Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TEREN STADIONA U HUMSKOJ U KATASTROFALNOM STANJU

Dobro došli na oranicu, dom fudbalera Partizana!

Autor: M. Rangelov | 10.08.2014 - 08:15:00h | Komentara: 2

„Dobro došli na beogradsku oranicu, dom fudbalera Partizana!“

FK Prtizan

FK Prtizan | Foto: Marko Metlaš

Možda bi baš ovako trebalo da zvuče buduće najave utakmica crno-belih koje budu igrali u domaćem prvenstvu, ali i u Evropi.


Još na utakmici protiv Ludogoreca, kada su se fudbaleri saplitali o busenje koje se odvajalo od terena, bilo je primetno koliko je očajno stanje travnate podloge u Humskoj. Sledeći rival koji će morati da pazi noge i čuva se povreda biće fudbaleri azerbejdžanskog Nefčija (21. avgust), koji su navikli da igraju u mnogo boljim uslovima, a odmah potom će za svojom „Suvačom“ plakati i prvotimci Donjeg Srema (23/24. avgust).

„More, Bugari, ne gaz‘te oranje!“

„More, Bugari, ne gaz‘te oranje!“ | Foto: M. Metlaš

Kako stvari stoje, crno-beli neće mnogo ni činiti na poboljšanju terena, o zameni travnate podloge niko i ne razmišlja. Za postavljanje nove podloge potrebno je nešto više od mesec dana, a kako je domaća liga počela juče, jasno je da za tako nešto više nema ni vremena. Ni para. Potpuno novi travnati tepih, sa ugrađenim prskalicama, košta 120.000 evra! Nije bilo ni realno da uprava crno-belih, koja je ove godine želela plasman u Ligu šampiona, bez ijednog uloženog evra u pojačanja, za sanaciju terena izdvoji ovu, za naše uslove, veliki sumu.


E sad, šta će na sve to reći novi selektor „orlova“ Dik Advokat kada bude morao da pošalje naše reprezentativce na travu nekadašnjeg stadiona JNA. Prvu priliku da se čuveni Holanđanin suoči sa sumornom srpskom stvarnošću imeće već sledećeg meseca, s obzirom na to da 7. septembra Srbija u Humskoj dočekuje Francusku u prijateljskom meču.

Opasna igra:  Detalji sa meča Partizan-Ludogorec

Opasna igra: Detalji sa meča Partizan-Ludogorec | Foto: M. Metlaš

Situacija neće biti ništa bolja ni u kvalifikacionim mečevima „orlova“ za Evropsko prvenstvo, s obzirom na to da u FSS-u ne nameravaju da ulože ozbiljan novac u popravku terena. Teren će biti osvežen, ali će i dalje služiti za jednokratku upotrebu, pa zbog mogućih obilnih padavina postoji realna opasnost da se u blatu u Humskoj zaglave mnogi reprezentativci Francuske, Albanije, Danske. O našim prvoligaškim fudbalerima da ne pričamo...

„Marakani“ fale svetla


Samo iz jednog razloga reprezentacija Srbije neće biti domaćin na „Marakani“ u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Naš najveći stadion ne ispunjava stroge kriterijume UEFA u pogledu osvetljenja, pošto reflektori moraju da imaju najmanje 1.400 luksa.

Poslednji komentari
  • Dobrivoje crnotravac Vreme: 10.08.2014 10:14h

    Treba SUSPENDOVATI ovakve terene, ako nećemo mi, uradiće to UEFA.

  • Rade Vreme: 10.08.2014 16:33h

    DAJTE LJUDI BATALITE JEDNOM VEC TAJ PARTIZAN. ZASTO ZLONAMERNO TRAZITE PROBLEME I TAMO GDE IH NEMA. PA PISITE O ZVEZDI I O NJENIM POJACANJIMA I ISPLATAMA, A RACUN U BLOKADI. JUCE JE TERZIC SVAKOM IGRACU ISPLATIO PO 300 EVRA PREMIJE ZA POBEDU PROTIV RADNICKOG. NA RUKE. PDV,PDV,PDV, POSTOVANJE ZAKONA. BUDITE POSTENI PRED SOBOM PRVO, PA POSLE PRED DRUGIMA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP