Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ALO! PROGNOZA: „KRALJEVI“ ZA DLAKU ISPRED ATLETIKA

Evo zašto Real osvaja pehar...

Autor: M. Grujić | 23.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Još jedan dan deli nas od spektakla koji se čekao celu sezonu - finale Lige šampiona! Stadion Benfike u Lisabonu „La Luž” biće poprište madridskog derbija između Reala i Atletika (sutra, 20.45), a „Alo!” analizira mogućnosti svakog fudbalera ponaosob. Na kraju, evo zbog čeka mislimo da će Real osvojiti prestižni pehar...

Ronaldo je  svakako najveća  snaga kraljevskog  kluba

Ronaldo je svakako najveća snaga kraljevskog kluba | Foto: Profimedia

Kasiljas vs Kurtoa 0:1
Iskusni čuvar mreže Reala ove sezone vratio se među stative nakon odlaska Žozea Murinja, ali samo u Ligi šampiona, pa nas je nedostatak utakmica naterao da prednost u ovom duelu pružimo mladom Kurtoi, koji je već sa 21 godinom pokazao neverovatnu zrelost i smirenost za jednog golmana.


Karvahal vs Huanfran 0:1
Nema sumnje da je Dani Karvahal eksplodirao po povratku sa kaljenja iz Leverkuzena, istisnuo i Alvara Arbelou iz kluba, ali Huanfran je definitivno najbolji španski desni bek u ovom trenutku, što potvrđuje i status startera u reprezentaciji.

Pepe vs Godin 0,5 : 0,5
Pepe možda jeste jedan od najomraženijih fudbalera na svetu, ali je u poslednje vreme maestralan i pre svega efikasan u borbi sa protivničkim napadačima. Na drugoj strani imamo Dijega Godina, koji je sve vreme bio velika inspiracija ostatku ekipe prilikom osvajanju titule. Na kraju je i postigao gol protiv Barselone kojim su „jorgandžije” postali prvaci.

Ramos vs Miranda 1:0
Serhio Ramos je bio spektakularan pod vođstvom Karla Ančelotija, a njegova dva gola u Minhenu odvela su Real u finale Lige šampiona. Španac je konstantna pretnja i po protivničke golove iako je defanzivac, ali isto se može reći i za Mirandu, koji je prošle godine presudio Realu u finalu Kupa. Brazilac nema te liderske sposobnosti kao Ramos, pa je odluka jasna.

Marselo vs Filipe 0:1
Ono što Marsela izdvaja jeste ofanzivni deo igre. Levi bek Reala izuzetno je opasan na protivničkoj polovini, ali nije dovoljno pouzdan pozadi, za razliku od njegovog konkurenta Luisa Filipea. Budući da nas očekuje tvrda i prava takmičarska utakmica, sigurno je da prednost dajemo uzdanici Dijega Simeonea.

Iljaramendi vs Gabi 0:1
Nažalost, na poziciji defanzivnog veziste ne možemo očekivati duel Ćabija Alonsa i kapitena Atletika Gabija jer je fudbaler Reala suspendovan. Njegova očekivana zamena je mladi Asijer Iljaramendi, koji zaista ne može da parira Gabiju.

Modrić vs Tijago 1:0
Tijago i Mario Suarez su konstantno korišćeni u rotaciji, u društvu Gabija, ali ko god da zaigra od njih dvojice u finalu protiv Reala, nema šta da traži protiv Luke Modrića. Omaleni hrvatski plejmejker igra neverovatno, sa tolikom lakoćom i preciznošću da sumnje da ima naš glas.

Bejl vs Turan 1:0
Turan iz godine u godinu konstantno napreduje, zbog čega je i zadužio dres sa brojem 10 u Atletiku, ali nije on taj koji vredi 100 miliona evra. Turan ume i da asistira i da zatrese mrežu, ali isto to može i Bejl, i to mnogo bolje i atraktivnije.

Di Marija vs Koke 0,5 : 0,5
Nema sumnje da je Koke igrač koji je možda i najviše napredovao u Evropi ove sezone, blistao je na svim pozicijama na kojim ga je Dijego Simeone isprobao i sigurno da mu se smeši i odlična reprezentativna karijera. Ipak, i Anhel di Marija igra na tom nivou već duže vreme, pa nema sumnje - nerešeno.

Ronaldo vs Garsija 1:0
Iako bismo voleli da u ovom duelu poredimo Kristijana Ronalda i Dijega Koštu, nažalost, teško ćemo videti fenomenalnog napadača Atletika na terenu zbog povrede koju je zaradio pre nedelju dana u duelu sa Barselonom. Ni Ronaldo nije ništa bolji, očigledno će igrati povređen u Lisabonu, ali zna se ko je najbolji igrač na planeti.

Benzema vs Vilja 1:0
Možemo se složiti da vreme Davida Vilje polako prolazi jer bivši napadač Valensije i Barselone ima već 32 godine i nije igrač od pre, za razliku od Karima Benzeme, koji je sve bolji, i upravo je Karlo Ančeloti taj koji ga je konačno oblikovao kao vrhunskog igrača.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP