Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZVANIČNO PISMO ZA SEPA BLATERA

FSS poslao protestno pismo na adresu FIFA zbog Kosova

Autor: M. Grujić | 17.06.2013 - 16:45:00h | Komentara: 0

Fudbalski savez Srbije uputio je danas oštre protesne note i zvanična pisma čelnicima Svetske fudbalske federacije (FIFA) i FS Švajcarske, a povodom učešća Mlade reprezentacije takozvane države Kosovo na turniru koji je održan proteklih dana u Švajcarskoj. Tekstove upućenih pisama prenosimo vam na kraju ovog teksta u celini.

fss

fss

 Zvaničnici FS Srbije podsećaju na striktnu primenu dozvoljenih mera, izdatih od strane Izvršnog odbora FIFA, a u domenu dozvoljavanja određenim mlađim i ženskim generacijama klubova s teritorije Kosova za igrom.

"Fudbalski savez Srbije je dobio informaciju da je u Švajcarskoj, na međunarodnom fudbalskom turniru "Valais Youth Cup 2013. godine", učestvovala Mlada selekcija Kosova i da su tom prilikom isticani nacionalni simboli tzv. "države Kosovo".

Kao što Vam je dobro poznato, Izvršni komitet FIFA je na sednici koja je održana 14. decembra 2012. godine u Tokiju, doneo odluku da određene selekcije sa Kosova (mlađe selekcije, amateri, ženski fudbal i klupski fudbal), mogu igrati međunarodne prijateljske utakmice ali uz uslov da ne smeju isticati nacionalne simbole (zastava, himna i sl.). Nažalost, u ovom slučaju postupljeno je potpuno suprotno od zvanične odluke FIFA i na turniru su mladi fudbaleri sa Kosova nosili zvanična znamenja Kosova.

Kao što Vam je poznato dana 12. juna 2013. godine, prilikom Vaše posete u Srbiji, razgovarali ste sa najvišim zvaničnicima Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije upravo po ovim pitanjima, odnosno pitanjima u vezi principijelnog poštovanja odluke Izvršnog komiteta FIFA. Između predstavnika vlasti u Beogradu, FS Srbije i Vas tada je postignut visok stepen razumevanja po ovom pitanju i dogoveren je nastavak saradnje i razgovora, koji bi se nastavili u septembru/oktobru 2013.godine. Nažalost, upravo u danu kada ste bili u Beogradu, od strane organizatora turnira u Švajcarskoj i tzv. "Fudbalske federacije Kosova", došlo je do ozbiljnog narušavanja proklamovanih pricipa, odnosno same odluke Izvršnog komiteta FIFA.

Povodom ovih događaja, Fudbalski savez Srbije upućuje protest nadležnim organima FIFA, sa jasnim stavom da se svi članovi svetske fudbalske porodice moraju pridržavati ustanovljenih principa i odluka koje je doneo Izvršni komitet FIFA. Očekujemo da FIFA kao krovna organizacija svetskog fudbala, štiti interese svih svojih članova, a to se može postići samo principijelnom politikom i poštovanjem donetih odluka i odredbi iz Statuta FIFA. Fudbalski savez Srbije veruje da će nadležni organi FIFA preduzeti odgovarjuće korake, kojim bi Fudbalski savez Švajcarske kao savez u kojem je turnir organizovan i tzv. "Fudbalska federacija Kosova", bili na odgovarajući način sankcionisani zbog kršenja odluke FIFA. Sa svoje strane Fudbalski savez Srbije će uputiti protesnu notu i Fudbalskom savezu Švajcarske, kao savezu na čijoj teritoriji se održao predmetni turnir, kao i drugim učesnicima.

Verujući da ćete uvažiti razloge ovog protesta, koji štite integritet kako FIFA, tako i FS Srbije, očekujemo da nas izvestite o Vašoj reakciji po ovom pitanju", glasi pismo koje je upućeno predsedniku FIFA Sepu Blateru, kao i pismo slične sadržine koje je upućeno na adresu Fudbalskog saveza Švajcarske.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP