Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

UPRAVA PARTIZANA NEOČEKIVANO SMENILA TRENERA

Dobar si, Marko, ali ajde pali?!

Autor: M. Zdravković | 30.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

Marko Nikolić (35) nije više trener Partizana! Njega će novo rukovodstvo crno-belih na sutrašnjoj sednici Upravnog odbora i zvanično smeniti sa kormila, a kao zamenu angažovaće Ivana Tomića (38), nekadašnjeg fudbalera ovog kluba i aktuelnog selektora reprezentacije Srbije do 19 godina.

Nikolić, koji je jesen završio na vrhu  Superlige sa šest bodova ispred  Crvene zvezde, dobio je otkaz.

Nikolić, koji je jesen završio na vrhu Superlige sa šest bodova ispred Crvene zvezde, dobio je otkaz. | Foto: Miloš Cvetković

Zanimljivo, smena Marka Nikolića dolazi u trenutku kada je Partizan jesenju polusezonu završio sa šest bodova prednosti ispred Crvene zvezde, a plasirao se i u polufinale Kupa Srbije. Istina, može se Nikoliću zameriti što nije imao rezultate u Evropi, gde je njegov tim bio samo epizodista u grupnoj fazi Lige Evrope, ali se videlo i da je prosečan tim, kao Ludogorec, realno, miljama ispred svih naših klubova.


U svakom slučaju, Nikolić, koji se juče nije javljao na telefon, jeste prošlost Partizana, što je neposredno potvrdio i novi sportski direktor Dragan Ćirić.
- Ne mogu ni da potvrdim, a ni da demantujem informacije u vezi sa smenom Marka Nikolića. U razgovorima smo, videćemo šta će biti. Moguće je da će se nešto dogoditi danas ili najkasnije sutra - najavio je Ćirić.

Ne valja novoj  upravi: Marko Nikolić

Ne valja novoj upravi: Marko Nikolić | Foto: Marko Metlaš

 
Ljubiša Tumbaković, potpredsednik Partizana je, nezvanično, jedan od glavnih zagovornika smene Marka Nikolića. Ipak, legendarni trener tvrdi kako ništa ne zna o dolasku svog nekadašnjeg učenika Ivana Tomića.

- Danas od 16 sati je sekretarijat kluba, a u sredu pre podne Upravni odbor i posle svega toga će se sve više znati. Imam svoj stav o Nikoliću. Radi se o treneru koji je u ekspanziji, vrlo kvalitetan, sa nekom svojom harizmom i idejom, ali zahtev za njegovu smenu ne ide od mene - poručio je Ljubiša Tumbaković.

Fudbalerima  Partizana na  proleće će  komandovati  Ivan Tomić

Fudbalerima Partizana na proleće će komandovati Ivan Tomić | Foto: Oliver Bunić

Tomić nema PRO licencu!


Ivan Tomić, glavni kandidat za novog trenera Partizana, aktuelni je selektor omaladinske reprezentacije Srbije. Za crno-bele je odigrao 133 utakmice i postigao 28 golova, a jedan od trenera mu je bio i sadašnji potpredsednik Ljubiša Tumbaković.
Zanimljivo, Tomić nema obaveznu trenersku PRO licencu, ali bi tokom januara trebalo da postane polaznik novog kursa trenerske škole FS Srbije i da je dobije do početka prolećne polusezone.

Poslednji komentari
  • pera Vreme: 30.12.2014 11:19h

    kako je doso,tako je i otiso !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP