Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FRONTMEN „PARTIBREJKERSA”, OSVEDOČENI PARTIZANOVAC, O UTISCIMA SA DERBIJA ZA ALO!:

Fuca nam je
OFUCANA!

Autor: D. J. Bužić | 21.05.2013 - 17:08:00h | Komentara: 0

Značaj večitog derbija i atmosfera koju donosi ovaj sportski događaj naveli su Zorana Kostića Caneta, frontmena “Partibrejkersa”, da posle dosta vremena uživo odgleda jednu fudbalsku utakmicu.

Cane Partibrejkers

„Hteo sam da budem deo događaja na kom se odvija život u ovom našem društvu, koje je na izdisaju“ | Foto: Rajko Ristić

Osvedočeni partizanovac, koga je ćale na Partizanov jug prvi put odveo kao 11-godišnjaka, u razgovoru za “Alo!” priča kako je razočaran napustio stadion JNA i pored toga što je njegov klub osvojio još jedan naslov prvaka države.

Cane Partibrejkers

Svašta su videli iz Partizanove lože, al‘ najmanje dobrog fudbala: Cane i Bjela | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ovi iz Partizana i Zvezde ne znaju da igraju fudbal, misle samo na silikonke koje bi odveli na pićence. Nova
titula je samo još jedna obmana na putu totalnog
posrtanja

- Šta mi znači ova titula? Ništa! Ona je još samo jedna obmana na putu totalnog posrtanja. Čast svakome, al’ veresija nikome. Ovde se i sreća malo poigrala sa slučajem. Ipak, najjači mi je utisak to što sam se još jednom uverio koliko nam je ofucana fuca!

Tragično, zar ne?
- Uverio sam se koliko ti ljudi ne znaju da igraju fudbal. Od njih se lopte odbijaju. Umesto da grizu u svakom duelu, imao sam osećaj da svi oni razmišljaju samo o tome kako ih posle derbija čekaju neke silikonke s kojima će da odu na pićence. OK, gol Jojića je bio lep, tek poneka lepa paradica, jedna prečkica i to je to. Malo od ništa, a ništa je preovladalo - na originalan način nam Cane prepričava svoj doživljaj s 144. večitog derbija.

Derbi

Zvezde padalice: Milijaš i Smiljanić su padovima izrovali travu u Humskoj | Foto: FoNet

Zar ste očekivali bolji fudbal?
- Ma ja sam na stadion otišao zbog ljubavi prema događaju, zbog energije i struje koja prati mečeve Partizana i Zvezde. Derbi bi trebalo da je šok na telo koje odumire, koje nema perspektivu. Želeo sam da vidim pune tribine, da vidim sjajne koreografije, hteo sam da budem deo događaja na kom se odvija život u ovom našem društvu, koje je na izdisaju.

 I?
- Iznenadio sam se kad sam video da se “grobari” tuku između sebe. Zaaašto? Zašto se između sebe trvu? “Grobari” su uvek bili jedinstveni. Ta njihova podeljenost se odrazila i na pesme s juga. Kao da su bili uključeni na pojačalo, a da im pri tom ne radi jedan kanal. Kada je mene ćale s 11 godina vodio na jug, bliže istočnoj tribini, taj deo smo zvali “Ostrvo ludaka” i tada je nejedinstvo među “grobarima” bilo nezamislivo.

Huligani

Naši životi zavise od huligana i njihove sirovine: Cane | Foto: Marko Metlaš

A Zvezdini navijači?
- „Cigani“? Ne moram li, valjda, da ih, “politički korektno”, sad nazivam Romima? „Cigani“ su sve vreme bili ujedinjeni. Konstantni.

Šta ste još videli među navijačima?
- Razne primerke svoje vrste od 185 cm, pa naviše... Naši životi zavise od njihove sirovine. Frka je malo zbog gomile tih huligana. To su tempirane bombe. Da ih nije u tolikom broju, dolazio bih češće na stadion, vodio bih i sina na utakmice - zaključuje Cane.

Imam fotku s Mocom, fale mi Praja i Kića!

S neskrivenom dozom fudbalske nostalgije, Cane se priseća trenutaka koje će pamtiti čitav život.

Moca

Momčilo Vukotić Moca

- Osamdesete godine su mi u najlepšem sećanju, iako sam tada, i to prvi put sa severne tribine JNA, prisustvovao onoj Partizanovoj eliminaciji od Fljamurtarija. Dolazio sam na utakmice zbog Fadilja Vokrija, Fahrudina Jusufija, ali najveći majstor je bio Momčilo Vukotić. Fotografija s Mocom mi mnogo znači, fale mi takve uspomene još s Parajom i Kićom...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP