Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BRANKO RAŠOVIĆ ZA ALO! O KOVERTIRANOM OTKAZU NJEGOVOM SINU U PARTIZANU:

Đurić i Stojić ruše mog Vuka!

Autor: P. Milovanović | 15.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Partizan je na „zimski raspust“ otišao kao lider s bodom prednosti u odnosu na Zvezdu, ali je atmosfera u crno-belom domu daleko od idealne. U Humskoj se sprema otkaz Vuku Rašoviću, koji bi sutra uveče trebalo da bude smenjen nakon sednice Upravnog odbora, a kao njegov naslednik već je viđen bivši trener Vojvodine Marko Nikolić.

Da li je na pomolu saradnja Đurića i Stojića?

Da li je na pomolu saradnja Đurića i Stojića? | Foto: M. Metlaš

O dešavanjima u Partizanu i svemu onom kroz šta prolazi Vuk, za „Alo!“ priča njegov otac Branko Rašović, član čuvene generacije Partizanovih beba kojoj je za dlaku izmakao pehar šampiona Evrope 1966. godine.


Sigurno vam nije lako kada otvorite novine, a svuda je glavna priča da je Vuk bivši. Smatrate da je zaslužio takav tretman?
- Nije mi lako, to je moj sin, ali ne želim da ga branim. Došao je do najteže situacije otkada postoji Partizan. Doveden je u međuprostoru i postao je prvak, osvojio je i jesenju titulu, a prodali mu najbolje igrače - Markovića, Mitrovića, Ivanova. Izvukao je maksimalan uspeh, što izuzetno cenim.

Branko Rašović ne brani sina Vuka, već tvrdi da je interes  Partizana iznad svega i da je najvažnije da crno-beli osvoje titulu

Branko Rašović ne brani sina Vuka, već tvrdi da je interes Partizana iznad svega i da je najvažnije da crno-beli osvoje titulu | Foto: M. Metlaš

Znači, sramota je što ga smenjuju?
- Rezultati su jedino merilo u trenerskom poslu. Treba objektivno da se sagleda šta je uradio. Ako uzmemo u obzir eliminaciju iz Kupa, za to treba da dobije otkaz, tako je bilo u moje vreme. Nikoga ne napadam i ne branim. Interes Partizana je ispred svega. To je kraj balade! Vuk je izvukao maksimum iz igrača koji su igrali kod njega u Teleoptiku. Marković i Mitrović nisu igrali kod Vermezovića, ali su blesnuli kod Vuka i brzo su prodati. Partizan i danas živi od prodaje tih igrača. Obećali su mu pojačanja koja nisu stigla. Dovedeni su igrači koji nisu igrali u svojim klubovima, a igrač nije igrač ako samo trenira...


Marko Nikolić

Marko Nikolić | Foto: M. Metlaš

Javnost bruji da će Marko Nikolić biti novi trener... Komentar?
- Ceo život sam u fudbalu i mislim da on nije pravo rešenje za Partizan. Nemam ništa protiv dečka kojeg ne poznajem, ali Vojvodina je sa njim čak devet bodova iza Partizana, a imala je najkvalitetniji tim. Inače, do mene stižu razne priče na tu temu.


Kakve priče?
- Da su u pitanju šeme Đurića i Ranka Stojića, jer je on sarađivao s Nikolićem u Radu. Navodno, planiraju Stojića da dovedu za direktora, a da šutnu Nađa. Ipak, ne želim da grešim dušu, jer ko zna šta je od toga tačno. Sećam se samo da je Stojić dok je bio u Radu pljuvao mog Vuka zato što njegovi igrači Luka i Kojić jedno vreme nisu igrali - zaključio je Rašović senior.

Partizan čini Vuku uslugu


Na pitanje da li veruje da će njegov sin brzo naći novi angažman ukoliko ga sutra uveče smene, Branko je odgovorio:
- Vuk je savremeniji i moderniji od mene, u trendu je, govori jezike, bio je kod Murinja. Izuzetan profesionalac. Ako ga otpuste, Partizan će mu napraviti uslugu, neće biti problema da pronađe novi angažman.

Dižem četiri ruke za Stojića ako će dovesti pojačanja!


Branko Rašović, koji je odigrao preko 200 mečeva za crno-bele, ponovio je da je interes Partizana ispred svega.
- Ako će dolazak Stojića na mesto direktora obezbediti sedmu titulu, jer će organizovati dolazak dva-tri pojačanja, nemam ništa protiv. Dižem četiri ruke uvis za Stojića. Samo, mislim da sa ovim igračima ne može da se osvoji titula i da dovođenje Nikolića nema rezona. Ali, ako Partizan proceni tako, prihvatiću to - konstatuje Rašović.

Poslednji komentari
  • Milos Vreme: 15.12.2013 13:24h

    Gospodin čovek...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP