Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PREDSEDNIK FUDBALSKOG SAVEZA ALBANIJE PRVI PUT ZA SRPSKE MEDIJE:

Fudbal može da zbliži Srbe i Albance!

Autor: Milan Zdravković | 27.09.2014 - 14:15:00h | Komentara: 1

Mnogo više od fudbala! Tako se prethodnih nedelja najavljuje meč fudbalera Srbije i Albanije (14. oktobra) u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji je već proglašen za događaj visokog rizika. I dok čelnika našeg Saveza očekuje veliki posao oko organizacije predstojećeg meča, gde će sve osim pobede biti doživljeno kao veliki neuspeh, s druge strane, u razgovoru za “Alo!”, predsednik FS Albanije Armand Duka ističe da nema razloga za tenziju. Ovo je, ujedno, prvi intervju koji je prvi čovek albanskog fudbala dao za neki srpski medij...

Armand Duka

Armand Duka

- Pre svega, za nas je veoma bitan duel sa Danskom, naročito što će biti prvi pred domaćom publikom i fokusirani smo da u tom meču ostvarimo pozitivan rezultat. Tek onda ćemo pažnju usmeriti na Srbiju.

Navijači FK Priština su prethodnih dana najavljivali dolazak u Beograd. Nameravate li da ih povedete na utakmicu?
- Ovo je samo fudbalski meč. Ko god bude došao na stadion, bio Srbin ili Albanac, trebalo bi pre svega da

Dobar sam sa Toletom
- Saradnja između dva Saveza je fenomenalna. Sa predsednikom Karadžićem i generalnim sekretarom Lakovićem sam i u prijateljskim odnosima - rekao je Duka.

uživa u dobrom fudbalu.

Da li biste se usudili da obećate da albanski navijači neće praviti probleme u Beogradu?
- Usuđujem se da Vam kažem istinu. Naši navijači do sada nikada nisu pravili probleme, a mogu i da vam garantujem da su srpski navijači dobrodošli u Albaniji, kao što bi to trebalo da bude sa bilo kojim fudbalskim navijačima. Činjenica je da su Srbija i Albanija dve evropske zemlje i da bi trebalo tako i da se ponašaju, i da bi trebalo svi da se potrude da naprave atmosferu koja bi trebalo da prati jedan fudbalski meč.

Prvi meč Srbije i Albanije igra se 14. oktobra na stadionu Partizana

Prvi meč Srbije i Albanije igra se 14. oktobra na stadionu Partizana

 
Da li se plašite incidenata u Beogradu, s obzirom na istoriju dve zemlje?
- Razmišljamo samo o terenu, i dolazimo u Srbiju s namerom da pričamo isključivo o fudbalu. Nadam se da ovaj događaj može da zbliži naše dve nacije.

Kakva će biti vaša reakcija ako navijači na stadionu Partizana budu skandirali “Ubij, Albanca”, ako budu zviždali tokom intoniranja vaše himne ili dođe do paljenja albanske zastave, kao što se već najavljuje na društvenim mrežama? Hoćete li napusiti teren?
- Ne očekujem takvu reakciju od srpskih navijača, a na medijima je da ne usmeravaju pažnju na potencijalne incidente, već da susret Srbije i Albanije tretiraju kao običan fudbalski meč.

Spremni za gostovanje u Beogradu: Navijači Albanije

Spremni za gostovanje u Beogradu: Navijači Albanije

S druge strane, obaveza je FS Srbije i policije da se pobrinu da meč protekne u najboljem redu - poručio je Duka.

Biće albanskih navijača u Beogradu!

Imate li dogovor sa FS Srbije oko gostujućih navijača?
- Nismo napravili nikakav dogovor, ali smo dobili predlog od strane vašeg Saveza da ne bude gostujućih navijača na oba meča. Lično verujem da takav dogovor ne ide u korist navijača, a pogotovo fudbala. Međutim, iskreno verujem da će biti albanskih navijača u Beogradu, kao i srpskih u Elbasanu.

Duka proizvodi jaja i stočnu hranu

Armand Duka je predsednik FS Albanije. Jedan je od bogatijih biznismena u Albaniji, diplomirao je ekonomiju na univerzitetu u Tirani, a na čelu saveza je od 2002. godine. U martu je četvrti put obnovio mandat, tako da će ostati na funkciji do 2018. godine. Poseduje firmu koja proizvodi stočnu hranu i jedan je od najvećih proizvođača jaja.


Pre sedam godina, premijer Albanije Sali Beriša je nazvao nacionalni tim mafijaškim, dok je ministar kulture Jili Pango optužio Duku da je prodao dve utakmice kvalifikacija za Euro 2008. Čak je pisao i UEFA, zahtevajući da istraži mečeve protiv Belorusije (2:4) i Rumunije (1:6). Međutim, ostalo je samo na tome, UEFA se nije oglašavala po tom pitanju. Duka je brat nekadašnjeg ministra poljoprivrede Albanije, koga je zbacio Beriša kada je došao na vlast 2005.

Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 27.09.2014 20:54h

    Kakav otac takav sin kao vatreni navijač ofk beograda veoma dobro se sećam igara Milenka Spoljarica oca Luke.Milenko je imao jači sut od Mihajlovica i kolarova.Njemu je svaki slobodan udarac do 30metara bukvalno bio kao penal,sjajan igrac još bolji čovek.Posto je Milenko svoju sjajnu igracku karijeru nastavio na Kipru tamo se i Luka rodio te su Kiprani veoma zainteresovani da ga prime u reprezentacijuH

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP