Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

A SAD ZVANIČNO

Delegat: U Kruševcu ni reč o rasizmu!

Autor: Ekipa ALO! | 19.10.2012 - 16:47:00h | Komentara: 0

Delegat utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu nije u izveštaju UEFA pomenuo ni reči o rasizmu, prenose "Večernje Novosti".

Tuča za kraj

Tuča za kraj  | Foto: Miroslav Todorović

Posle izveštaja sudija, koji je odmah stigao u sedište UEFA u Nionu, na stolu čelnika te organizacije našao i raport delegata sa utakmice na kruševačkom stadionu "Mladost", koju je mladi engleski tim u revanšu baraža za prvenstvo Evrope dobio rezultatom 1:0.

Ono što je dobro za Fudbalski savez Srbije, jeste da ni u tom zvaničnom dopisu sa utakmice ne pominje se da je bilo rasističkih ispada u Kruševcu, na čemu insistiraju Ostrvljani, već je fokus na tuči igrača i članova stručnih štabova nastaloj po završetku meča, prenose "Večernje Novosti".

Tužan dan u Kruševcu: Srpski i engleski fudbaleri u klinču

Tužan dan u Kruševcu: Srpski i engleski fudbaleri u klinču | Foto: Miroslav Todorović

Za UEFA je jasno da nije samo jedna strana kriva za incidente, pošto je pokrenula disciplinske postupke i protiv Srbije i protiv Engleske, a ko je sve kriv za dogadjanja u Kruševcu odmeriće za to nadležna komisija. 

Dve reprezentacije, kao i FSS, naći će se na tapetu UEFA 22. novembra, za kada je zakazana sednica Disciplinske komisije i tada bi trebalo da budu donete konkretne odluke i kazne za aktere, podseća beogradski dnevnik.

Kruševac-navijači

Kruševac-navijači

O sudbini srpskih fudbalera i reprezentacije odlučivaće Disciplinska komisija UEFA koju čine predsednik Tomas Partl (Austrija) i članovi: Žak Anten (Švajcarska), Šandor Berci (Madjarska), Džim Stjerne Hansen (Danska), Hans Lorenc (Nemačka), Georg Popesku (Rumunija), Rudolf Repka (Češka), Džejms Šo (Severna Irska) i Žoel Volf (Luksemburg).  

FSS: Koga laže Deni Rouz?

Fudbalski savez Srbije postavio je na Jutjub video snimak pod nazivom "Koga laže Deni Rouz?", na kojem je prikazan engleski reprezentativac tokom meča u Kruševcu protiv mlade reprezentacije Srbije.

"Kao što možete videti na ovom video snimku, tokom utakmice UEFA Under-21, nije bilo nesportskog ponašanja i vređanja protivničkih igrača na rasnoj osnovi", piše u opisu tog snimka na sajtu Jutjub.

Rouz je posle utakmice u Kruševcu izjavio da je vređan na rasnoj osnovi, kao i da je gađan kamenjem, mediji na Ostrvu su te scene dočekali "na nož", a naš savez sigurno očekuje i kazna.

U gužvi koja je nastala po završetku meča, Rouz je dobio crveni karton zbog provokacije navijača i šutiranja lopte u publiku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP