Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ŠOK

Džerard: Odlučio sam da odem posle razgovora s Rodžersom!

Autor: Mondo | 02.01.2015 - 10:52:00h | Komentara: 0

Legendarni fudbaler Liverpula Stiven Džerard otkrio je da je odluku o napuštanju trofejnog kluba sa Enfilda doneo posle razgovora s menadžerom Brendanom Rodžersom.

Stiven Džerard

Stiven Džerard | Foto: Profimedia.rs

Džerard je ranije danas objavio da na kraju sezone odlazi iz Liverpula, kluba u kojem je napravio prve fudbalske korake i jedinog za kojeg je igrao u profesionalnoj karijeri.

"Ključ svega bio je razgovor s Rodžersom o mojim igrama u poslednje vreme. Pozvao me je rekao da je vreme da se proanaliziraju moje zadnje utakmice. Bio je to vrlo težak razgovor nakon kojeg sam prelomio", rekao je dugogodišnji kapiten Liverpula za klupski sajt.

Džerard je istakao da mu ne predstavlja problem da ulazi u igru sa klupe i da će to rado činiti svaki put do kraja sezone.

"Međutim, taj neprijatni razgovor bio je prekretnica u mojoj odluci. Znao sam da će do njega doći jednog dana, ipak nisam robot i nemam 24 godine.

Osećam se malo čudno, neću da lažem. Iza mene je 17 sezona, a tu sam, ukupno gledajući, od svoje osme godine. Mislim da sam svoje odradio i da je vreme za druge", kazao je Džerard, koji će od sledeće sezone igrati u američkoj MLS ligi.

"Sledećeg leta imaću 35 godina i hteo sam nešto novo. Šest meseci dovoljno je vremena za suze i oproštaj", poručio je Džerard, koji je odigrao 114 utakmica za reprezentaciju Engleske i postigao 21 gol.

Brendan Rodžers

Brendan Rodžers

Stiven Džerard je legenda Liverpula, ime koje se uvek vezuje uz klub sa Enfilda. Ipak, kapiten "crvenih" odlučio je da posle 17 godina napusti prvi tim.
Stivi Dži je odluku o odlasku saopštio posle remija sa Lesterom (2:2), prvog dana Nove godine, izjavivši da će to učiniti na leto kada mu istekne ugovor, prenose britanski mediji.
- Tužan dan za Liverpul i engelski fudbal. Kada se sve uzme u obzir, mislim da je to prava odluka - napisao je na Twitteru Džejmi Karager, Džerardov bivši saigrač u Liverpulu i reprezentaciji Engleske.
Džerard je nedavno nagovestio mogućnost da ode, na šta su iz kluba brzo regovali novim ugovorom koji su mu spremili, ali uz konstataciju da "Stivi Dži više nije u najboljim godinama".
Ukoliko Džerard zaista napusti Liverpul, najverovatnije će karijeru nastaviti u američkoj profesionalnoj MLS ligi. Britanski mediji prenose da je prvi "pik" Los Anđeles Galaksi.
Stivi Dži je celu karijeru proveo u Liverpulu. Zaigrao je kao sedmogodišnjak za petliće, 1998. debitovao je za prvi tim i odigrao je ukupno 695 utakmica i postigao 180 golova.
Sa Liverpulom je osvojio Ligu šampiona, UEFA kup, dva FA kupa, tri Liga kupa, i jedini je igrač na svetu koji je u svakom od tih takmičenja postizao golove, a okitio se i trofejima u takmičenju Komjuniti šild i Superkupu Evrope.
Ipak, jedina neispunjena želja mu je titula u Premijer ligi, koju nikada nije osvojio sa Liverpulom.
Za reprezentaciju Engleske nastupio je 114 puta i dao 21 gol, a letos se posle Svetskog prvenstva u Brazilu oprostio od nacionalnog dresa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP