Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LJUBINKO DRULOVIĆ ZA ALO!

Dajte mi „orlove”, odvešću ih u Francusku!

Autor: P. Milovanović | 12.03.2014 - 19:31:00h | Komentara: 0

Podrška naroda koju je dobio za kratko vreme (skoro 90 odsto navijača smatra da je baš on pravi čovek za reprezentaciju), Ljubinku Druloviću (45) daje dodatnu snagu da se izbori za mesto na klupi Srbije. Iako iz Fudbalskog saveza još ne dobija mig s porukom: „Bićeš selektor“, zlatni momak iz Nove Varoši je spreman da pred Tomislavom Karadžićem i saradnicima, bezuslovno, izgovori sledeće: - Dajte mi reprezentaciju Srbije, odvešću je u Francusku! Tu nema mnogo priče. Svima je jasno da ova naša fantastična generacija fudbalera mora da se nađe na Evropskom prvenstvu. Bilo da ja ostanem na klupi „orlova“, bilo da dođe neko drugi, cilj svima mora da bude isti.

Ljubinko Drulović

Ljubinko Drulović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 ALO: Koliko vam v. d. status vezuje ruke?

- Limitirane su mi mogućnosti, to stoji. Svako od nas gleda da ima rešenu situaciju, da zna na čemu je. To je logično u svakom poslu. Samo, sujeti nikad neću dozvoliti da me poremeti u onome što sam započeo, u nečemu u šta sam srcem ušao, u nečemu u šta ulažem sve što sam naučio tokom karijere igrača i trenera. Čekaću, mada nijedan klub ne bih preuzeo u v. d. statusu. Jednostavno, u pitanju je naša reprezentacija, naša zemlja, a to je i velika šansa za mene, da se ne lažemo. Vrhunski sam profesionalac i prihvatiću svaku odluku Saveza. Siguran sam da neće pogrešiti. S Drulovićem na klupi ili s nekim drugim...
ALO: Jeste li posle Dablina, makar malo, bliži mestu selektora?
- To je bila specifična utakmica za mene. Takmičarska. Svestan sam da su mi Irci bili svojevrstan baraž za mesto selektora. Drago mi je ako narod misli da sam prošao, ali moglo je da bude i drugačije. U svakom slučaju, poraz ili pobeda ne mogu da me promene. Ostajem uvek isti, s obe noge na zemlji. Jednostavno, takav mi je karakter, neću da se menjam u 45. godini.

Drulović u  poseti našoj  redakciji

Drulović u poseti našoj redakciji | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 ALO: Neki žele da vas diskvalifikuju jer ste „mlad stručnjak“?


- Šta da im kažem - hvala na komplimentima što se starosne dobi tiče (ha, ha), ali imam ogromno fudbalsko iskustvo, a i trenerskim poslom se bavim već devet godina.
 

ALO: I dalje se priča da ste prelazno rešenje, da se čeka povratak Siniše Mihajlovića?

- To su priče. To najbolje znaju ljudi iz FSS-a. Mihu poštujem kao bivšeg saigrača i kolegu. Uvek smo imali korektan odnos. Zaista ne znam da li tu ima nečega.
 

ALO: Da li vam je Tomislav Karadžić postavio uslov tipa „pobedi u naredna tri meča i ostaješ selektor“?

- Nisu mi postavljani takvi ultimatumi. Karadžić mi je rekao da ću voditi reprezentaciju na američkoj turneji, protiv Jamajke, Paname i Brazila. Na sve to, ja se već spremam za kvalifikacije i meč Srbije sa Jermenijom - zaključuje Ljubinko Drulović.


Gudelj, budućnost Srbije!

Nemanju Gudelja je tražila Bosna i Hercegovina, u priču se zatim uključila i Holandija, ali je as AZ Alkmara odlučio da stane pod zastavu Srbije. Nakon debija protiv Irske, Drulović je imao samo reči hvale za Nemanju.

Nemanja Gudelj

Nemanja Gudelj | Foto: Miloš Cvetković

 - U njemu vidim igrača za budućnost Srbije. Igrača koji narednih 10 godina može da igra za naš nacionalni tim. Neverovatan je njegov odnos na treningu i taj njegov mentalitet. Veliki je patriota, a može da igra na velikm broju pozicija, zaista polivalentan igrač - rekao je Drulović.


Kamačo i Robson su genijalci!

Drulović je o trenerskim uzorima rekao:
- Od svih trenera s kojima sam sarađivao, najviše mi se sviđa Hose Antonio Kamačo. Iako smo u Benfiki radili svega šest, sedam meseci, od njega sam mnogo naučio. Najviše volim taj španski i portugalski način razmišljanja. Radio sam i sa pokojnim Bobijem Robsonom, koji je ostavio najjači utisak na mene. Veliki gospodin, čovek koji je imao sve što je potrebno da bude vrhunski u svom poslu. Pamtim i rad s Murinjom, Ljupkom Petrovićem i Fernandom Santošom - rekao je Drulović, dodajući da mu je drago što sada uz sebe ima Ljupka Petrovića.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP