Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MILANOVIĆ NE PODRŽAVA PRIMOPREDAJU IZMEĐU KARADŽIĆA I STANKOVIĆA:

Deki ne može dekretom da bude predsednik!

Autor: M. Zdravković | 30.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Takozvana fudbalska Srbija je s ushićenjem dočekala vest o mogućnosti da Dejan Stanković postane uskoro predsednik FSS-a.

Bez dlake na jeziku: Goran Milanović

Bez dlake na jeziku: Goran Milanović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Sporan je, međutim, način na koji bi on trebalo da dođe na tu funkciju, jer ispada da Tomislav Karadžić kao kralj ostavlja Dekiju u nasledstvo fotelju na Terazijama 35.


„Tole me nije zvao!”


Goran Milanović imao je i u petak žestok istup u medijima, a nas je juče zanimalo i da li su ga kolege i prijatelji zvali telefonom.
- Hejtuju me od sabajle pojedinci, a neki pak tvrde da sam u pravu za sve što sam rekao. Šta ću, kada sam iskren čovek, pričam kako jeste - pravda nam se Milanović.
- Jel’ vas Tole zvao?
- Nije, verovatno je u poslu...

Ista ta fudbalska Srbija često je u zanosu znala da pogreši, kao kada je pre dve godine jednoglasno tražila da Siniša Mihajlović postane selektor, posle čega smo doživeli fijasko u kvalifikacijama za SP u Brazilu.

Tako se nameće logičan zaključak da treba biti oprezan u izboru novog čelnog čoveka srpskog fudbala, što savetuje i Goran Milanović, potpredsednik FSS-a i prvi čovek FS Regiona istočne Srbije.


- Svaka čast Stankoviću, kao fudbaleru i legendi, ali Deki ne može da bude predsednik FSS-a dekretom. Savez nije ničije privatno vlasništvo, pa ni Toleta Karadžića niti on ima pravo da ikome ostavlja svoju fotelju u nasledstvo - ističe Milanović u razgovoru za „Alo!”.

Svi ga vole: Dejan  Stanković

Svi ga vole: Dejan Stanković | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Stiče se utisak da ste protiv dolaska Dejana Stankovića na čelo FSS-a?
- Ne, nikako. Nemam ništa protiv Dekija, samo želim da on postane predsednik kroz legalne organe Saveza i kroz slobodne izbore, a ne da mu neko prepusti funkciju. Treba da sprovedemo demokratske izbore od opštinskih do saveznih organa, pa ako posle njih Deki izađe kao predsednik, nema problema, svaka čast, priznaćemo ga.

- Koga bi ste vi, najradije, videli na čelu Saveza?
- Ako već neko treba da dođe umesto Toleta na čelo FSS-a, onda je to ličnost sa jakom sportskom biografijom i sa menadžerskim sposobnostima. I to ne sa znanjem fudbalskog menadžera, već biznismen koji je vodio uspešan sistem, pa bio to i Čović, Radujko ili neko treći. U svakom slučaju takvi nam trebaju, za neiskusne čelnike nemamo vremena, jer ono prolazi.

- Koga biste vi, lično, kandidovali?
- Nemam još ideju. Znam samo da smo sa RZS dogovorili da naša dva saveza imaju zajedničkog kandidata. Moramo da raspišemo izbore na svim nivoima, da tokom zime odradimo to, jer nam je preko potrebno čišćenje, da razdvojimo žito od kukolja i da fudbal krene napred. Ovako više ne ide. Promenama bez izbora nećemo dobiti ništa i dalje će se gledati samo vodeći klubovi, a 98 odsto fudbalske Srbije će propasti. To hitno moramo da menjamo, ali samo na izborima unutar institucija FSS-a - zaključuje Goran Milanović.

Zvezdina menica namirila državu!


Gorana Milanovića dobili smo juče u trenutku dok se borio s dugovima koje FK Jagodina ima prema državi.
- Šta ćemo, muke na sve strane. Morali smo menicu kojom nam je Zvezda platila za Gogića i Rajkovića da iskoristimo da namirimo dug za porez. Kad bi ovi u državi malo olabavili... - požalio nam se predsednik FK Jagodina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP