Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DAN D

Džaja na potezu!

Autor: M. Zdravković | 27.01.2013 - 23:53:00h | Komentara: 3

Upravni odbor Zvezde, koji je zakazan za večeras na „Marakani“, trebalo bi da razreši misteriju - ostaje li Dragan Džajić predsednik crveno-belih?

Legendarni  fudbaler i  čelnik  crveno-belih  ne može  lako da pređe preko sukoba sa Čovićem

Legendarni fudbaler i čelnik crveno-belih ne može lako da pređe preko sukoba sa Čovićem | Foto: Marko Metlaš

Sukob između prvog čoveka kluba i potpredsednika Nebojše Čovića u sredu po podne na našem najvećem stadionu bio je veoma ozbiljan, a iako kolege iz uprave pokušavaju da ga umanje, prizivajući svojevrsno pomirenje dvojice uticajnih ljudi, jasno je da je dosta teških reči palo sa obe strane, što umanjuje šanse za kompromis.


Štaviše, iako kod Čovića postoji želja za pomirenjem, utisak je da kod Džajića nije tako, da je umoran od svega, posebno od razmirica s njim, koje su učestale prethodnih nedelja, i da bi mu dobro došao poziv iz Fudbalskog saveza Srbije, o čemu je „Alo!“ pisao prethodnih dana.

(Ne)mogu zajedno:  Džajić i Čović

(Ne)mogu zajedno: Džajić i Čović | Foto: Rajko Ristić

Tako bi se Džaja sklonio sa funkcije predsednika Zvezde, koja bi, verovatno bila ponuđena Nebojši Čoviću, a koji bi onda ujedinio fudbalsku i košarkašku sekciju crveno-belih, po ugledu na slavnu Barselonu. Naravno, to je samo jedna od mogućnosti za dalje funkcionisanje trofejnog kluba, a ne treba zaboraviti i da je u celoj priči važan faktor i država.

Postoji i opcija da Nebojša Čović digne ruke od fudbalskog kluba, ako ne odmah, onda kada padne blokada, a da posle toga funkciju predsednika Zvezde preuzme Petar Škundrić, koji se trenutno nalazi na čelu Sportskog društva Zvezde. U tom slučaju, Džajić bi ostao u klubu, verovatno samo kao počasni predsednik, ali svakako da bi to želeo, posebno ako u toj upravi ne bi bilo Nebojše Čovića, sa kojim, utisak je, ne želi da sarađuje posle sukoba koji ga je izuzetno pogodio.

Ipak, nešto više o svemu znaćemo tek večeras, kada će se na sednici upravnog odbora prvi put od sukoba sresti Džajić i Čović. Naravno, ako Džaja ne odluči da bojkotuje sastanak...

Čović: Ne odlazim iz Zvezde

Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena Zvezda Nebojša Čović poručio je večeras da neće otići iz kluba, posle fizičkog sukoba sa predsednikom Zvezde Draganom Džajićem.

Čović je rekao da ni od Džajića nije čuo da odlazi, kao i da ne uslovljava sa kim će nastaviti da radi u Zvezdi za koju je kazao da joj je sva imovina pod hipotekom i račun u višemesečnoj blokadi.

Mihajlović malo  trči pred rudu:  Nebojša Čović

Nebojša Čović | Foto: RAS

"Ja nisam čuo od Dragana Džajića kada je izlazio iz Zvezde (posle incidenta) da je podneo ostavku", rekao je Čović. On je potom dodao i da ni na koji način nije izazvao incident sa predsednikom kluba.

"Nemam nameru da napuštam fudbalski klub i nemam nameru da uslovljavam da li će raditi ovaj ili onaj", rekao je Čović i istakao da Zvezda mora da promeni način rada ako želi da smanji višemilionski dug.

Čović je rekao da su njegova neslaganja sa Džajićem počela zbog Fonda za pomoć Zvezdi, ali je potom dodao da se nisu slagali ni po pitanju smanjenja broja zaposlenih u Zvezdi, kojih ima 200, kao niti po pitanju smanjenja troškova.

"Počelo je oko Fonda za pomoć Crvenoj Zvezdi. Imao sam sa Džajićem potpuno otvoren odnos i nisam ništa želeo da radim bez njegovog znanja", rekao je Čović i podsetio da je predložio da Zvezdina fondacija otvori devizni i dinarski račun na koji bi svi koji žele mogli da uplate novac za pomoć klubu.

Čović je rekao da je potom u javnost izašla priča o tome da je on od bivših igrača Zvezde tražio da pomognu klubu, što, kako je naveo, nije tačno već je račun za pomoć namenjen za sve one koji žele da pomognu klubu.

"Sporno je što je neko napravio zamenu teza. Nikada nisam pomenuo bivše fudbalere nego jedan opšti fond koji je otvoren za sve. Svi ostali problemi proistekli iz toga, nismo mogli da dovedemo dva igrača, pa nam je to otišlo u medije...", rekao je Čović.

Govoreći o incidentu u prostorijama kluba kada se sukobio sa predsednikom kluba, Čović je rekao da nije tačno da ga je Džajić udario.

"Džajić je bio previše uzbudjen. Koristio je neke reči koje ne priliče njemu, a onda je pokušao da inscenira fizički obračun, krenuo je na mene, ja sam to izbegao...", rekao je Čović i dodao da ne želi više o tome da govori jer taj slučaj šteti interesima kluba.

Čović je rekao da nastavlja da obilazi banke i poverioce kojima Zvezda duguje, kao i da je aktuelna uprava dug od 48 miliona evra uspela da smanji za 4,5 miliona.

Poslednji komentari
  • Vojvodjanka Vreme: 28.01.2013 08:08h

    Ovaj socijalistički jaran neće napustiti, ali ga treba najuriti i sipitati.Još B92 je ispitivao vezu njegovu i neobaveštenost,pogibija Djindjićal, pa je kidnuo i sa Kosovo.Da je Džaja pametan pa da se ispita rad ovog Ćokija vezano za Kosovo, pa da vidiš kako će se provesti.Gde god je kinta,Čović je tu,...

  • igor Vreme: 28.01.2013 08:53h

    Dzajica je pregazilo vreme.NIje se trebao ni vracati. Zvezdi treba menadzer kao Covic.

  • sumadinka Vreme: 28.01.2013 11:18h

    Gostujuci u emisiji "Utisak nedelje" ko je pazljivo slusao Nebojsu Covica sigurno je shvatio, a i zapitao se kako su oni uopste mogli bilo o cemu da razgovaraju. Mislim da Dzajic ima pravo na svoju Zvezdu, ali nacin na koji misli i radi, nije onaj koji treba brzo da izvede (ako je izvede) iz krize. Kod Nebojse Covica moras da radis kako on kaze, kako on zamisli i tu nema boga, to je tako, i ovog trenutka mislim da je Zvezdi takav potrebniji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP