Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NELJUDSKI POTEZ ČELNIKA VISLE PREMA FUDBALERU MARKU JOVANOVIĆU

Dali mu otkaz zbog bolesti!

Autor: M. Zdravković | 05.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

E, ovo je priča o surovom profesionalizmu...

Pogrešna procena  lekara koštala ga karijere u Poljskoj: Marko Jovanović

Pogrešna procena lekara koštala ga karijere u Poljskoj: Marko Jovanović | Foto: Marko Metlaš

Prošlo je skoro godinu dana otkako se srpski defanzivac Marko Jovanović (26), fudbaler poljske Visle, borio sa specifičnom autoimunom bolešću koja ga je napala u februaru 2014. godine. Sumnjalo se na najgore, da ima leukemiju, ali su srećom stručnjaci iz Bazela odbacili navode poljskih lekara i detaljnim analizama utvrdili da se radilo samo o specifičnom padu imuniteta.


Hvala bogu i porodici!


Prethodnih godinu dana, kada se lečio od autoimune bolesti zbog koje je vreme provodio uglavnom van terena, Jovanović je prebrodio uz pomoć dva važna faktora - boga i članova najbliže familije.
- Svaki dan sam se molio bogu i njemu sam zahvalan što mi je pomogao da se vratim fudbalu. Takođe, ništa ne bih uspeo ni bez moje porodice u Srbiji, ali i supruge Hristine i naših ćerkica Helene (3) i Mine (2), koje su bile uz mene tamo daleko, u Poljskoj. Zbog njih sam imao veći motiv da ozdravim i hvala bogu da je tako - ne krije Marko Jovanović.

Iskusni defanzivac u prethodnih godinu dana nije odigrao nijedan zvanični meč za klub iz Krakova. Trenirao je dva ili tri meseca, a kasnije se potpuno posvetio oporavku. Međutim, taman kada se izlečio i dobio dozvolu švajcarskih lekara da se vrati na teren, usledio je šok - Visla je jednostrano raskinula ugovor s njim, a naveli su da je to zato što Marko nije trenirao.

Da paradoks bude veći, lekari Visle su ga savetovali da se ne vraća na teren dok se potpuno ne izleči, pa srpski fudbaler sada najavljuje tužbu protiv Poljaka, jer mu ugovor ističe u junu 2016. godine.


- Razočaran sam ovim potezom čelnika Visle jer nisam zaslužio takav tretman. Imam još godinu dana važećeg ugovora i nameravam da ih tužim kako bih sudskim putem naplatio ono što mi pripada. Ne želim sada da pričam kroz šta sam sve prošao tamo u Krakovu, bilo je svega i svačega, a te argumente ću sačuvati za sud i parnicu koja sledi.

Može  opet na teren: Marko  Jovanović

Može opet na teren: Marko Jovanović | Foto: Profimedia

Sigurno je da ću imati šta da ispričam, moji advokati su preuzeli slučaj i očekujem pravdu - istakao je Jovanović u razgovoru za „Alo!“.
Ono što je najvažnije, Marko se sada odlično oseća, a juče nam se javio sa aerodroma u Bazelu, gde je bio na poslednjoj kontroli.

- Dobio sam dozvolu švajcarskih lekara da opet krenem da treniram. Okrećem se novom početku. Iskreno, kao da sam se ponovo rodio. Ne opterećujem se gde će mi biti sledeća destinacija i, iskreno, ne razmišljam o novom timu. Zna se da je Partizan moj omiljeni klub, tamo sam se afirmisao, ali trenutno ne razmišljam o tome da se vratim u Beograd - zaključuje Marko Jovanović.

I pored svega tvrdim, Poljaci su divan narod!

Marko Jovanović ističe i da spor sa Vislom neće pokvariti njegov opšti utisak o gradu Krakovu i vremenu koje je tamo proveo od 2011. godine.
- Bez obzira na potez uprave, to što se desilo sigurno neće pokvariti utisak o vremenu provedenom tamo. Krakov je prelep grad. Navijači Visle su ubedljivo najbolji u Poljskoj, a verujte mi, nijednom nisam osetio huligansku reputaciju koja ih prati širom Evrope. Ljudi koji žive u Poljskoj su fenomenalni. Poljaci mnogo vole Srbe, pogotovo našu kulturu i tradiciju. Mogu slobodno da kažem da sam uživao sa njima - otkriva bivši defanzivac Partizana.

Poslednji komentari
  • Nemke Vreme: 05.02.2015 08:03h

    Vrati se u Partizan REma!!!!

  • Stojan Vreme: 05.02.2015 17:56h

    Marku želim srećan oporavak i da brzo pronađe novi angažman. Nažalost vreme socijalne pravde je odavno za nama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP