Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KO JE PREDRAG RAJKOVIĆ (17), GOLMAN SRBIJE U-19?

Dečko je za Barsu ili Real, a brani za 300 €

Autor: M. Zdravković | 30.07.2013 - 22:29:00h | Komentara: 6

Dva odbranjena jedanaesterca protiv Portugalije u polufinalu Evropskog prvenstva za omladince u Litvaniji lansirala su Predraga Rajkovića (17) u žižu svetske fudbalske javnosti.

Eksplodirao  u Litvaniji:  Predrag Rajković

Eksplodirao u Litvaniji: Predrag Rajković

Jagodina je zahvaljujući svom Rajkiću, kako ga iz milošte zovu, dospela u notes mnogih poznatih klubova, koji će sigurno nastaviti da prate razvoj ovog momka u periodu koji sledi.

Predrag Rajković  kao desetogodišnjak  u kampu FSS-a  u Karatašu

Predrag Rajković kao desetogodišnjak u kampu FSS-a u Karatašu

Finale sutra!


Omladinska reprezentacija Srbije sutra uveče protiv Francuske u litvanskom gradu Mirijanpolju (20 časova) igra finale Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina.

- Rajković je naš ponos, naša dika i naš zalog za budućnost. Kod nas ima najbolje uslove da napreduje, a kada potpuno sazri, za dve ili tri godine, čekaju ga veliki klubovi kao što su Barselona, Real Madrid ili Mančester junajted - ističe u razgovoru za „Alo!“ Goran Milanović, predsednik Jagodine.
Potpredsednik FSS-a odbacuje mogućnost da Rajković ikada pređe u redove Zvezde ili Partizana.

Rajkić je  ljubimac  saigrača

Rajkić je ljubimac saigrača


- Rekao sam da će ići samo u vrhunske klubove. Pa ne mislite valjda da su Zvezda i Partizan vrhunski klubovi?! Kod njih može da ode samo da pogleda neku njihovu utakmicu ili da brani za Jagodinu protiv njih i to im je što će videti od njega - napominje Milanović.

Prvi čovek osvajača Kupa Srbije otkriva i da su Rajković, kao i njegov klupski drug, takođe član omladinske reprezntacije Aleksandar Filipović, još kao 12-godišnjaci dovedeni u klub iz Negotina, odnosno Leskovca. Zanimljivo, u Jagodini imaju stipendijske ugovore od nekih 300 evra mesečno, što im omogućava sasvim solidne uslove za razvoj.

- Nama su ih njihovi roditelji predali na staranje, da ih izgradimo kao fudbalere, ali i kao ljude. Ponosan sam što je sve tako i ispalo i što se kreću u ispravnom smeru. Od prvog dana dobili su najbolji tretman, pristojan smeštaj, redovnu ishranu i sve neophodno obrazovanje.
Da se razumemo, nije to bogzna šta, ali stipendije koje imaju i koje su u rangu prosečnog ličnog dohotka u Srbiji svakako da im pomažu da nemaju brige i sekiracije tokom razvoja. Uložili smo u njih jer smo ozbiljni, a nadamo se da će nam se to jednoga dana isplatiti. Naravno, najvažnije je da Jagodina profitira pre svega fudbalski, a potom i novčano od njih - zaključuje Goran Milanović.

Predrag sa majkom  Ljupkom, sestrom  Nedom i ocem Sašom

Predrag sa majkom Ljupkom, sestrom Nedom i ocem Sašom

Rajkovićev otac za „Alo!“: Ubijala nas je nostalgija kada je otišao od kuće!

Još kao klinac, Rajković se iz Negotina otisnuo put Jagodine, a golman je postao jer je i njegov otac Saša (45) dugo branio u lokalnom Hajduk Veljku. Rajković senior u razgovoru za „Alo!“ nije krio oduševljenje zbog uspeha sina.
- Očekivao sam da postane junak polufinala, jer sam znao da je u jedanaestercima jednostavno fantastičan. Odrastao je gledajući mene, zavoleo je da brani i moram da priznam da je ispao bolji od mene, ali ako, nema ponosnijeg čoveka sigurno - kroz smeh kaže Rajkićev otac.


- Porodica je sigurno patila kada je otišao u Jagodinu sa svega 12 godina?


- Ubijala nas je nostalgija u početku. Ja sam otac, nekadašnji golman, pa mi je bilo malo lakše, jer sam znao da je potrebno da promeni sredinu koju je prerastao, ali njegova majka i sestra su baš tugovale kada nas je napustio. Sada je druga priča, srećni smo zbog njega i često se viđamo - otkriva Saša Rajković.


- Na kog golmana vas podseća vaš sin?


- Znate šta, drugari ga zovu Kasiljas, Predrag obožava golmana Reala, tako da nemam ništa protiv da ga uporedim baš sa tim golmanom.

Manuel Nojer

Manuel Nojer

Predragov trener: Isti je Nojer!


Nebojša Kostić, trener golmana u mlađim kategorijama Jagodine, tvrdi da je njegov učenik atipičan srpski golman.
- Znali smo mi svi u Jagodini da prolazimo u finale ako dođe do penala. Ponosan sam na svog učenika, osvetlao nam je obraz i učinio nas srećnim - kaže Kostić za „Alo!“.


- Tvrdite da je Rajkić golman svetske klase, zašto?


- Najteže je golmana pomeriti sa linije, a upravo on ima taj običaj da istrčava, jer je hrabar, samouveren i uvek odlučuje sam za sebe. Neko bi rekao da je ponekad nadmen, ali nije, verujte mi, on je mnogo dobro dete koje ima sve vrhunske golmanske sposobnosti. Vredan je, radan i sigurno da ga jednoga dana očekuje transfer u vrhunski klub - tvrdi Kostić.


- Sa kojim biste ga golmanom uporedili?


- Meni liči na Manuela Nojera. Inače, tokom rada smo često koristili onu nemačku maksimu da vežba čini majstora, pa mi deluje da je baš u tom nekom, germanskom stilu - ističe Kostić.

Poslednji komentari
  • evro1986 Vreme: 30.07.2013 22:33h

    Kakva Francuska bre, protiv Portugala su bili penali!!!

  • Bojke88 Vreme: 30.07.2013 22:59h

    Nije protiv Francuske,nego protiv Portugala.Protiv Francuske igramo u finalu :D

  • pop Vreme: 30.07.2013 23:01h

    kad vam dodju toncev i kokeza...platicete da predje u zvezdu

  • dacke Vreme: 31.07.2013 13:17h

    pa on ima 17 godina samo, nek se oformi prvo kao čovek, a ne da ga mafijaši pojedu i ispljunu

  • Igor Milutinovic Vreme: 01.08.2013 08:55h

    Ljudi,ovakvi hvalospevi i unistavaju nase fudbalere.Cak i oni neverovatno talentovani polete i zaborave ono osnovno,a to je rad,rad i samo rad!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP