Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SAOPŠTENJE

FSS: Navijač koji je vređao premijera nije imao našu akreditaciju!

Autor: A. O. | 21.10.2014 - 14:17:00h | Komentara: 0

Fudbalski savez Srbije negirao je tvrdnje ministra policije Nebojše Stefanovića, koji je izjavio da je navijač, koji je u tokom direktnog prenosa utakmice između selekcija Srbije i Albanije vređao premijera Aleksandra Vučića, imao VIP propusnicu koju je izdao FSS. Saopštenje FSS prenosimo u celini:

fss

 
Fudbalski savez Srbije odgovorno tvrdi da niko od naših predstavnika zaduženih za organizaciju utakmice, izdavanje akreditacija i nadležnih za rad u tom sektoru stadiona nije licu koje je upalo u otvoreni studio RTS i vređalo premijera Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića dalo bilo kakav dokument koji bi mu omogućio ulaz na lokaciju gde se incident dogodio.
U tom cilju, obaveštavamo javnost o sledećem:
1. Tvrdimo da prostor u kome se desio incident nije VIP sektor, već je prostor namenjen za rad nosioca UEFA televizijskih prava. U taj postor mogli su ući akreditovani radnici RTS i akreditovani pripadnici policije.
2. Na ovoj utakmici, po prvi put u istoriji, iz razloga sprečavanja zloupotrebe akreditacija korišćen je elektronski sistem akreditovanja, koji je karakterističan isključivo za velike sportske događaje, kao što su evropska i svetska prvenstva, Univerzijade... Elektronski sistem akreditovanja podrazumeva lični dolazak svakog lica u akreditacioni centar, gde se u aplikaciju akreditovanja na licu mesta unose podatke o licu, lice se slika i nakon toga se štampa i plastificira akreditacija, koja se uručuje licu. Ovaj postupak mogu da potvrde svi predstavnici medija koji su akreditovani za ovu utakmicu.
3. Proverom kroz bazu podataka akreditacionog sistema utvrđeno je da lice koje je izazvalo incident nije akreditovano.
FS Srbije još jednom izražava žaljenje zbog viđenog incidenta i uvreda upućenih predsedniku Vlade Aleksandru Vučiću, kao i zbog toga što su novinari i gosti u otvorenom studiju RTS doživeli neprijatnost prilikom profesionalnog obavljanja dužnosti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP