Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZVEZDAN TERZIĆ LOBIRA DA STANKOVIĆ NASLEDI KARADŽIĆA

Deki, uzmi FSS sad ili nikad!

Autor: P. Milovanović | 29.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Fudbalska javnost u Srbiji bruji da će Dejan Stanković naslediti Tomislava Karadžića na mestu predsednika FS Srbije. Spekuliše se da je Tole već parafirao ostavku i da će to obelodaniti u prvoj nedelji decembra, kao i da je Deki, rekorder po odigranim mečevima za nacionalni tim, koji se nedavno oprostio od „orlova“, spreman da zasuče rukave i uhvati se u koštac s brojnim problemima.

Briši, briši  suze s lica, ja  sam tvoj  naslednik: Dejan Stanković i Tomislav  Karadžić

Briši, briši suze s lica, ja sam tvoj naslednik: Dejan Stanković i Tomislav Karadžić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Nema dileme da bi ovakav scenario na Terazijama obradovao mnoge, a jedan od njih je i Zvezdan Terzić, bivši predsednik FSS-a, koji je to potvrdio u intervjuu za „Alo!“.


Stanković pristao, čeka se Skupština!


Kako „Alo“ saznaje, Dejan Stanković pristao je da nasledi Tomislava Karadžića na mestu predsednika FSS. Stankovića mora izabrati Skupština, koja mahom podržava odlazećeg predsednika i koja će zasedati za nekih desetak dana, odnosno, po završetku jesenjeg dela prvenstva Srbije. Novo rukovodstvo trebalo bi potom da imenuje i novog selektora, a kao glavni kandidat pominje se Ljubiša Tumbaković.

- Svaki kandidat ima dobre i loše strane. Stankoviću je velika mana što dolazi direktno iz kopački, nije u materiji i još nije obučen za tako odgovoran posao, ali je s druge strane veliko ime i javnost bi ga sigurno odlično prihvatila. Zbog stanja u kojem se naš fudbal trenutno nalazi, prioritet je da kandidat ima podršku javnosti. E, to je Dekijev najveći plus, on ima taj kohezioni faktor koji može da ujedini suprotstavljene strane - objašnjava predsednik OFK Beograda.

- Znači, verujete da iako je početnik Stanković može da bude dobar predsednik?
- Sve zavisi koliko je Deki spreman da uči. Uz dobru ekipu Stanković može da bude dobar predsednik, iako je početnik. Samo, ne sme da bude okružen bivšim igračima jer svi oni koji završe karijeru misle da je vođenje Saveza samo A reprezentacija, a to nije tačno. Kada sam bio predsednik samo tri odsto svog vremena sam trošio na reprezentaciju, ostalih 97 sam se borio s drugim problemima oko vođenja Saveza.

- Doskorašnji predsednici prečesto su bili dežurni krivci za loše stvari koje se dešavaju u srpskom fudbalu, a Karadžić je najbolji primer... Smatrate da Stankoviću kojeg narod voli, treba ovako nešto da mu sutra zvižde na stadionima i “pljuju” ga?
- Sigurno je da će se ako prihvati funckiju predsednika Stanković suočiti s brojnim problemima. Izaći će iz lagodnog života i uleteće u makazice kritika. To više neće biti Deki kome su aplaudirali, već će mu zviždati posle prvog problema. Ipak, mislim da je on toga svestan i da je spreman. Bože moj, najlakše je stajati sa strane. Ovo je jedan izazov, a ne nudi se svake godine funkcija presdednika. Stanković treba da prihvati ovu funkciju uprkos svim opasnostima koje ona nosi. Ko zna kada će mu se ponovo ukazati ovakva šansa.

- Priča se da je Karadžić taj koji “namešta” Dekija i sprema mu fotelju, da li ima istine u tome?
- Ma kakav Karadžić. On nema veze sa tim. On je samo jedan od 80 delegata Skupštine i nema više kredibilitet, jer je Savez s njim na čelu doživeo krah. Njemu niko ne daje za pravo da bira i predlaže naslednika - zaključuje je Zvezdan Terzić.

Zvezdan Terzić

Zvezdan Terzić | Foto: Beta

Terzić: Tu sam da pomognem Stankoviću


Na pitanje da li je spreman i voljan da pomogne Stankoviću u slučaju da u februaru naredne godine i zvanično bude izabran za novog predsednika FSS-a, Zvezdan Terzić je odgovorio:
- Naravno, tu sam da pomognem. Bio sam mu predsednik tri i po godine, dok je igrao za A reprezentaciju imali smo odličnu saradnju. Ponavljam, Deki ima dobar imidž u javnosti i narod ga voli, to je njegov najveći plus. U startu ima dobru poziciju, jer je neko ko će imati apsolutnu podršku, a javnost će mu suditi na osnovu rezultata - zaključio je Terza.

Poslednji komentari
  • rajko Vreme: 29.11.2013 07:22h

    Kako ovog coveka nije sramota! Stidi se svog porekla a znao je da se krije godinama u Cg., Iznosi lazi na svakom koraku. On da nam prica o savezu, pa bio je predsednik i samo jedno jutro pobegao i nije ga bilo godinama. On da nekog predlaže i da sudi o drugima. Tole je za njega covek i gospodin

  • Дане С. Vreme: 29.11.2013 19:35h

    ДЕКИ не МОЖЕ да буде председник! Видите Караџић је дипломирани економиста, а Деки једва завршио ОСНОВНУ школу, са његовом школом могао би да пере опрему и чисти ципеле фудбалерима или да се бави тренерским послом (ако му неко поклони лиценцу) јер објективно испите за добијање тренерске лиценце није способан да положи. Звезда је била најуспешнија док су били у тандему Цветковић и Џајић. Зашто? Цветковић дипломирани економиста и зна шта је предузеће за разлику од полуписменог Станковића.

  • vaso Vreme: 30.11.2013 09:01h

    Treba im neko neiskusan da oni mogu lakše nesmetano da pljačkaju jadnu našu državu Srbiju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP