Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZVEZDA PREKO NOĆI STVORILA 220.000 €, ZVEZDAN TERZIĆ ZA ALO! TVRDI:

Država nam nije dala novac za dug Bronovickom!

Autor: P. Milovanović | 06.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Fudbalski klub Crvena zvezda, koji je nekada bio sinonim za moć, slavu i uspeh, godinama je na „aparatima za disanje“ jer ga guši dug od čak 52 miliona evra. U doba teške nemaštine, kada je teško pronaći i 1.000 evra, kao i zbog velikog broja neisplaćenih plata aktuelnim i bivšim igračima, crveno-beli su preko noći stvorili 220.000 evra, koje su uplatili na račun Gžegoša Bronovickog.

Bronovicki  konačno  namiren

Bronovicki konačno namiren | Foto: Profimedia

Zvezda prema Bronovickom ima dugovanja još od 2008. godine, kada je i dobio otkaz. Crveno-beli su u poslednji čas izbegli kaznu UEFA, po kojoj bi srpski šampion ostao bez šest bodova u slučaju neizmirenja dugovanja. Na sreću slavnog kluba i armije navijača, problem je rešen, a „Alo!“ je kontaktirao sa čelnicima kluba kako bi otkrio odakle je kapnula nimalo naivna suma.


SVI SPONZORI ZVEZDE

Gasprom
Telekom Srbija
Puma
Lav
Aćibadem
Čipsi
Dunav osiguranje
Diva
Terme Čatež
FAM kruševac
MCI
Hjuit Pakard
Knez Petrol

Zvezdan Terzić, generalni direktor Zvezde, potvrdio je da je problem s Poljakom rešen, ali nije želeo da otkrije poreklo novca.


- Rešili smo sve sa Bronovickim, pronađena su sredstva, bitno je da mu se više ništa ne duguje. Ne bih govorio o načinu na koji smo ga obezbedili - poručio nam je Terzić iz Antalije, gde se nalazi s ostakom ekipe na pripremama.
Na pitanje da li je novac stigao iz državne kase, Zvezdan je odgovorio:


- Od države taj novac nismo dobili, sami smo ga obezbedili. Ipak, ne želim da otkrivam od koga i kako.


S obzirom na to da prema Terzićevim tvrdnjama novac nije državni, očigledno je da se radi o lovi od brojnih sponzora, prodaje TV prava, kao i prodaje mladih, talentovanih igrača investicionim fondovima.

Tvrdi da  se Zvezda  sama čupa  iz bule: Terzić

Tvrdi da se Zvezda sama čupa iz bule: Terzić | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Kako „Alo!“ nezvanično saznaje, radi se o novcu koji je Zvezda dobila od investicionih fondova za prodaju određeog procenta prava na pojedine svoje mlade nade, a pretpostavlja se da je reč o Mihajlu Ristiću, Marku Grujiću, Predragu Rajkoviću, Luki Joviću i Vukašinu Jovanoviću.

Tu priču je za naš listi potvrdio i potpredsednik Ivica Tončev.
- Iskreno, mislim da je novac za dug Bronovickom stigao od prodaje prava na neke fudbalere fondovima. Iz državnog budžeta ne dobijamo ni cent. Imamo od „Gasproma“ 4,5 miliona evra na godišnjem nivou. Ostali novac nam stiže od sponzorskih ugovora, prodaje fudbalera, reklama, TV prava - objasnio je Tončev.
Glavobolja zvana Bronovicki je sanirana, ali Zvezdu već drma novi problem, jer je aktuelna tužba Natanijela Asamoe, koji potražuje 240.000 evra, a crveno-beli imaju rok od šest dana da ponovo stvore novac.

Ramadani prelazi u Zvezdu?

U nameri da saznamo da li Crvena zvezda planira da ostvari saradnju sa Falijem Ramadanijem, čuvenim menadžerom, kome je Partizan zatvorio vrata zbog frke s Danilom Pantićem, pitali smo Terzića da li je to izvodljivo, na šta je on odgovorio:
- Crvena zvezda će poslovati sa svakim od koga može da ima koristi. Ne bih komentarisao Ramadanija pojedinačno, ali spremni smo da sarađujemo sa svima koji mogu da nam pomognu da rešimo finansijske probleme.

Titula nije prioritet, već mladi igrači!


Kada je reč o nastavku šampionske trke, Zvezda u prolećni deo prvenstva ulazi sa minus šest u odnosu na ljutog rivala Partizan. Zvezdan Terzić nije želeo da se istrčava i da obeća da će titula ostati u Ljutice Bogdana.
- Ne želim da opterećujem mlade igrače, jedino što tražimo od njih jeste da daju maksimum. Da ne razmišljaju o titiuli, već o svakom narednom meču. Zvezda mora da se fokusira na forsiranje igrača iz omladinske škole i rešavanje aktuelnih finansijskih problema - rekao je on.

Poslednji komentari
  • Slavisa Vreme: 06.02.2015 11:39h

    Dok je Vucka i para od smanjenih penzija,plata i donacija za poplavljene za Zvezdu nema zime.Jos ako onaj takozvani seik iz Arabije ponovo dodje normalno ce da bude da ga premijer prvo odvede na bivsu Marakanu a za IMT iz Rakovice,Ei iz Nisa,Magnohrom iz Kraljeva.....bice vremena

  • Bojka Vreme: 06.02.2015 14:02h

    Smucic se otvorio, ako moze mu se...Tako on gura i onaj Covicev FMP.

  • sale Vreme: 06.02.2015 18:47h

    Crvena Zvezda ce poslovati sa svakim od koga JA mogu imati korist tako je ispravno i nikako drugacije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP