Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

OTVORIO DUŠU

Dragan Đurić: Ovaj Partizan će propasti kao Zvezda!

Autor: D. Ostojić | 17.02.2015 - 19:30:00h | Komentara: 4

Godinama unazad „grobari“ su terali Dragana Đurića iz kluba, etiketiravši ga kao glavnog krivca za posrtanje jednog od dva najveća srpska kluba, ali će ga sada izgleda „praviti od blata“. Dolaskom Zorana Popovića i njegovog tima, šampionski snovi kluba iz Humske pretvorili su se u košmare. Prodati su najbolji igrači, pa će Marko Nikolić u timu za proleće imati jednog i po napadača!

Ne sviđa mu se nova uprava Partizana: Dragan Đurić

Ne sviđa mu se nova uprava Partizana: Dragan Đurić | Foto: Oliver Bunić

A šta sve na to ima da kaže upravo figura koja je obeležila poslednju deceniju u Humskoj - saznali smo iz prve ruke.


- Ne, ne, nemojte... Neću da pričam još. Imam svašta da kažem, ali ne bih sada - “branio” se Dragan Đurić kada smo ga dobili juče pre podne.

„Crno-belima treba 6,5 miliona evra godišnje”

- Koliko je potrebno keša Partizanu da se “preživi” godina?


- Šest do šest i po miliona. Oni sada imaju te pare, zbog toga je još čudnije zašto podižu kredit?! - pita se naš sagovornik.

Međutim, kada je video da po svaku cenu želimo da čujemo neku reč i prekinemo mu mirne “penzionerske” dane (bar kad je njegovo učešće u Partizanu i srpskom fudbalu u pitanju), otkravio se. Nije mu očigledno lako što se aktuelna uprava i dalje koristi frazom “to smo nasledili”...
- Ma, šta su oni nasledili? Nasledili su klub koji je na nuli. A koja to firma ili klub danas posluje na nuli?! Usvojili su izveštaj na izborima po kojima smo priznali da smo dužni 13 miliona, a ni to nije realna cifra. Tu nismo prikazali da čekamo pare od sledeće prodaje Lazara Markovića i Aleksandra Mitrovića. Ali neka... Ako im je tako lakše, neka se peru!

Ušao u  istoriju, stavio “Zemunelo” pod hipoteku: Zoran Popović

Ušao u istoriju, stavio “Zemunelo” pod hipoteku: Zoran Popović | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Zašto je onda nova uprava podigla kredit?
- Ne znam stvarno, i ja sam bio u čudu kada sam to pročitao. Tako se ne radi. Takvi poslovi vode u dužničko ropstvo, ako tako nastave, završiće kao Zvezda. Moj najveći uspeh je što nijednoj banci klub nije bio dužan kada su nas smenili.

- Koliki je onda bio stvarni dug prethodne uprave? Štrajkova je bilo gotovo svaki dan, što u Humskoj, što u Zemunelu, pa čak i pokušaj bešenja jednog od zaposlenih...
- Verujte mi - nama je samo milion evra falilo i da svi budu mirni. To je taj milion za radnike i trenere. Ako znate da sabirate: sa ovim potraživanjima što smo čekali, plus prodaja Petra Škuletića za četiri miliona evra, plus još nekoliko igrača koji su zreli za odlazak, neki se od njih pominju po medijima, a neki još ne - Partizan bi bio u plusu. Pa mi smo prethodne godine plaćali porez zato što smo bili u plusu... O tome vam pričam - Partizan je super poslovao s obzirom na to kakve su okolnosti u Srbiji! A što se tiče štrajkova i bešenja - sve je to fora Zeke (prim. aut. Žarko Zečević) i ekipe. Što sada nema štrajkova? Sad je sve OK?! Ma, dajte, molim vas...

Pobegli daleko od Humske: Škuletić  i Lazović

Pobegli daleko od Humske: Škuletić i Lazović | Foto: Marko Metlaš


- Kako gledate na prodaju Danka Lazovića i Petra Škuletića?
- Katastrofa! Minut do dvanaest oni rasprodaju ključne igrače. Čini mi se da to neće izaći na dobro. I ja sam mogao da prodam Lukača za 1,7 miliona, Ninkovića za 1,5 miliona, Vulićevića za dva... To niko ne zna. Nisam hteo! Želeo sam da u svakom trenutku imamo jak tim!

- Za kraj, koliko vam je lakše sada kada nemate svakodnevnih problema sa klubom?
- Na poslovnom i privatnom planu mnogo lakše. Posvećen sam firmi, imam mnogo više vremena za porodicu i prijatelje. Međutim, kao svakog pravog partizanovca - pogodi me kad vidim da se loše radi u klubu koji volim - zaključuje Đurić.

Saša Ilić

Saša Ilić | Foto: Marko Metlaš

Saša Ilić:  „Grobari”, svi u Humsku!

Sportski, a pre svega igrački deo Partizana, oduvek je bio sam za sebe u Partizanu. Za razliku od stalnih peripetija u upravi - igrači su tačno znali šta je njihov posao. Čak i kada nisu dobijali plate, kao ove jeseni, pravili su rezultate. Predvođeni kapitenom Sašom Ilićem ušli su u grupnu fazu Lige Evrope, osvojili jesenji deo šampionata, a boriće se i za Kup Srbije. Bez obzira na prodaju standardnih saigrača, Lazovića i Škuletića, legendarni kapiten crno-belih veruje u vraćanje titule u Humsku.
- Sa vama u borbu do nove titule! Jer, mi smo Partizan - poručio je legendarni Sale u spotu kojim poziva “grobare” na premijerni meč prolećnog dela Partizan - Voždovac, koji je na programu u subotu od 16 sati na stadionu crno-belih.

Poslednji komentari
  • ero Vreme: 17.02.2015 20:02h

    Besenja...????

  • Shone Vreme: 17.02.2015 20:42h

    Ma sta naprica ovaj Djuric?Pa on je i sam kumovao ovom unistavanju Partizana.

  • iGoROBAR Vreme: 17.02.2015 22:22h

    Koga bre vi zaje..te ovim intervjuom?Sutra cete imati tacnu informaciju o dugu,koji iznosi skoro 17 mil evra ili pozitivna nula kako mutavi kaze.

  • kondor 009 Vreme: 18.02.2015 00:44h

    O dugu FK Partizana neko ne prica istinu , da li stari presednik Djuric ili nova uprava , sutra dolazi na videlo dana istina , ali verovatno ni to nece biti 100% istina . Djuric je u pravu zasto uvode Partizan u duznicko ropstvo , treba uvesti pravilo ako podignu taj kredit i ne potrosi se namenski ta gospoda treba da odgovaraju , a ne samo pobegnu iz Partizana . Tako ako je bivsa uprava na celu sa Djuricem napravila veliki dug a ne mogu dokazati gdje su pare trebaju da vrate . Sve dok se to ne uvede u srpski fudbal bice mafijasenja i kradje u klubovima .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP