Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ANALIZA

Evo zbog čega Srbija dobija u Zagrebu!

Autor: P. Milovanović | 18.03.2013 - 08:07:00h | Komentara: 5

Neka pričaju komšije šta hoće, naše je da se nadamo i da verujemo da Srbija 22. marta mora i može do istorijske pobede nad Hrvatskom.

Orlovi

„Orlovi“ | Foto: Marko Metlaš

ALO! SPRINT se upustio u prognozu - kojih 11 će na travu „Maksimira“ izvesti Siniša Mihajlović s jedne strane, a za koje startere će se opredeliti njegov kolega Igor Štimac. Ako se ispostavi da smo pogodili sastav „orlova“ naš selektor nam dođe večeru, uostalom to je i obećao onome ko ga pročita u njegovim namerama. Još ako pobedimo „vatrene”, kao što mislimo da hoćemo, od Mihe ćemo zatražiti da nam u redakciji zapeva neku od pesama omiljenog izvođača Marinka Rokvića. Pošteno?
Al’ sad ozbiljno, zašto mislimo da je Srbija spremna za, po mnogima, iznenađenje...


Pletikosa - Stojković 0:1
Uz sve poštovanje Pletikosi, blagu prednost dajemo našem golmanu. Stojketovo najjače oružje su situacije “jedan na jedan” s protivničkim napadačima iz kojih često izlazi kao pobednik. Takođe, kada se „razbrani“, nemoguće mu je dati gol.

Ćorluka - Ivanović 0:1
Naš kapiten je već pet sezona nezamenjiv u Čelsiju i jedan je od najboljih defanzivaca u Evropi, tako da prekaljeni desni bek moskovske Lokomotive ne može da mu parira. Skok i duel igra su Banetovi glavni aduti, često zna da pripreti i iz drugog plana.

Lovren - Subotić 0:1
Dovoljno je spomenuti da Mančester junajted, Arsenal i Barselona nude paprenu lovu za Nevena, a da su im čelnici Dortmunda poručili da ga ne bi dali ni za dva naftna polja. Subotić fantastično „čita igru“, miran je na lopti, tako da će napadači Hrvatske biti u problemu.

Šildenfeld0
Nastasić1

Iskustvo je na strani hrvatskog štopera, ali Nastasiću ipak idu bodovi iz ovog duela. Zašto? Pa zato što Nastasić u dresu Sitija igra ko mator. Mančini i Miha su ga bacili u vatru sa samo 19 godina, a dečko je pokazao da poseduje sve što je potrebno da jednog dana nadmaši i Nemanju Vidića.

Strinić - Kolarov 0:1
Razorna levica i fantastičan prekid, kao i neumorno špartanje duž celog terena su glavno oružje defanzivca Sitija. S druge strane, Strinić ne igra tako često u dva pravca, više je fokusiran na odbranu.

Rakitić - Kuzmanović 1:0
Hrvat se pronašao u Sevilji i u odličnoj je formi. Razoran udarac i završni pas su mu jača strana, dok Kuzmanoviću nedostaju mečevi. U Štutgartu je zbog sukoba s trenerom bio na marginama, u Interu tek treba da se izbori za mesto startera.

Vukojević 1
Ignjovski0

Ignjovski puca od snage, može da trči tri dana, ali je zadnji vezni “vatrenih” besprekoran u obavljanju “prljavih zadataka”. Vukojević se ne libi da udari, uvek je maksimalno koncentrisan i podređen kolektivu. Ovo je fudbalski rat, tabadžija odnosi prednost...

Srna - Tošić 1:0
Nijanse su bile u pitanju jer su obojica fantastični fudbaleri. Ipak, Srna je daleko bolji u defanzivi, što i ne čudi jer neretko igra i desnog beka. Uostalom, čovek je kapiten Šahtjora i Hrvatske.

Modrić - Đuričić 1:0
Od Đuričića se tek očekuju velike stvari, dečko tek ima tek 21 godinu i već je prevazišao holandsku ligu. Ali budimo realni, još je rano porediti ga s majstorom fudbala kakav je Luka Modrić, koji je “mozak” hrvatske reprezentacije.

Eduardo - Tadić 0:1
Tadić je daleko bolji dribler i brzina je na njegovoj strani. Eduardo i dalje ne liči na sebe nakon stravičnog loma noge koji je doživeo dok je branio boje Arsenala. Upravo bi naš krilni fudbaler mogao da bude Mihin kec iz rukava.

Mandžukić - Đorđević 1:0
Đorđević rešeta mreže u drugoj Francuskoj ligi, dok Mandžukić čini to isto u Bundesligi, što je kud i kamo teže. Zbog visine koju poseduje napadač Bajerna je dominantan u skok igri i ima neverovatan osećaj za postizanje gola.

Miha danas proziva


Siniša Mihajlović, selektor Srbije, danas u 12 časova u Staroj Pazovi vrši prozivku 26 reprezentativaca pozvanih za mečeve kvalifikacija za Mondijal - 22. marta protiv Hrvatske, odnosno 26. marta za meč u Novom Sadu protiv selekcije Škotske.
„Orlovi“ će u Zagreb avionom, a na put polaze dan pre odigravanja utakmice na „Maksimiru“.

Poslednji komentari
  • radenko Vreme: 19.03.2013 07:57h

    OSTAVITE se ćorava posla ko da pobedi ne zavaravajte sebe i narod ANTIĆU ČUDO SI

  • fix Vreme: 19.03.2013 07:58h

    Srbija dobija. Tačan rezultat 4:1 za domaćina.

  • sls Vreme: 19.03.2013 09:41h

    САВЕЗНИШТВО СРБИЈЕ И РУСИЈЕ У ПРОШЛОСТИ И САДАШЊОСТИ Позивамо вас да дана 20.марта 2013. године (среда) са почетком у 19.00 часова присуствујете тибини: САВЕЗНИШТВО СРБИЈЕ И РУСИЈЕ У ПРОШЛОСТИ И САДАШЊОСТИ Говориће: Олег Дзиза Директор Балканолошког института у Москви Др Мирослав Свирчевић Др Сава Живанов Никола Милованчев Мр Драган Крсмановић Трибина ће бити одржана у просторијама парохијског дома Вазнесењске цркве у ул. Адмирала Гепрата бр. 19 Београд Организација: Српски либерални савет

  • zbunjola Vreme: 19.03.2013 10:07h

    Poštovani,molim vas da još jednom izvršite analizu,ova je preoptimistična s vaše strane.

  • antiteletabis Vreme: 20.03.2013 07:05h

    Vinemate poima o fudbalu. Paok uopšte daje takva poređenja?Kakavi golmani, šta lupate. Uoređujete igraće po mestima koja igraju u timu, umjesto da uporedite duele. Pa tako; SRNA vs.KOLAROV /leva strana-ofanz.bekovi.Možda i najvažniji duel na meću ili recimo NASTASIĆ vs.MANĐŽUKIĆ, nije Tenis

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP