Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PARTIZAN KREĆE KA ELITI IZ JERMENIJE ILI SAN MARINA

Dišemo na škrge zbog Lige šampiona

Autor: P. Milovanović | 25.06.2013 - 07:15:00h | Komentara: 0

“Parni valjak” kreće da krči put ka Ligi šampiona iz Jermenije ili San Marina. Žrebom u Nionu odlučeno je da Partizan u drugom kolu kvalifikacija udari na boljeg iz okršaja Širak (Jermenija) - Tre Pene (S. Marino) i nema dileme da je šestostruki uzastopni šampion Srbije izraziti favorit, bez obzira na to koji će mu od pomenutih anonimusa istrčati na megdan sredinom jula.

Nemanja Kojić

Nemanja Kojić | Foto: M. Metlaš

Činjenica da je izbegnut mađarski Đer i bugarski Ludogorec potvrđuje da su crno-beli odlično prošli na žrebu. Sa tim se složio i napadač Partizana Nemanja Kojić, koji je pre dve godine u dresu Rada napunio mrežu Tre Penea - (9:1, postigao četiri gola).


- Ne želim nikoga da potcenjujem, ali odlično smo prošli na žrebu. Izbegli smo neke malo bolje ekipe i zadovoljni smo zbog toga - počeo je Kojić priču za “Alo!”.

Prvi mečevi drugog kola kvalifikacija za elitno takmičenje zakazani su za 16. i 17. jul, dok su revanši nedelju dana kasnije. Partizanu ide u prilog to što prvo ide na noge rivalu, a zatim mu ostaje da pred “grobarima” finišira posao i overi prolaz u naredno kolo.

- Jeste plus što prvo igramo u gostima, mada mi već u prvom meču hoćemo da završimo posao. U svaku utakmicu moramo da uđemo maksimalno, bez obzira na to ko će nam biti rival. Neozbiljan pristup može da nas stavi u problem, ali je sigurno da to nećemo dozvoliti - oprezan je 23-godišnji napadač.

Kada je u pitanju dvomeč Širaka i Tre Penea, blagu prednost ima klub iz Jermenije, mada će Kojić navijati za “tri kule” iz San Marina.

- Obradovao sam se kada sam video da postoji mogućnost da ponovo igram protiv Tre Penea. Baš bih voleo da ponovo igram protiv njih i postižem golove.

Na kraju je Kojić još jednom apostrofirao da nema govora o opuštanju.
- Naporno treniramo svakodnevno. Trčimo i mučimo se na plus 40, što bi se reklo dišemo na škrge. Sve to je potvrda koliko ozbiljno ulazimo u kvalifikacije, kao i da smo sve podredili Ligi šampiona - zaključio je Nemanja Kojić.

Ko su Partizanovi rivali

Jermenski Širak osnovan je 1958. godine u gradu Đumbri. Klub je osvojio svega četiri titule u istoriji, a poslednju u sezoni 2012/2013. Interesantno, stadion na kojem igra Širak prima svega 2.700 gledalaca. Što se tiče Tre Penea, klubu iz San Marina su titule u poslednje dve sezone ujedno i jedine u istoriji, koja datira od 1956. godine. Pre dve sezone igrali su protiv Rada u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kada su nakon dvomeča pukli 9:1.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP