Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ALO! RAČUNICA

Đuriću, gde nestade Partizanovih 40 miliona evra?!

Autor: Ekipa Alo! | 16.08.2014 - 18:25:00h | Komentara: 2

„Gde su Partizanove pare od prodaje igrača?“, pitanje je koje muči skoro svakog navijača crno-belih, pogotovo sada, kada igrači i zaposleni štrajkuju zbog neisplaćenih zarada još od Vaskrsa.

I sada od Lige šampiona zaradili više od pola miliona evra, a plata nigde: Fudbaleri Partizana

I sada od Lige šampiona zaradili više od pola miliona evra, a plata nigde: Fudbaleri Partizana | Foto: Marko Metlaš

 Nije potrebno biti matematički genije da bi se došlo do zaključka da je računica u Humskoj u najmanju ruku veoma čudna. Prema podacima specijalizovanog sajta za transfere fudbalera u Evropi i svetu „Transfermarkt.com“, u prethodnih šest sezona (počev od 2008/2009), vicešampion Srbije je na tržištu poslovao u debelom plusu. Kad se saberu svi odlasci i dolasci u redove crno-belih, prema ovom sajtu računica je jasna - Partizan je posle aktivnosti na tržištu zaradio oko 73 miliona evra!

U upravi crno-belih, sa druge strane, ističu da su mesečna potraživanja kluba enormna. Plate igrača, zaposlenih, održavanje stadiona i SC „Teleoptik“, uz ostale „sitne“ troškove, predstavljaju najveći problem za normalno funkcionisanje.
- Klubu je, da bi preživeo mesec, potrebno oko 700.000 evra - istakao je pre nekoliko dana potpredsednik Ratomir Babić. 

Predsednik Dragan Đurić i  njegovi najbliži saradnici Ratomir  Babić (na slici) i Mile Jovičić nisu  se udostojili da nam objasn

Predsednik Dragan Đurić i njegovi najbliži saradnici Ratomir Babić (na slici) i Mile Jovičić nisu se udostojili da nam objasn | Foto: Nebojša Marković

 Za šest godina, na ime ovih troškova klub je, dakle, potrošio oko 50 miliona evra. Gruba računica je prosta - nedostaje oko 23 miliona evra! 

Potpredsednik Babić je takođe izjavio i da se igračima duguje oko tri miliona evra. Poslednjih dana, mediji barataju podatkom da je Partizan u ukupnom minusu od oko 20 miliona evra. Još jednom u pomoć pozivamo prostu matematiku i kalkulator i dolazimo do neverovatne sume koja fali - oko 40 miliona evra!

a Pozivamo Babića, ali i njegovu ekipu iz vrha Partizana, predsednika Dragana Đurića i potpredsednika Mileta Jovičića, da nam objasne šta se desilo sa novcem, ali odgovora nema. Ili su nas odjavljivali ili nas nisu udostojili ni vremena da im postavimo pitanje!

Naravno, u ovu sumu nisu uračunate zarade od sponzora, evropskih takmičenja, prodaje karata i televizijskih prava, kao i ostalih aktivnosti od kojih crno-beli imaju profit...
Dakle, požar u Humskoj je samo privremeno ugašen, štrajk prvotimaca je obustavljen, igračima su obećane plate, a jedna navodno i isplaćena juče. Lažni mir je očigledno samo zatišje pred veliku buru koja očekuje crno-bele. Navijači traže promene jer golim okom vide da se Partizan urušava sa svih strana... 
Sve je više i bivših asova kao i funkcionera crno-belih koji se zalažu za dolazak novih ljudi na čelo kluba. Izborna skupština je zakazana za decembar, a mnogi se nadaju da će biti mnogo ranije. Do tada će ostati enigma - gde su pare?!
Poslednji komentari
  • Rade Vreme: 17.08.2014 07:15h

    GOSPODO IZ ALO, BAS SAM NEPRIJATNO IZNENADJEN OVAKVIM NASLOVOM. PA ZASTO KOPIRATE ONE KOJI NEVALJAJU. KOPIRAJTE DRUGE, KOJI SU BOLJI. PA DA LI MOZE NEKO TEK TAKO DA UZME I ODNESE VELIKE PARE. PA NEKA SE POKRENE POSTUPAK, DOKAZE KRIVICA, E TEK ONDA MOZETE DA OBJAVLJUJETE OVAKVE NASLOVE. oVO JE DOBRONAMERNA KRITIKA, BEZ OBZIRA NA KLUPSKE PRIPADNOSTI.

  • MJ Vreme: 17.08.2014 19:57h

    I posle u Zvezdi kradu,sta je ovo kod vas?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP