Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ŽELJKO BRKIĆ NE ZAMERA JUVENTUSOVIM MALIŠANIMA

Deca su mi vikala „seronjo” zbog tradicije!

Autor: M. Grujić | 06.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Na povike poput „merda”, „bastardo”... (seronja, kopile) golmani u Seriji A su se u potpunosti navikli, ali verovatno niko od njih nije doživeo ono što je doživeo Željko Brkić proteklog vikenda. Čuvar mreže Udinezea bio je meta pogrdnih psovki koje su mu svih 90 minuta upućivali maloletni navijači Juventusa.

Nije se naljutio  na klince:  Željko Brkić

Nije se naljutio na klince: Željko Brkić | Foto: AP

Od reprezentativca Srbije saznali smo da su golmani tradicionalna meta „tifoza” prilikom svakog ispucavanja, ali je Brkić jedini kojeg je vređalo 12.000 razularene dece u Torinu. Juventus je zbog toga kažnjen sa 5.000 evra i verovatno da je italijanski šampion zažalio što je tribine otvorio za klince, jer je prvobitnom odlukom Fudbalskog saveza Italije trebalo da igra pred praznim stadionom.


- Ma nije to ništa strašno - započinje Brkić razgovor za „Alo!” i dodaje:
- To je tradicija da se golmani vređaju prilikom svakog ispucavanja, najčešće govore „merda” (seronja). To je ovde u Italiji normalno. Ružno je naravno što je došlo 12.000 dece i što su svi vikali i iritirali tim povicima, a nije imao ko da ih ukori - rekao je Brkić.

Juventus je zbog  skandiranja najmlađih  navijača kažnjen sa 5.000 €

Juventus je zbog skandiranja najmlađih navijača kažnjen sa 5.000 €


Golman Udinezea je uz smeh priznao da mu nijednog trenutka nije palo na pamet kako bi reagovao da se na tribinama našao neko od dečaka dovoljno nestašan da utrči na teren i pokuša da mu napakosti.

- Stvarno nisam razmišljao o tome, sigurno da bi bilo presmešno da se tako nešto desilo. To što su me deca vređala nije me dotaklo ni najmanje, jasno mi je da su oni hteli da se dokažu i pokažu da su kao „stariji navijači” - konstatovao je Brkić.

U Juventusu su izrazito zaprepašćeni zbog ponašanja najmlađih navijača.
- Prihvatili smo kaznu Saveza bez ikakve primedbe i nemamo nameru da praktikujemo standardnu proceduru ulaganja žalbe na odluku kojoj ne možemo ništa da prigovorimo. Veoma nam je žao što su naši najmlađi navijači konstantno vređali protivničkog golmana - piše u saopštenju Juventusa koje je objavljeno nakon kazne FS Italije.

Šteta što je Miha otišao!

Kada je u pitanju reprezentativni status, Brkić veruje da će ostati član „orlova” i kod novog selektora, iako je izrazio žal zbog odlaska Siniše Mihajlovića sa klupe Srbije.
- Šteta što je Miha otišao. Napravljen je prelaz, stvorena je nova ekipa u kojoj su mladi igrači preuzeli igru i znaju šta se traži od njih. Imamo kvalitet i verujem da će on doći do izražaja i kod novog selektora. Što se mene tiče, smatram da se moj status u reprezentaciji neće promeniti i da ću i dalje biti na spisku - rekao je Brkić, koji je propustio prvih devet utakmica Serije A zbog povrede mišića, ali se u 10. kolu vratio na gol Udinezea i od tada je standardan na golu ekipe koju predvodi Frančesko Gvidolin.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP