Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PAOLO DI KANIO NA METI OSTRVLJANA

Fašista vodi Sanderlend!

Autor: M. Z. | 02.04.2013 - 07:52:00h | Komentara: 0

I to se dogodilo - najpoznatiji deklarisani fašista u svetskom fudbalu postao je menadžer jednog premijerligaškog kluba!

Biće zanimljivo u Premijer ligi: Di Kanio

Biće zanimljivo u Premijer ligi: Di Kanio

Paolo di Kanio (44) imenovan je za novog menadžera Sanderlenda umesto smenjenog Martina O’Nila, što je zaprepastilo mnoge ostrvske medije, ali i navijače tog kluba. Eto, dok je vodio trećeligaša Svindon, Italijan nikome nije smetao, čak su se i često sprdali s njim, a sada, kada je dospeo na veliku scenu, sve mu se gleda i meri na vagu, pa i nestašluci iz mladosti.


Miliband podneo ostavku zbog Paola!


Dejvid Miliband, bivši ministar spoljnih poslova Velike Britanije, podneo je ostavku na mesto potpredsednika Sanderlenda pošto je za trenera postavljen Paolo di Kanio. Miliband je ostavku obrazložio kao posledicu „političkih izjava novog menadžera u prošlosti“.

A on ih je dosta imao jer je takav po prirodi, pa kada se kačio sa komunistima iz Livorna nije imao problem da fašistički salutira desnom rukom i čak prizna da izuzetno ceni lik i delo diktatora Benita Musolinija.

- Jesam fašista, ali nisam rasista i tu nema ništa loše. Možda je Muslini radio zle stvari, ali je sve to bilo zarad višeg cilja, zbog Italije - napisao je Di Kanio u svojoj autobigrafiji.

Inače, Paolo ima dosta istetoviranih istorijskih motiva, a u moru tetovaža izdvaja se i ona DUX, što znači duče ili vođa, a to je upravo bila Musolinijeva titula, koja krasi Di Kaniovu nadlakticu.

Pojedini navijači Sanderlenda nisu blagonakloni prema odluci uprave da angažuje Italijana, a jedan od njih poslao je klubu sledeću poruku:
- Sanderlend postaje fašistički klub! Rasista, antisemita, antigej, šta radite?
Sramite se! Zašto ne dovedete nekoga iz Britanske nacionalne partije (poznati su po podržavanju fašizma). Fašisti su dobri organizatori. Mogli bismo da organizujemo koncentracione logore oko stadiona - napisao je jedan ogorčeni navijač.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP