Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FK PARTIZAN SE OGLASIO SAOPŠTENJEM

ĐURIĆ: Dugujemo 5,3 miliona evra!

Autor: Ekipa Alo! | 26.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

FK Partizan, predvođen predsednikom Draganom Đurićem, rešio je da otvori karte i izađe u javnost sa tačnom sumom koju klub duguje.

Neće pred novinare, brani se saopštenjima:  Dragan Đurić

Neće pred novinare, brani se saopštenjima: Dragan Đurić

- Već duže vreme se u srpskoj javnosti vodi kampanja, očigledno organizovana i dirigovana, čiji je cilj da se finansijsko stanje FK Partizan objavljivanjem izmišljenih i isfabrikovanih podataka prikaže neuporedivo težim nego što jeste. Suština kampanje je remećenje rada i poslovanja kluba i njegovo onemogućavanje da ostvari planirane takmičarske rezultate.

Nažalost, u neistine koje se objavljuju poverovali su i „obični građani i najviši državni funkcioneri. Kada je u jednom dnevnom listu objavljena izmišljotina da FK Partizan duguje 25 miliona evra, mi smo 16. avgusta ove godine objavili da je negativna razlika između obrtne imovine kluba i kratkoročnih obaveza iznosila približno 800 miliona dinara na dan 31. 12. 2012. i da se u toku 2013. očekuje smanjenje te negativne razlike.
Na današnji dan, dospele neizmirene obaveze kluba iznose 600 miliona dinara (oko 5,3 miliona evra), a u 2013. očekujemo pozitivan rezultat poslovanja, o čemu će javnost biti na vreme obaveštena - navodi se u saopštenju FK Partizan.
Crno-beli su zatim dodali.

- FK Partizan izmiruje svoje obaveze, neke sa zakašnjenjem. Nažalost, srpska javnost funkcioniše tako što jednom objavljena laž postaje istina, a demanti i prava istina ostaju bez efekta. Podaci o poslovanju kluba su lako proverljivi, godišnji izveštaji se objavljuju na sajtu Agencije za privredne registre. Istina ne može da se sakrije, čak i kada bi neko to želeo.
U periodu od 2008. do 2012, za pet kalendarskih godina, FK Partizan je prihodovao od transfera igrača iznos od 5,25 milijardi dinara, dok su za isti period rashodi ličnih primanja igrača i drugih kategorija zaposlenih u klubu iznosili 4,24 milijardi dinara. Dakle, famozni transfer igrača o kojem se toliko govori tek je dovoljan da se pokriju troškovi ličnih primanja, koji inače čine nešto preko polovine od ukupnih rashoda kluba.
Poslednji komentari
  • CIRINELA Vreme: 27.10.2013 04:51h

    Smrdi, smrdi gadno smrdi. Izveštaj APR-a sa stanjem na dan 31.12.2012-te govori da je dug 25 miliona evra a ovaj tvrdi da to nije tačno. Ili se neko zaigrao računajući da bi na osnovu fiktivnog duga mogli od države izvući daleko više para nego što objektivno duguju ili ovaj nema pojma koliko suguju. Trećeg nema. Setimo se samo apela i Zvezde i Partizana da im država pomogne.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP