Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZVEZDA RASPISALA IZBORE

Džajić predsednik od 22. decembra, Janković ostaje trener!

Autor: Goran Anđelković | 07.12.2012 - 11:24:00h | Komentara: 1

Crvena zvezda neće menjati trenera, već će Aleksandar Janković nastaviti tamo gde je stao, pošto Radna grupa i Upravni odbor kluba nisu prihvatili njegovu ostavku. Uprkos lošim rezultatima u jesenjoj sezoni, zaključeno je da Zvezda nema novca za novog trenera.

Selektor „orlića“:  Aleksandar Janković

Spasao se: Aleksandar Janković | Foto: Marko Metlaš

Na tročasovnom sastanku doneta je i odluka da se izbori za predsednika Crvene zvezde održe 17. i 18. decembra, a skupština kluba 22. decembra. Pravo glasa imaće svi punoletni zvezdaši sa uredno plaćenom članarinom, kao što je bio i slučaj na prošlim izborima kada je Vladanu Lukiću produžen mandat. Dragan Džajić se i zvanično kandidovao za novog predsednika, a Zvezdina legenda biće kandidat Upravnog odbra, Radne grupe, Radne zajednice, veterana i "delija".
- Za mene slučaj trenera nije ni postojao, ni jednog trenutka nisam pomišljao o smeni Aleksandra Jankovića, niti je to predlagao bilo ko iz Radne grupe. Slučaj Janković je nametnut, a stvari su predimenzionirane onog trenutka kada je ponudio ostavku - izjavio je Dragan Džajić posle sastanka na "Marakani" uz konstataciju da pre izbora ne želi da priča o daljim planovima Crvene zvezde .
- Kad budem i ako budem izabran za predsednika, pričaćemo o svemu. Sada sam još uvek samo predsednik Radne grupe za stabilizaciju kluba - dodao je Džajić.
I trener Aleksandar Janković je prisustvovao sastanku, koji je posle tri časa napustio sa osmehom na licu.
- Zahvalan sam Radnoj grupi i Upravnom odboru koji su mi ukazali poverenje i posle nemirne i nestabilne jesenje sezone - izjavio je Janković, podsetivši da će igrače okupiti 9. januara.

Janković se, dakle, spasao, a spisak potencijalnih njegovih naslednika (Rajevac, Petković, Đorović, Božović, Bakero, Klajvert, Sa Pinto, Munjoz, Gončarenko...) do daljeg će biti odložen u fijoku. 

Čović: Ne oslanjamo se na novac od prodaje igrača
Češljanje papira na "Marakani" još nije završeno, a poslednji raport Nebojše Čovića govori da je Zvezdin dug 48,5 miliona evra. Na pitanje da li će Zvezda taj dug smanjiti prodajom igrača, Čović je odogvorio:
- Ne možemo prodavati igrače i juriti titulu. Naravno da nam nije cilj da od prodaje igrača smanjimo dug. Ako na vagu stavite finansije i sportske rezultate, nešto će da prevagne, a nešto da padne. Na nama je da se potrudimo da to izbalansiramo - izjavio je Čović.

Poslednji komentari
  • Дане С. Vreme: 08.12.2012 23:12h

    Јанковић није тренер за Звезду. Његов тата би могао да буде, јер много више зна о фудбалу иако никада није ни шутнуо лопту. Џајо! Доведите неког младог тренера као на пример тренера Рада или овог из Јавора.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP