Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NEPLATIŠE

FSS: Zvezda i Partizan ne mogu da kupuju igrače!

Autor: S. R. | 25.12.2012 - 18:12:00h | Komentara: 0

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije ponovo je donela odluku o zabrani registrovanja novih igrača klubovima koji nisu izmirili finansijske obaveze.

Grb FSS

Među suspendovanim superligašima su Partizan, Crvena zvezda, Jagodina, Javor, Sloboda, BSK, Novi Pazar, Smederevo i OFK Beograd.

Od klubova iz Prve lige Srbije igrače neće moći da registruju Napredak, Inđija, Metalac, Novi Sad, Timok, Radnički, Jedinstvo, Bežanija, Mladost i Banat.

"Svakom klubu koji izmiri postojeća dugovanja ili postigne sporazum sa drugom stranom o isplati duga i o tome dostavi adekvatan dokaz biće momentalno ukinuta izrečena mera zabrane. Svim klubovima protiv kojih je pokrenut postupak ostavljena je mogućnost prodaje igrača, kako bi obezbedili sredstva, a u međuvremenu neće moći da dovode nove fudbalere", rekao je Pajović posle sednice za zvanični sajt FSS.

On je dodao da se nastavlja praksa da sva finansijska potraživanja Saveza i liga mogu da se isplate na rate, uz podnošenje adekvatnog zahteva.

"Nastavljamo kurs iz prethodnog perioda, a koji je dao pun efekat. On se svodi na činjenicu da su klubovi u obavezi da izmire sve neizmirene obaveze ka drugim klubovima, igračima, trenerima i ostalim licima, a na osnovu konačnih odluka resornih udruženja i FSS", poručio je Pajović.

Partizan je kažnjen zbog dugova prema Fudbalskom klubu "Komgrap" i bivšem treneru Aleksandru Stanojeviću.

Zvezda neće moći da registruje nove igrače sve dok ne izmiri obaveze prema Borcu iz Čačka i Javoru, kao i bivšim fudbalerima Vladanu Biniću, Dejanu Milovanoviću, Slavku Peroviću i Milanu Jeremiću.

Disciplinska komisija FSS kaznila je Jagodinu zbog Vladimira Đilasa i Mladena Dodića, Javor zbog dugovanja klubu Bane iz Raške, Slobodi zbog obaveza prema Marku Pavićeviću i Predragu Laziću, BSK zbog Vladimira Krstića, a OFK zbog neplaćanja Darku Jovandiću.

Novi Pazar nije izmirio obaveze prema bivšim igračima Ivanu Babiću, Edinu Ademoviću i Milošu Đalcu, dok Smederevo duguje igračima Branislavu Staniću, Peđi Jeriniću i Nenadu Mladenoviću, zatim trenerima Draganu Đorđeviću, Dejanu Majstoroviću, kao i sekretaru stručnog štaba Draganu Paunoviću.

Nove igrače do izmirenja obaveza neće moći da registruju ni ženski fudbalski klubovi Napredak i Mašinac.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP