Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ŽELJKO PETROVIĆ, ASISTENT SELEKTORA SRBIJE, O PRVIM ADVOKATOVIM RADNIM DANIMA

Dik zavoleo pečene paprike i kajmak!

Autor: P. Vuković | 19.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Dik Advokat, novi selektor Srbije, proteklog vikenda je prvi put gledao na delu fudbalere iz domaćeg prvenstva, a stigao je pritom i malo da upozna našu zemlju. Holanđanin je u društvu asistenta Željka Petrovića posmatrao na “Marakani” utakmicu između Crvene zvezde i Jagodine, a istog dana su njih dvojica gledali i meč u Nišu između Radničkog i Partizana.

Još nije  izabrao gde  će da provodi vreme u  Beogradu,  ali zna gde  će da klopa

Još nije izabrao gde će da provodi vreme u Beogradu, ali zna gde će da klopa | Foto: Profimedia

Priča se da su se Advokatu dopali mladi Jović i Rajković, kao i kapiten crveno-belih Milijaš, međutim, njegova desna ruka, Petrović, nije želeo da otkriva koga je Holanđanin uvrstio u svoj notes.


Traži disciplinu, ali zna red!

Stavka na kojoj će Advokat insistirati je red i disciplina, ali on ume da izlazi u susret igračima.
- Dik traži disciplinu, moderan je, ali isto tako zna i da fudbaleri vole da sednu sa familijom, suprugom, devojkom u hotelu. Nema diktatorskog načina ponašanja. To su ozbiljni igrači i on ne treba da objašnjava Ivanoviću i Kolarovu kako će da se ponašaju - objasnio je Petrović.

- To što advokat i ja pričamo, to ostaje između nas. Tu sam da mu pomognem, ali moj posao nije da dajem komentare. Bez dileme, video je talentovane igrače, a talenata u Srbiji uvek ima i biće ih. Gledali smo i Radnički i Partizan, ali putem televizijskog prenosa.

Ono što je Diku i svima nama najvažnije je da se plasiramo na EVRO 2016 u Francuskoj, a kako, sa kim i kada, to je manje bitno - izjavio je Petrović za “Alo!”.


Petrović dodaje i da je Advokatov prvi utisak o ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije odličan, nakon prvih dvadesetak dana otkako je potpisao ugovor.

- Super je zadovoljan prijemom u FSS-u i stavom koji forsiraju čelnici srpske “kuće fudbala”, da se najveća pažnja posveti mlađim kategorijama jer je to jedini način da srpski fudbal opstane. Ma, i više je nego zadovoljan. Dopala mu se vizija Mitra Mrkele i Sava Miloševića, koji rade s mlađim kategorijama, sedeli smo dva, tri sata za ručkom, impresioniran je njima.

I Holanđanin zna šta valja...

I Holanđanin zna šta valja... | Foto: Vladislav Mitić


Od svega, Advokat je za dva dana, koliko je boravio u Srbiji, mogao da upozna malo od domaće lige i malo od srpske kuhinje. Petrović, kao dobar poznavalac ovdašnje ishrane, imao je šta da posavetuje Holanđanina.

- To je bilo prvo šta sam ga savetovao. Rekao sam mu da obavezno proba kajmak i pečene paprike, to mu se najviše dopalo! Ma, trpeza je bila bogata tradicionalnom srpskom hranom, tako da je bio oduševljen. Jedino što je imao zamerku to je da su malo porcije velike, jer se na zapadu malo i štedi na hrani, ali dobro, navići će se. Dopao mu se i ajvar, ali nije tražio recept, pošto je to malo teže spremiti - kroz osmeh je rekao Petrović.

Advokatova  desna ruka:  Željko  Petrović

Advokatova desna ruka: Željko Petrović | Foto: Profimedia

Sjajni Tadić nije iznenađenje!


Najbolji učinak proteklog vikenda od srpskih fudbalera imao je Dušan Tadić. Engleski mediji su toliko nahvalili Tadićevu asistenciju petom kod gola Sautemptona, ali i njegova dodavanja tokom meča, da je dobio nadimak Gospodin Snabdevač.
- Advokat i ja znamo Tadića još iz Holandije, dok je igrao za Groningen i Tvente. Takve partije nisu iznenađenje za nas i Tadić je sigurno jedan od najboljih koje Srbija ima - rekao je Petrović.

Poslednji komentari
  • frka Vreme: 19.08.2014 13:22h

    kralj

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP