Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NEMANJA KOJIĆ ZA „ALO! SPRINT“

Daleko je još titula!

Autor: M. Grujić | 11.03.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Partizanov dres očigledno prija Nemanji Kojiću, koji se novim pobedonosnim golom protiv Jagodine nametnuo kao najozbiljnije zimsko pojačanje srpskog šampiona. Mladi napadač crno-belih koji je ove zime napustio Rad ima učinak od jednog gola po meču, ali skromno odbija da pobere lovorike, iako je rešio utakmice protiv Jagodine i Borče.

Nemanja Kojić

Nemanja Kojić | Foto: Marko Metlaš

- Dobro je krenulo, valjda ću tako da nastavim, ali kada ceo tim igra dobro, onda je lako da se uklopite u tu sliku. Golovi daju samopouzdanje, a samim tim i često imam šanse, na to utiče igra celog tima - započeo je Kojić razgovor za “Alo! Sprint“.


Pravi izbor
 

Kojić je svojevremeno bio želja trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog, ali od transfera na Marakanu nije bilo ništa. Napadač Partizana smatra da njegova karijera ide pravim putem.
- Sigurno sam izabrao pravo rešenje prelaskom u Partizan, dugo godina je šampion, igra u Evropi i ima ambicije koje se poklapaju sa mojim. To je najbitnije - tvrdi Kojić.

Partizanova nova “devetka” se novim pogotkom ozbiljno uključila u borbu za prvog strelca lige. Za Ognjenom Mudrinskim zaostaje samo dva gola.
- Ne interesuje me titula najboljeg strelca, došao sam u Partizan po titulu - izričit je napadač crno-belih.

Pitali smo Kojića da li već potajno razmišlja da otvori šampionski šampanjac jer je prednost crno-belih od osam bodova u odnosu na Crvenu zvezdu, gotovo nedostižna.

- Ništa nije gotovo dok se matematički ne obezbedimo. Jeste da imamo osam bodova prednosti, ali u svaku utakmicu krećemo od nule, i tako je najbolje. Ima još 12 utakmica do kraja - rekao je bivši kapiten Rada.

Kojić je uprkos golu protiv Jagodine, uspeo da naljuti trenera Vermezovića, kada je odlučio da sam završi akciju, umesto da loptu “na tacni” prosledi kolegi Mitroviću.

- Pričali smo o tome, odmah sam uvideo grešku. Krajičkom oka sam video jednog igrača Jagodine i nisam hteo da rizikujem. Sigurno da nisam taj tip igrača koji gleda samo gol. Izvinjavam se Mitroviću, iskupiću se, namestiću mu gol sledeći put - kroz osmeh je konstatovao Kojić.

Vermezović je mladog napadača zamenio na sve tri utakmice prolećnog šampionata i na taj način nastavio trend bivšeg trenera Marka Nikolića, koji je skoro uvek Kojića menjao u poslednjih petnaest minuta.

- To je do mene, ja sam takav, čim vidim da ne mogu da pružim maksimum, dignem ruku i tražim zamenu. Tako sam naučen još u Radu, bolje da neko svež uđe u igru - zaključio je Kojić.

Rad bi se borio za titulu da ne prodaje igrače!

Trio novajlija u Partizanu Nemanja Kojić, Predrag Luka i Tomislav Pajović se prvo afirmisao u Radu, za koji Kojić veruje da bi mogao da se bori za titulu da nije prinuđen da prodaje igrače.
- Sigurno je da bi to bila dobra ekipa, sposobna da se bori za titulu. Tu je još i Milivojević iz Zvezde, i nekoliko igrača koji grade karijeru u inostranstvu. Rad je uvek forsirao mlade fudbalere koji se ne zadržavaju dugo na Banjici, ali možda je i tako bolje, jer je to prilika za neke nove klince da zasijaju, koji to ne bi mogli u “većim” klubovima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP