Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KO JE JAČI: PREDSEDNIK ZVEZDE ILI NJENI POTPREDSEDNICI?

Džajin poslednji juriš!

Autor: P. Vuković | 09.10.2013 - 11:27:00h | Komentara: 1

Dragan Džajić, predsednik Crvene zvezde, pokušaće poslednji put da preuzme kontrolu nad klubom 25. oktobra, za kada je zakazana vanredna skupština crveno-belih! Nesuglasice sa drugom polovinom uprave, u kojoj su potpredsednici Slaviša Kokeza i Ivica Tončev, kulminirale su u ponedeljak uveče, kada je pukla tikva i kada je, uostalom, i zakazana sednica najvišeg klupskog organa.

Dragan Džajić

Vreme je da se preseče ko je najjači na „Marakani“: Dragan Džajić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 

Treća Zvezdina zvezda pokušaće 25. oktobra
još jednom, na skupštini, da preuzme kontrolu
nad klubom. U suprotnom, povući će se. Na drugoj
strani to će isto pokušati struka oko Tončeva i Kokeze

I jedna i druga struja slažu se u oceni da je ovakvo stanje neodrživo i da Crvena zvezda mora da dobije novu upravu koja će moći zajednički da funkcioniše. Upravo su različite vizije vođenja kluba bile glavni razlog polarizacije. Svako želi da dovodi svoje igrače, da ima svog trenera, direktora, da se pita za sve, a teško da ćemo od ijedne struje čuti da je preuzela odgovornost za očajne rezultate i blamiranje iz nedelje u nedelju, a da to nije učinio trener. Razlog je što obe strane misle da je ona druga kriva, a suština je da je tu, zapravo, pitanje ko će biti šef struke i sportski direktor nebitno. Najvažnije je - ko će voditi klub.

FK Crvena Zvezda

Onjilo sa predstavnicima FK Crvena Zvezda | Foto: FoNet

Onjilo najveći kiks
Ifeani Onjilo je doveden u Crvenu zvezdu kao veliko pojačanje, uz obeštećenje Javoru od 450.000 evra i najveći je promašaj aktuelnih čelnika kluba sa „Marakane“.

Šta su Džajini aduti? Od glave do pete je čovek fudbala, ima poznanstva, cenjen je u Srbiji i svetu, međutim, ono što mu je zamereno u ponedeljak od druge strane je da ne ume da dovuče jake finansijere. Potpredsednik Kokeza je govorio o tome kako su „Zvezdi potrebni privrednici, koji bi godišnje uložili 300.000 - 500.000 evra kako bi klub stao na noge“. U istom tonu je pričao i Tončev, rekavši da su Zvezdi „potrebni novi ljudi i novi kapital“.
I Džajićevi oponenti imaju adute. Veruju da bi sa njima klubu krenulo nabolje, da bi se milionski dugovi vremenom smanjili ili potpuno otpisali, ali opet, što se tiče fudbala, tu su ipak u zaostatku za trećom Zvezdinom zvezdom.
Kako će se sve završiti? Idilično bi bilo kada bi se napravio spoj između suprotstavljenih strana, ali se to u praksi pokazalo nemogućim, rezultati sve govore. Jedna strana će morati da pruži ruku drugoj i odstupi iz kluba jer se došlo do tačke bez povratka. Uzimajući u obzir da je Dragan Džajić početkom godine posle nesporazuma sa Nebojšom Čovićem već hteo da ode (mada je kasnije to demantovao), ovo će mu biti poslednji pokušaj da se održi u klubu. U suprotnom, povući će se.

Enigma Nebojša Čović

„Dosta  nam je  krađe“:  Nebojša  Čović

 Nebojša Čović | Foto: Marko Metlaš

Blizu svojevoljnog odlaska je potpredsednik Nebojša Čović. Na pitanje novinara da li će otići iz kluba, rekao je da „već ima dovoljno obaveza u Košarkaškom klubu Crvena zvezda„ i da je, uostalom, u FK došao kao ispomoć. Između redova, to bi mogao da bude jasan znak koliko je sati i kako stvari stoje, verovatnije je da će Čović, koji se u najnovijem sukobu držao po strani i uopšte nije prisustvovao sednici UO, otići iz kluba.

Poslednji komentari
  • lor Vreme: 10.10.2013 09:10h

    uz svo postovanje djajicu, ali ne moze futbaler da vodi klub. ugledajte se na engleze klubove i finansije vode skolovani menadzeri a tim pravi trener. Djaja nema kapaciteta za to on treba da je PR kluba a ne direktor

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP