Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

IZ TABORA

Đuričić: Vratićemo Hrvatima za poraz u Zagrebu!

Autor: Beta | 04.09.2013 - 13:15:00h | Komentara: 2

Fudbalski reprezentativci Srbije Matija Nastasić i Filip Đuričić rekli su danas da su maksimalno spremni i motivisani za utakmicu protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, i da žele da joj se u petak revanširaju za poraz u Zagrebu.

Filip Đuričić

Sve bi dao za gol: Filip Đuričić | Foto: Beta AP

- Mi u svaku utakmicu ulazimo maksimalno koncentrisani, tako će biti i protiv Hrvatske. Šanse za plasman na Svetsko prvenstvo nam nisu velike, imamo devet bodova manje od drugoplasirane Hrvatske, ali želimo da odigramo što bolje i da, ako možemo, pobedimo - rekao je Nastasić novinarima u Sportskom centru u Staroj Pazovi.
Fudbalska reprezentacija Srbije u petak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde igra protiv Hrvatske, utakmicu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine. U prvom delu takmičenja u Grupi A, Hrvatska je marta u Zagrebu pobedila s 2:0. Belgija je prva u grupi sa 19 bodova, Hrvarska ima 16, a Srbija sedam bodova.
Na pitanje da li će na igrače uticati to što su šanse za plasman u Brazil male, Đuričić je rekao da nije razmišljao o tome.

- Ulazimo u utakmicu sa većom željom nego ikada. Ne verujem da oni imaju veću želju od nas, želimo da se revanširamo za poraz u Zagrebu, da igramo fudbal, da dokažemo da vredimo i vratimo veru u reprezentaciju - rekao je Đuričić.
Đuričić je dodao da nema potrebe obraćati pažnju na to kako igra Hrvatska, već da je potrebno da njegova tim igra što bolje, te rezultat neće izostati.
Fudbaler Mančester sitija Matija Nastasić rekao je da je
predstojeća utakmica prilika da Srbija pokaže koliko vredi, bez
obzira na trenutni plasman na tabeli.

Uštopovaće „crvene đavole“: Matija Nastasić

Uštopovaće „kockaste“: Matija Nastasić | Foto: Marko Metlaš

- Ne bih se složio da njima ova utakmica više znači nego nama. Imamo motiv da dokažemo da vredimo, bez obzira na plasman na tabeli. Hrvatska ima izuzetnu reprezentaciju, možda trenutno nisu u najboljoj formi, ali tabela pokazuje da moramo da ih respektujemo. Očekujem Hrvatsku istu kao u Zagrebu, mislim da tu nema tajni - rekao je on.

Na pitanje šta bi moglo da odluči utakmicu, Nastasić je rekao da je sve u detaljima.
- Sve zavisi od dešavanja na terenu, kako će da počne utakmica, ko će prvi da povede. Očekujem tvrdu utakmicu i ko bude bolje igrao taj će pobediti - rekao je Nastasić i dodao da mu je drago što se oporavio od povrede i da je spreman za utakmicu "koju nikako nije želeo da propusti".
Na konstataciju novinara da je realizacija slabija strana
reprezentacije Srbije, Đuričić je rekao da se nada da će ekipa
steći iskustvo.
- Najviše se radi o samopouzdanju, nama iskustvo nije najjača strana, ulazimo u šanse ali ne dajemo golove. Nadam se da ćemo doći do sigurnosti tokom meča i da ćemo ispuniti ono što želimo - rekao je on.
Na pitanje kakvu atmosferu očekuju u petak, Đuričić i Nastasić su rekli da očekuju pun stadion i podršku navijača.
- Očekujem pun stadion i sjajnu podršku publike. Ovakve utakmice se ne igraju svaki dan, to je trenutak kada svi treba da budemo složni i da se na kraju radujemo - rekao je Nastasić.
- Apelujem na navijače da nas podrže, da veruju u nas. Moramo da pokažemo da smo ujedinjeni i da smo prava fudbalska zemlja - rekao je Đuričić.

Poslednji komentari
  • Cuti sine, obrisi ..... Vreme: 04.09.2013 14:17h

    Sinko, mani se samoreklamerstva i pojavljivanja u stampi. Gledaj kako ces igrati, a izjave u stampi prepusti iskusnijim kolegama.

  • AleksandarVeliki Vreme: 04.09.2013 15:56h

    još jednim porazom???

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP