Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

STANKOVIĆ DANAS ULAZI U ANALE SRPSKOG FUDBALA:

Dosta je bilo!

Autor: P. Milovanović | 11.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Došao je i taj dan, dan kada će veliki Dejan Stanković (35) ući u anale srpskog fudbala kao rekorder po broju odigranih mečeva za nacionalni tim. Deki će večeras (17.30) protiv Japana na “Karađorđu” upisati 103. nastup za “orlove”, posle čega će definitivno reći „zbogom“ aktivnom igranju fudbala.

„Teže mi je bilo na debiju protiv Koreje nego sada. Jedva čekam da počne meč sa Japanom”, kaže Deki, koji će upisati 103. nastup

„Teže mi je bilo na debiju protiv Koreje nego sada. Jedva čekam da počne meč sa Japanom”, kaže Deki, koji će upisati 103. nastup | Foto: Marko Metlaš

Stanković je prvenac za reprezentaciju upisao davnog 22. aprila 1998. godine i imao je debi iz snova, jer je u dva navrata tresao mrežu Južne Koreje (3:1). Iza njega je karijera vredna svakog poštovanja, karijera zasuta trofejima, zbog čega je i dobio nadimak „kolekcionar”. Zmaj, kako su ga prozvali navijači Intera, osvajao je titule sa Crvenom zvezdom, zatim sa Laciom i nero-azurima.
Kucnuo je čas da legenda okači kopačke o klin.


Stanković: Vidim sebe kao direktora


Selektor Siniša Mihajlović je poručio da su Stankoviću širom otvorena vrata reprezentacije. O eventualnoj saradnji u budućnosti Deki je otkrio kog posla bi se najradije prihvatio.
- Opcija o dolasku na mesto direktora reprezentacije mi se najviše dopada. Bio bih blizu selektora i igrača, neka spona između njih, gde mogu da vidim sebe - iskren je Stanković.

- Dosta je bilo! Jedva čekam da počne utakmica. Ovih četiri-pet dana karantina bili su sasvim dovoljni. Teže mi je bilo na debiju protiv Južne Koreje nego sada. Tada sam bio potpuno izgubljen. Zahvaljujući selektoru, uspeo sam dvaput da se upišem u strelce i napravim sebi odskočnu dasku u karijeri - rekao je Stanković na izuzetno posećenoj konferenciji u kući fudbala u Pazovi.

Deki je zatim u svom stilu poručio:
- Nadam se da nisam poremetio ritam u reprezentaciji zbog ceremonije i svega što prati utakmicu. Ubeđen sam da će selektor umeti da postavi tim i taktiku u kojoj će igrači imati motiv za dokazivanjem i pobedom. Trudio sam se da ne smetam u karantinu, neću smetati ni na terenu, ali neću se dugo zadržavati u igri - izjavio je iskusni vezista.

Stanković je tokom 15-godišnjeg reprezentativnog staža branio boje Jugoslavije, Srbije i Crne i Srbije, a na tu temu je rekao:
- Bilo je i lepih i ružnih trenutaka u reprezentaciji. Nije malo 15 godina. Ostajem pri stavu da ništa ne bih menjao - zaključio je Stanković.

Svi Dekijevi trofeji
 

Crvena zvezda
1 - titula
3 - kupa


Lacio
1- titula
1- kup


Inter
5- titula
3- Kupa Italje
3 - Superkupa Italije
1 - trofej Lige šampiona
1 - trofej klupskog prvaka sveta

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP