Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KO SU NAJBAHATIJI LJUDI U SRPSKOM FUDBALU

Do „pravde” na silu!

Autor: P. Vuković | 05.10.2014 - 08:02:00h | Komentara: 1

Kao da nam je malo što nam je fudbal toliko očajan, pa na to se dešavaju i stvari koje nisu primerene sportskim radnicima. Zvezdan Terzić, generalni sekretar Crvene zvezde, po završetku utakmice u Kruševcu protiv Napretka upao je u sudijsku svlačionicu, verbalno napao sudiju i tresnuo flašom kisele vode o pod. Koliko god razlozi za ljutnju bili opravdani, apsolutno je nedopustivo upadati u sudijski prostor, vređati, pretiti arbitrima ili protivnicima.

Predsednik Hajduka iz Kule  Džomba je kažnjen  sa pet meseci  zbog psovanja  novinara

Predsednik Hajduka iz Kule Džomba je kažnjen sa pet meseci zbog psovanja novinara | Foto: M. Metlaš

Zbog toga mu je FSS zabranio da se šest meseci bavi fudbalom, a Terzić nije jedini među fudbalskim funkcionerima koji je dobio drakonsku kaznu zbog svojih postupaka. Primera u prošlosti je bilo prilično.


Džomba psovao novinara
Nikola Džomba, nekadašnji prvi čovek Hajduka iz Kule, suspendovan je na pet meseci zbog vređanja novinara i još šest meseci jer je sa klupe vodio meč protiv Zvezde (2010), iako nije imao trenersku licencu.

Finansijer Borca učestvovao u neredima
Doskorašnji glavni finansijer čačanskog Borca Milenko Kostić udaljen je iz fudbala na šest meseci. Kostić je na utakmici protiv Zete u Čačku (2005) pravio incidente, a saučesnik u neredima na terenu, Slobodan Ilić, koji je bio direktor kluba, nije mogao da obavlja funkciju dva meseca.

Ranko Stojić je  bio na hlađenju  šest meseci

Ranko Stojić je bio na hlađenju šest meseci | Foto: A. Dimitrijević

Subotiću dva meseca
Predsednik užičke Slobode Dragan Subotić kažnjen je bio dva meseca zbog dva prestupa. Prvi je nesportsko ponašanje na meču sa Donjim Sremom (2012), a drugi po prijavi Sudijske organizacije, odnosno posle izjave o suđenju. Dragan Nešković, sportski direktor Užičana, bio je van fudbala 30 dana.


Nišlija kažnjen četiri meseca
Darko Bulatović, predsednik niškog Radničkog, suspendovan je na četiri meseca zbog nesportskog ponašanja na utakmici protiv OFK Beograda. On je upao u restriktivni prostor i nesportski se ponašao prema sudiji za vreme i posle meča na Karaburmi. Istovremeno, komisija je kaznila i Zorana Brankovića, potpredsednika Nišlija, koji je pravio probleme na utakmici Kupa.

Stojić na hlađenju
Ranko Stojić, bivši prvi čovek Rada, suspendovan je na šest meseci zbog kritika na račun FSS-a (2011). On je kažnjen kao menadžer, pa pola godine nije mogao da obavlja transfere.

Terzić

Terzić | Foto: A. Dimitrijević

Pretnja zbog slabe ocene
Vladan Petrović, sportski direktor Metalca iz Gornjeg Milanovca, pretio je novinaru „Sportskog žurnala“ Slavku Kostiću. Iako je funkcioner negirao da je pretio, novinar Kostić je otišao u policiju, gde je inspektorima ispričao šta se dogodilo. Petrović je zamerio Kostiću jer je ovaj dao sedmicu fudbaleru Milanu Svojiću na meču protiv Rada.


Dorćolac lupio šamar ženskom sudiji
Mića Sovtić, prvi čovek FK Dorćol, udario je šamar fudbalskoj sudiji Danijeli Marković, nezadovoljan što je njegov klub izgubio od Mladenovca (2010). On je sa dva saradnika upao u svlačionicu, gde je prvo napao Markovićevu verbalno, a onda i fizički. Dalje maltretiranje je sprečio delegat, a Markovićeva je zadobila modrice po licu. Za ovo je Sovtić dobio šest meseci suspenzije.
 

Neke od najvećih kazni u srpskom fudbalu
Nikola Džomba 11 meseci
Zvezdan Terzić 6 meseci
Mića Sovtić 6 meseci
Ranko Stojić 6 meseci
Milenko Kostić 6 meseci
Darko Bulatović 4 meseci
Dragan Subotić 2 meseci

Poslednji komentari
  • bata Vreme: 05.10.2014 10:51h

    Bahatost iskoreniti i proterati sa sportstih terena kao i političare jer oni takvima drže stranu.Lalatović kažnjen a vodi ekipu,Terzić kažnjen a kaže da ga kazna neinteresuje.Možda FIFA ili UEFA da odrede kaznu ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP