Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TOMISLAV KARADŽIĆ PORUČUJE

Džaba kukate, Englezi: Game over

Autor: M. Zdravković | 15.12.2012 - 07:02:00h | Komentara: 1

Iako su britanski mediji plasirali juče informaciju da predsednik UEFA Mišel Platini nije zadovoljan odlukom Disciplinske komisije zbog incidenata u Kruševcu, odnosno da će zahtevati drastičniju kaznu za srpski fudbal, predsednik FSS-a Tomislav Karadžić ističe da se radi o dezinformaciji i da Englezi neće moći da ugroze diplomatsku pobedu, koju je naš savez izvojevao.

Odbio prvi nalet,  sad ga čeka  problem oko nastupa  takozvane  reprezentacije Kosova: Tomislav  Karadžić

Odbio prvi nalet, sad ga čeka problem oko nastupa takozvane reprezentacije Kosova: Tomislav Karadžić | Foto: Marko Metlaš

- To su samo puste želje druge strane, koja je poražena. Platini se nikada nije mešao u rad komisija UEFA, jer mu to nije posao, a Englezi mogu samo da prete i kukaju jer im je jasno da su izgubili ovu prljavu bitku, koju su vodili protiv srpskog fudbala - ističe zadovoljno Karadžić u razgovoru za “Alo!”.
Predsednik FSS-a ne krije da mu je Mišel Platini lični prijatelj, ali da to poznanstvo nije uticalo na odluku UEFA.


- Otkriću vam da sam prošle nedelje bio kod Mišela u Nionu, na sastanku po nekim drugim pitanjima. Videli smo se, prijatno razgovarali, ali nijednom nismo spomenuli eventualnu odluku povodom dešavanja u Kruševcu. Rekao mi je samo da se on u to ne meša i da će pustiti da disciplinska komisija sama presudi.

Ma ne, on ne poredi fudbalere s majmunima, njega nešto žešće svrbi ispod pazuha

Ma ne, on ne poredi fudbalere s majmunima, njega nešto žešće svrbi ispod pazuha

Nama bi da sude, a ovaj britanski navijač je prošao
NEKAŽNJENO!

Nas bi da spale na lomači zbog sporadičnih rasističkih povika, a istovremeno u Engleskoj navijači koji na rasnoj osnovi vređaju fudbalere slobodno šetaju ulicama. Gevin Kirkham, navijač Čelsija koji je uhapšen zbog sumnje da je oponašanjem majmuna vređao igrača Mančester junajteda, neće odgovarati za nešto mnogo gore nego što je moglo da se vidi u Kruševcu. Kako britanski tužioci navode, za neku drastičnu kaznu nema dovoljno dokaza. Nemaju dokaze? A ova fotografija? Možda se gospodin Kirkham ovde samo češka ispod pazuha jer ga je svrab napao...

Moram takođe da istaknem i da je odluka UEFA dokaz kakvu reputaciju i ugled FSS uživa u Nionu i da čelnici ove kuće prepoznaju napore koje smo učinili i koje ćemo činiti i ubuduće kako bismo srpski fudbal očistili od svih loših stvari - ističe Karadžić.
Prvi čovek srpskog fudbala objašnjava da je kazna UEFA konačna i da neće biti nikakvih promena.

- Nije bilo lako, ali uspeli smo da se odbranimo. Diskreditovali smo i tužioca Leubu, koji odranije ima pik na naš fudbal. Upravo taj čovek se zalagao svojevremeno da Zvezda i Partizan budu izbačeni iz svih evropskih takmičenja, a sada je tražio i da ceo naš fudbal bude kažnjen. Pokazali smo komisiji UEFA kakav je on čovek i logično da je potom usledila pravedna odluka, kojom smo zadovoljni i ne očekujemo da će biti nekih promena. Iako Englezi pokušavaju sada da podignu veliku buku, igra je završena - napominje Karadžić.

Za kraj, predsednik FSS-a poručuje i da novčana kazna koju je razrezala UEFA od 80.000 evra nije nimalo naivna i da je slučaj “Kruševac” poslednja opomena srpskom fudbalu.

Porede gaće sa rasizmom

Pored naslova - „Kakva uvreda“ ili „Neverovatna UEFA dozvolila Srbiji da se izvuče“, mediji na Ostrvu potenciraju da je napadač Danske Niklas Bendtner kažnjen sa 100.000 evra jer je samo pokazao gaće sa logoom irske kladionice na EP u Poljskoj, dok je Srbija za rasizam kažnjena sa samo 80.000 evra.


- Niko nema danas za bacanje 80.000 evra, a za te pare smo mogli da pomognemo pojedinim klubovima koji nemaju lopte, dresove... Nije to naivna kazna nimalo, ali bolje i tako, nego da su nam reprezentaciju i klubove izbacili iz svih takmičenja, za šta je postojala opasnost. Nastavićemo da radimo, da se borimo sa nasiljem jer su Đenova i Kruševac mrlje koje ostaju u dosijeu i ako se budu ponovile, mogli bismo da nagrabusimo - zaključuje Tomislav Karadžić.

Dejvid Kameron

Dejvid Kameron


TOLE: Kameron mi ništa ne može!


Čak se i britanski premijer Dejvid Kameron uključio u lobiranje za drastičnije kažnjavanje FSS-a, a Tomislav Karadžić ističe da je to njegovo pravo, koje neće doneti ništa novo.
- Ponavljam, odluka je konačna i Englezi, pa ni tamošnji premijer, nam ne mogu ništa. Ne razmišljamo o novom postupku i preinačavanju sadašnje odluke, uvereni smo da je UEFA stavila tačku na Kruševac - kaže Karadžić.

“Kruševac možda nije još zreo za domaćinstvo!”


Predsednik Karadžić poručuje i da će FSS dobro razmisliti gde će ubuduće organizovati mečeve reprezentacije.
- Kruševac nam je za nauk jer smo možda i ranije nego što treba počeli da organizujemo mečeve visokog rizika van Beograda. Atmosfera je tamo uvek bila odlična, fudbalska, ali smo izgleda pogrešili jer smo zanemarili bezbednosne aspekte zbog kojih su se desili incidenti - smatra Karadžić.
n Da raščistimo, da li je bilo rasizma u Kruševcu?
- Nije ga bilo u većoj meri nego što je to izraženo na ostalim evropskim stadionima. Srbi nisu rasistički narod, ali ima pojedinaca, rekao bih, neobuzdanih klinaca koji nas pod uticajem alkohola povremeno osramote, ali to su pojedinci - tvrdi Karadžić.

Poslednji komentari
  • Bata Vreme: 15.12.2012 15:50h

    Oce Karadzic da kaze da je j on nekoga pobedio. Vala neka ti je srecno, prvi put, bilo ti je i vreme... Moglo je biti i nikad

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP