Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZVONIMIR BOBAN KRITIKOVAO KUSTURICU

Emire, Maradona ti je baš bez veze!

Autor: Alo.rs | 05.07.2015 - 21:15:00h | Komentara: 0

Ne vole svi Emira Kusturicu! Zvonimir Boban, nekadašnji hrvatski fudbaler, prisetio se starih dana, kada je sa Dejanom Savićevićem igrao u Milanu, a onda je i zažalio što, kako on kaže, genijalni reditelj nije snimio film o njegovom nekadašnjem saigraču nego o Dijegu Maradoni.

Zvonimir Boban

Zvonimir Boban | Foto: Profimedia

- Napravio je bezvezni film o Maradoni, a usput je i sebe spustio kroz njegovo ime, a imao je mnogo bolji izbor. Jednostavno je trebalo da snimi film o balkanskom Maradoni, Dejanu Savićeviću, jer je on plesao tango i u blatu - rekao je Boban za „sport.me“.
Boban nije štedeo reči hvale o Savićeviću, ali se osvrnuo i na Piksija.
- U ono vreme, bog fudbalske Jugoslavije je bio Dragan Stojković. Dejo je bio njegova potpuna suprotnost, ali i za mene, veća faca od niškog velikana. Ono što je on mogao, niko drugi nije. Život nas je spojio ponovo 1992. u Milanu i moram da priznam da se teško privikavao na italijansku fudbalsku filozofiju. Nema simultanke, 4-4-2 iznad svega, trči zajedno, pokrij zajedno. To mu nije išlo, osećao se kao divlja zver u kavezu.
O čuvenoj svađi Deje i Kapela, kada je Zvonimir Boban služio kao prevodilac, kaže:
- Kapelo je uvek forsirao Gulita, Bastena, Papena, Rajkarda. Mi, Balkanci, bili smo tada sporedni likovi i Savićević se nikako nije mirio s tim. Pričao mi je: „E, moj Bobane, ovi nemaju pojma, a mi… Đe smo mi?”. Na jednom treningu, Kapelo nas je sve okupio, a Dejo je samo protrčao kroz nas, što je iznenadilo Italijana. Zahtevao je objašnjenje od njega, a ja sam prevodio, pošto nije pričao italijanski. Sećam se da je Dejo grmeo: „Reci mu da je magare i da ne razume k…a“. Nisam hteo da prevedem, Dejo je psovao s jedne strane, Kapelo urlao s druge, samo sam se pokupio i otišao na drugi kraj terena - prisetio se Boban.

Emir  Kusturica

Emir Kusturica | Foto: Milorad Milanković

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP