Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DRAGAN STOJKOVIĆ ZNA RAZLOG ZBOG KOJEG VEČITO PROPUŠTAMO VELIKA TAKMIČENJA

„Desetka” je rak-rana Srbije

Autor: P. Milovanović | 01.04.2015 - 18:33:00h | Komentara: 4

Ubi nas to što nemamo vođu! Fudbalska reprezentacija Srbije se u svom stilu slupala u kvalifikacijama za EVRO 2016, pa ćemo tako i treće vezano veliko takmičenje pratiti samo kraj malog ekrana. „Alo!“ je uz pomoć Dragana Stojkovića, umetnika u kopačkama i poslednje jugoslovenske „desetke“, pokušao da pronađe ključni razlog zbog kojeg „orlovi“ ne mogu nikoga da pobede i tako bar malo obraduju ovaj napaćeni narod.

Srbija je u agoniji kojoj  nema kraja.  Boli me sve to. Mnogo

Srbija je u agoniji kojoj nema kraja. Boli me sve to. Mnogo | Foto: Marko Đurica

Dileme nije bilo, svima, čak i onima koji površno prate fudbal je jasno da nemamo vođu na terenu i da je to jedan od ključnih razloga zbog kojeg godinama tumaramo po fudbalskoj karti sveta.


Karadžić (ni)je kriv!


Na pitanje čija je krivica što smo sa bodom u društvu Gibraltara, San Marina, Andore i Lihtenštajna. Da li je kriv Karadžić, igrači ili selektor, Stojković je odgovorio:
- Karadžić ne sastavlja tim, ali bira selektora. Kada ne ide, kritike su normalna stvar i svi su krivi.

- Činjenica je da nam je „desetka“ postala rak-rana! Nemamo neophodnu kreativnost na sredini terena. Nemamo vođu koji će povezati sve konce i jednim vanserijskim potezom napraviti razliku. E, to nas ubija! Nije sporno da Srbija ima talentovane igrače i da će ih uvek imati, ali bolna je istina da nemamo „desetku“ - počeo je Stojković priču iz Pariza.

Poraz u Lisabonu kojim smo praktično zaključili kvalifikacije za EP 2016 u Francuskoj samo je potvrda da na terenu ne delujemo kao tim. Ipak, ni veličina kakva je Piksi ne ume da objasni ko je kriv za ono što nam se dešava.

- Teško je objasniti ko je kriv, i zbog čega ne delujemo kao tim, a imamo tako velika imena. Što se „desetke“ tiče, to je još veća misterija. Svi sem Srbije imaju igrača oko kojeg se sve vrti, to je poražavajuće. Nama fali neko da promeni ritam na sredini i ubrza igru - nastavlja Stojković.

Adem Ljajić nikako da proradi

Adem Ljajić nikako da proradi | Foto: Profimedia


Mnogi u Srbiji su videli Adema kao Piksijevog naslednika, ali kako vreme prolazi jasno je da Ljajić nije taj kalibar. Stojković na tu temu kaže:
- Nositi desetku na leđima, ili traku oko ruke je ogromna odgovornost, ja sam to bar tako osećao. Teško je reći šta fali Ljajiću. On je najbliži tom nekom kreatoru, ali mora da se nametne. Ima kvalitet, tehniku, lepu fudbalsku figuru, pregled igre, treba samo da bude mnogo opušteniji. Nebitno je da li peva himnu, bitno je da igra i da preuzima odgovornost, da bude stalno u akciji.

Na kraju je Stojković poručio da će se teško stvari promeniti nabolje, kao i da je pričao o plasmanu na EP u domenu naučne fantastike.
- Ne vidim rešenje, za „desetku“ po kojoj smo ranije bili prepoznatljivi, ako se kod Ljajića nešto ne promeni. Možemo samo da čekamo da se neko rodi, a to je loše. Takođe, ne treba da se lažemo i pričamo da idemo na EVRO kada je jasno da ćemo preskočiti Francusku. Ovo je agonija kojoj nema kraja i jako me boli sve što nam se dešava - završio je Piksi.

Čast je voditi Srbiju, ali...


Dragan Stojković je prošle godine bio u igri da preuzme reprezentaciju Srbije, ali do toga nije došlo. Kako nam je rekao, teško da bi u budućnosti sedeo na klupi “orlova”.
- Čast je sigurno voditi reprezentaciju svoje zemlje, ali je u mom slučaju to nerealno. Mnoge stvari mi se ne sviđaju i morale bi da se poromene da bih promenio mišljenje. Ovako, tu sam da pomognem, makar savetom.

Poslednji komentari
  • piksi zauvek Vreme: 01.04.2015 21:02h

    tako je piksi sve si lepo rekao, fale nam tvoja zalamanja!!!!

  • Garonja Vreme: 02.04.2015 02:40h

    Puno zvijezda,nigdje tima. Puno para,malo motiva. Grb na srcu,nebitan je broj na leđima. Sujeta umjesto ponosa. Momke do 21 da igraju, oni još nisu pokvareni novcem.

  • preteruje Vreme: 02.04.2015 07:38h

    Aj sad svakom izjavom istuce da je bio najbolji i vodja, daj izjavu a da sebe ne stavis u prvi plan, malo smara ovo. Samo sto nije rekao falim ja.

  • matija Vreme: 02.04.2015 19:04h

    1Cican Stankovic,Aus,2Ivanovic,3Obradovic,4MaticKapiten,5Nastasic,6Subotic,7VejinovicHolandija,,8Sandro Djuric,Aus.9Mitrovic,10Tadic,11Darko Lazovic..12Vaso Vasic,Grashopers,13Kolarov.14Basta,15Markovic,16LJajic,17Milivojevic,18Djuricic,19Luka Jovic,20D.Tosic,21P,Rajkovic,Kosanovic Mehelen,Denis Petric Troa,Spajic,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP