Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

HRVATSKI FUDBALSKI SAVEZ NEĆE KAZNITI JOSIPA ŠIMUNIĆA

Džo ustade, svi ustaše!

Autor: v. nestorović | 22.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Ko koga ovde zeza? Ako je verovati Fudbalskom savezu Hrvatske, štoper „kockastih“ Josip Šimunić neće snositi nikakve sankcije jednostavno zato što se ustaškim pozdravom „za dom spremni“ poslužio nakon službenog dela utakmice, odnosno nakon što je sudija označio kraj meča između Hrvatske i Islanda.

Zajedno sa štoperom gotovo  svi navijači na „Maksimiru“ su  skandirali „za dom spremni“

Zajedno sa štoperom gotovo svi navijači na „Maksimiru“ su skandirali „za dom spremni“ | Foto: Reuters

Zajedno sa štoperom gotovo
svi navijači na „Maksimiru“ su skandirali „za dom spremni“

Znači, prema savezu iz Zagreba sasvim je u redu promovisati fašizam nakon meča, ali je to strogo zabranjeno dok traje utakmica. Nema veze što je zajedno sa Šimunićem čak 30.000 navijača na „Maksimiru“ skandiralo isto.


Spiker dobio otkaz zbog Džoa

Zlatan Hrle, oficijalni spiker Dinama i hrvatske reprezentacije, dobio je otkaz zbog Josipa Šimunića.
- Iako nisam bio na meču, naredni dan mi je uručen otkaz. Verovatno zbog toga što je većina mislila da sam ja upravo dao mikrofon Šimuniću. Čak su me i vaspitačice u vrtiću pitale kako sam mogao da mu dam mikrofon - rekao je Hrle.

- Neće biti nikakve kazne jer se sve dogodilo nakon službenog dela utakmice. To je bilo izvan protokola. Da je bilo uoči utakmice ili na poluvremenu, moglo bi biti problema, ovako neće biti ništa. Svi oni koji ga poznaju znaju da to nema veze s ustaštvom. Šimunić nikoga ne mrzi. Da je to napravio bilo koji drugi igrač, pitao bih se i ja što mu je to trebalo, ali kod Džoa ne mogu - rekao je za hrvatske medije izvršni predsednik Saveza Damir Vrbanović i dodao da ne veruje ni da će ga FIFA kazniti.

Za razliku od FS Hrvatske, minstar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić rekao je sledeće:

- Ja to na njegovom mestu nikada ne bih napravio jer nikakav zanos to ne može opravdati - rekao je Ostojić, ali ne treba zaboraviti da je policija utvrdila da nema elemenata za podnošenje prekršajne prijave.

O pomenutom slučaju ponovo se izjasnio i ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović, koji je još jednom ponovio:

Pridružite se inicijativi

"Izbacite iz fudbala Josipa Šimunića"


- Vikati „za dom spremni“ nakon jedne sjajne pobede Hrvatske, koja se plasirala na Svetsko prvenstvo, jeste glupost koju ne treba tolerisati i braniti. Ono što je neverovatno jeste činjenica koliko je za ova dva dana putem Fejsbuka i u moj inboks došlo poruka mladih ljudi, učenika, dece, koja izgleda u svojim školama još uvek nisu naučili koje zlo je za Hrvatsku predstavljalo ustaštvo i da je Hrvatska u svom ustavu istakla da je jedna naša od osnovnih tekovina antifašizam. Svi mi zajedno treba da se borimo da našoj deci i mladima objasnimo da je „za dom spremni“ poklič pod kojim su stradale hiljade nevinih žrtava - rekao je Jovanović.

FIFA ne sme   dozvoliti Šimuniću  da ode na Mondijal

FIFA ne sme dozvoliti Šimuniću da ode na Mondijal | Foto: FoNet - AP

Šimunić kažnjen sa „čak“ 3.000 evra!

Sramno i jadno...Josip Šimunić je kažnjen sa samo 3.000 evra zbog ustaškog pozdrava „za dom spremni“.
Hrvatsko javno tužilaštvo je pokrenulo postupak i izreklo mu maksimalnu kaznu za „raspirivanje rasne mržnje i uznemiravanje ostalih učesnika javnog okupljanja“, kako prenosi „index.hr“.
Nema šta, čak 30.000 njih se baš vidno uznemirilo i odgovorilo na iste te pokliče ...

Džou 6 mečeva, Hrvati bez navijača?

Šef FARE programa za Hrvatsku (Fudbal protiv rasizma u Evropi) Zoran Stevanović tvrdi da HNS može očekivati rigoroznu kaznu zbog Josipa Šimunića.

Popularni Džo je nakon pobede nad Islandom (2:0) ustaškim pozdradom "Za dom - spremni" slavio sa navijačima na Maksimiru, zbog čega je i FIFA pokrenula istragu.

Stevanović u ime programa FARE sarađuje sa FIFA i UEFA, a očekuje do 6 mečeva suspenzije za Šimunića, te nekoliko utakmica bez navijača za Hrvatsku, ali u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

FIFA i UEFA mogu kazniti HNS, ali, prema Stevanovićevom mišljenju, to ni njima nije u interesu, a sve bi se izbeglo da je HNS sistematski radio na edukaciji publike na stadionima.

Navodi da će kazna za Šimunića najverovatnije biti zabrana igranja do šest utakmica, dok će Hrvatskom fudbalskom savezu (HNS) biti određena novčana kazna u skladu sa kaznama koje su im ranije određivane.

Stevanović je dodao i kako bi moglo doći do igranja nekoliko utakmica pred praznim tribinama u narednim kvalifikacijama, te da UEFA još uvek nije kontaktirala njegovu organizaciju i zatražila izveštaj o spornom događaju.

Stevanović tvrdi da su mediji dobro odradili svoj posao te da UEFA verovatno nije ni potreban izvještaj. Prema njegovom mišljenju, najveći problem je što HNS nije na vreme reagovao i ublažio štetu.

"Trebalo je odmah da naprave vanrednu konferenciju za novinare na kojoj bi se pokrili po ušima i gde bi se i Šimunić i HNS izvinili. Ovako se dogodilo da su reprezentativca, umesto da su stali uz njega, prepustili samome sebi", rekao je Stevanović.

Istakao je da je više puta upozoravao HNS na sve što je zabranjeno na utakmicama te da su FIFA i UEFA apsolutno netolerantne kada je reč o fašističkim ispadima.

Hrvatsko tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Josipa Šimunića, fudbalera sa najviše nastupa za reprezentaciju Hrvatske

Poslednji komentari
  • Džoni Vreme: 22.11.2013 08:51h

    Nimalo nisam iznenađen.A ko da ga osudi?He,he!Evropa,ma dajte,kad je Evropa bila protiv ustaša,'41,'71',91,NIKADA,i neće. Garantujem da se provede referendum,ko podržava ustaštvo bilo bi ih od 80 do 90 %. i? Srbima u Srbiji je to teško objasniti.

  • VladimirR. Vreme: 22.11.2013 09:24h

    Ne vidim svrhu kažnjavanja. To je jače od njih. To im je u mentalitetu. Zašto ih onda zbog toga kažnjavati? Jedino da se izvrši nekakva operacija i taj deo mozga blokira ili sa GM hranom utiče da im se genetika promeni.

  • Krstoje Vreme: 22.11.2013 16:06h

    Nisu im se sve kockice u glavi poklopile u datom trenutku

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP