Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PREDSEDNIK FIFA SEP BLATER PORUČIO KARADŽIĆU I SRBIJI:

Da i Kosovo igra fudbal!

Autor: D. O. | 13.06.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Ni kiša u Staroj Pazovi baš kada je prvi čovek FIFA Sep Blater stigao u drugu posetu velelepnom sportskom centru, kao ni njegova lepo umivena poruka da će samozvana republika Kosovo uskoro zaigrati fudbalske mečeve pod okriljem Svetske fudbalske federacije, nije skinula osmeh sa lica Tomislavu Karadžiću, predsedniku FS Srbije.

Svako fura  svoju priču: Tomislav Karadžić i Sep Blater

Svako fura svoju priču: Tomislav Karadžić i Sep Blater | Foto: Nebojša Marković

Možda je to tako bilo zbog toga što je iskusni Sep (77 godina) na početku druženja sa Toletom kroz smešak poručio: - Uslediće nova pomoć FIFA unapređenju ovog sportskog centra i ona neće biti skromna!


Tek, dok se Tole još smejao ovoj izjavi o (ne)skromnoj pomoći od strane FIFA, a i mnogobrojni gosti i mediji u Staroj Pazovi smehom doprineli da se od žamora i ne čuje baš dobro, Švajcarac je ispalio ono zbog čega je, u stvari, i došao:

- Do kraja oktobra imamo vremenski raspored da nađemo način da se mladim igračima iz vašeg susedstva omogući da igraju fudbal. To sam zamolio i premijera Srbije Ivicu Dačića, koji me pozvao da dođem u vašu zemlju. U septembru će predsednik FSS-a imati sastanak sa njegovim bivšim prijateljem sa Kosova. Plan postoji, ali ne možemo o detaljima pošto se radi i o političkom problemu. Moramo da idemo korak po korak i nadam se da ćemo pred kraj godine moći da kažemo nešto više na ovu temu. Potrebno je samo malo strpljenja i solidarnosti.

Blater je prvo imao sastanak sa premijerom Dačićem

Blater je prvo imao sastanak sa premijerom Dačićem


Blater nije imenovao Toletovog “prijatelja sa Kosova”, iako je pretpostavka da je mislio na Fadilja Vokrija, predsednika takozvanog FS Kosova, ali Karadžić se na to nije osvrtao.

- Radi se o takozvanoj republici Kosovo i tome da FSS treba da prihvati neke predloge koje je FIFA donela pre nekoliko meseci u Japanu. Taj proces traje već tri godine i ono što je definitivno jasno jeste da reprezentacija i klubovi sa Kosova ne mogu da igraju zvanične utakmice dok Ujedinjene nacije ne priznaju Kosovo.
Odluka FIFA je razumljiva, pošto želi da deca iz celog sveta igraju fudbal. FSS ne može sam da donese odluku po ovom pitanju, već mora u dogovoru sa Vladom Srbije - rekao je vodeći čovek srpskog fudbala.
Predsednik FSS-a tražio je dozvolu od Blatera da “orlovi” u avgustu odigraju utakmicu u Banjaluci.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP