Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DOZVOLA

Dauda ipak ima srce za Zvezdu!

Autor: M. Zdravković | 23.02.2013 - 07:30:00h | Komentara: 0

Nigerijac Abiola Dauda (25) uspešno je u Kliničkom centru Srbije prošao jučerašnje preglede, posle kojih je dobio dozvolu od lekarskog konzilijuma predvođenog uvaženim kardiologom, doktorom Miljkom Ristićem, da nastupa za Zvezdu u prolećnoj polusezoni.

Sarađivaće ove sezone: Dauda i Janković

Sarađivaće ove sezone: Dauda i Janković

Doskorašnji napadač švedskog Kalmara definitivno može da se stavi na raspolaganje šefu stručnog štaba Aleksandru Jankoviću i proba da se izbori za mesto u timu.


- Bio sam i ja iznenađen informacijom od srede, jer sam prošle nedelje dobio pozitivan nalaz iz Zavoda za sport. Ipak, sada sam zadovoljan jer je sve rešeno na najbolji mogući način i Dauda može u potpunosti i nesmetano da se posveti obavezama u našem klubu - ističe sportski direktor Zoran Stojadinović.

Prvi operativac crveno-belih objašnjava i da nimalo nije sumnjao u to da će Nigerijac uspešno proći dodatne analize koje su bile neophodne.

- Abiola je stigao iz Švedske, jedne ozbiljne države u kojoj sigurno ne bi mogao da igra fudbal kao profesionalac pet godina da ima bilo kakve probleme sa srcem. I njemu nije baš bilo svejedno kada sam mu objašnjavao da mora u petak u 10 časova da se pojavi na pregledima, ali pristao je, ništa drugo mu nije ni preostalo na kraju krajeva. Čak sam i Garida, koji nema nikakve probleme, niti za njega postoji sumnja oko fizičkog stanja, poslao zajedno sa Daudom na testiranja kako ne bih psihički demoralisao Nigerijca - otkriva Stojadinović.

Direktor Zvezde je objasnio i da bi u slučaju da Dauda nije prošao testove ugovor sa njim bio raskinut, jer je tako i napravljen, da se klub zaštiti.

Asamoa završio karijeru, Zvezda mu daje platu!

Kada je reč o slučaju Natanijela Asamoe, kojem je krajem januara ustanovljena upala srčanog mišića, ugovorom je predviđeno da Zvezda mora da mu isplati celu platu, iako je za njega karijera završena.
- Asamoa je trenutno u Gani i mislim da se neće više baviti fudbalom, bar ne u našem dresu, jer je rizično da se vraća na teren. Mi smo u obavezi da mu plaćamo pun iznos ugovora, jer tako nalažu propisi FIFA i oni ga štite, a mi tu teško da možemo bilo šta da promenimo - kaže Stojadinović.

Račun je odblokiran!
Račun FK Crvena zvezda odblokiran je konačno u petak po podne i prema rečima predsednika Dragana Džajića to je bio znak da Zvezda može da registruje novajlije - Nikolu Petkovića, Luisa Garida i Abiolu Daudu. Inače, razvoj situacije na “Marakani” juče pre podne ukazivao je upravo na pozitivan ishod i uspeh rukovodstva Zvezde u ovom pokušaju. Na stadionu se najpre pojavio Milenko Kostić Kole, nekadašnji sponzor čačanskog Borca koji je uplatio “zebrama” iz svog džepa 114.000 evra (deo od ukupno 603.000 evra, koliko Čačani potražuju od Zvezde). Kasnije, tokom popodneva, razrešeni su svi sporovi sa bankama i sa bivšim igračima, sa kojima su potpisani novi sporazumi o regulisanju dugova.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP