Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

CRVENO-BELI MORAJU DA BIRAJU NOVOG PREDSEDNIKA I RUKOVODSTVO

Džajić rekao zbogom Zvezdi, Terzić došao na „Marakanu“

Autor: Ekipa Alo! | 20.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Sada je i zvanično. Dragan Džajić je po drugi put napustio Crvenu zvezdu, i teško je očekivati da će se legenda crveno-belih ikada više vratiti na čelo kluba. Pored predsednika, ostavku je podneo i njegov šurak, generalni sekretar Miodrag Zečević, a njegovu funkciju će obavljati niko drugi nego Zvezdan Terzić.

Terzić je nedavno uručio šampionski pehar kapitenu Nenadu Milijašu

Terzić je nedavno uručio šampionski pehar kapitenu Nenadu Milijašu | Foto: FoNet

Interesantno, upravo je prvi čovek OFK Beograda i predsednik Zajednice superligaša, koji će sada morati da se povuče sa čela “romantičara”, uručio šampionski pehar fudbalerima Zvezde nakon njihovog trijumfa nad OFK Beogradom u poslednjem kolu šampionata.

On će funkciju v. d. generalnog sekretara obavljati do dolaska novog predsednika, koji će biti izabran na Skupštini kluba. U međuvremenu, klub će voditi privremeni organ u sastavu, Svetozar Mijailović (predsednik Skupštine kluba), Branko Radujko, Slaviša Kokeza, Ivica Tončev i Nebojša Čović (članovi Upravnog odbora). Kao glavni kandidat za mesto predsednika već nedelja se spominje Mirko Petrović, generalni direktor Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, dok bi sportski direktor Napretka Vladimir Matijašević trebalo da bude izabran za novog šefa za sportska pitanja.
Novi generalni sekretar, Zvezdan Terzić sinoć se obratio i okupljenim novinarima ispred „Marakane“.

Dragan Džajić

Dragan Džajić | Foto: Marko Metlaš

 
- Svestan sam situacije u kojoj se nalazi klub i moram da istaknem da mi je pre svega ovo velika čast i obaveza. Imam samopouzdanje, verujem u sebe, verujem da Crvena zvezda ima ogroman potencijal i uz pravo rukovođenje optimista sam da će se Zvezda vratiti na staze stare slave. Ovo je pre svega jedan profesionalni i životni izazov za mene, a dodatni motiv za mene je i to što sam zvezdaš od malih nogu - rekao je Terzić.

O tome da li bi voleo da Dragan Džajić ipak ostane u klubu, generalni sekretar crveno-belih kaže:
- Rekao sam da ne vidim sebe u Zvezdi bez Dragana Džajića. U kojoj funkciji ne znam, ali jednostavno on je potreban klubu i nadam se da će ostati makar u ulozi savetnika. Želim oko sebe da okupim ljude koji poseduju kvalitet i mogu da pomognu crveno-belima u okviru svojih mogućnosti. Ono što je sigurno jeste činjenica da Zvezda poseduje ogroman kapacitet i potencijal i tražim samo strpljenje, javnosti pre svega, ali ne sumnjam i u sebe i u ljude koji će biti oko mene da možemo da napravimo veliku Crvenu zvezdu - rekao je Terzić i dodao da nije poslušao savet najbliže okoline kada je u pitanju bio dolazak na „Marakanu“.

Terzić došao, Džajić i  Zečević otišli iz Zvezde

Terzić došao, Džajić i Zečević otišli iz Zvezde | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ko je Zvezdan Terzić?

Zvezdan Terzić je pored toga što je prvi čovek OFK Beograda, bio i predsednik Fudbalskog saveza Srbije. On je na funkciju podneo ostavku 12. marta 2008. nakon što je osam dana ranije, protiv njega podignuta optužnica zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, i da je sa svojim saradnicima od prodaje četiri fudbalera OFK Beograda protivpravno prisvojio oko četiri miliona evra. U pritvoru je proveo sedam meseci (od 11. novembra 2010. do 15. juna 2011), iz koga je izašao nakon što je položio jemstvo od milion evra.
- Ne osećam se krivim ni po jednoj tački optužnice. Ništa nisam radio nezakonito, niti je neko stekao protivpravnu imovinsku korist. Sve je rađeno u interesu OFK Beograda i klub sigurno nije oštećen - rekao je tada Terzić.
Sudski proces je i dalje u toku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP