Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BIVŠI TRENER JUNAJTEDA OTKRIO ZANIMLJIV DETALJ

FERGUSON: Vidić je
hteo u rat za Kosovo!

Autor: Dražen Ostojić | 22.10.2013 - 16:28:00h | Komentara: 0

Bivši trener Mančester junajteda ser Aleks Ferguson opisao je u autobiografiji Nemanju Vidića kao “strogog, mračnog i beskompromisnog tipa”, ali i izneo detalj iz 2009. godine koji će mnoge da šokira. Naime, u jdnom razgovoru između trenera i štopera “đavola”, Nemanja je izjavio da je spreman da ratuje za Kosovo!

vidić

Ferguson i Vidić | Foto: FoNet

- Vidić je bio strog, mračan i beskompromisan tip. Prišao mi je 2009. godine i rekao da će ga možda pozvati u vojsku. Kada sam ga zabrinuto pitao kako to misli, odgovorio mi je: “Kosovo! Idem, to je moja dužnost”. Imao je taj pogled u očima... - napisao je Ferguson u knjizi.
Interesantno je videti da li će i kako na ovu informaciju reagovati aktuelni mladi napadač Junajteda, Adnan Januzaj, čiji su strina i stric učestvovali u ratu na Kosmetu u uniformama Oslobodilačke vojske Kosova. Mada, sumnjamo da će uopšte da reaguje s obzirom na to da je Fergi baš dobro objasnio Nemanjin karakter: “Vidić je bio strog, mračan i beskompromisan tip. Imao je taj pogled u očima...”. Zbog toga ga je, uostalom, i postavio za kapitena jednog od najtrofejnijih engleskih fudbalskih klubova!
Inače, jedan od najvećih trenera koje je svet ikada imao u knjizi je otvoreno pisao i o ostalim igračima koje je trenirao i problemima koje je imao. Tu ima pikantnih detalja i o miljeniku navijača sa “Old Traforda” Ole Gunaru Solskjeru, kom je predvideo trenersku karijeru, preko Patrisa Evre do Dejvida Bekama, sa kojim je imao otvoren konflikt. Fergi je otkrio i da mu je Vejn Runi 2010. godine preporučio da dovede Mesuta Ozila...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP