Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SPECIJALNI GOSTI HNS

Gotovina i Markač
dočekuju "orlove"!

Autor: P. V. | 16.11.2012 - 13:13:00h | Komentara: 2

Da li možete da zamislite scenu da fudbaleri Izraela gostuju u Berlinu, a kao specijalni gosti na stadionu u svečanoj loži se pojavljuju Hitler i Gering uz opšte oduševljenje navijača?

Ante Gotovina

Umesto iz zatvorske ćelije, predvodiće navijanje na „Maksimiru“: Ante Gotovina i Mladen Markač | Foto: Reuters

Istina, takvu scenu je zaista nemoguće zamisliti, ali nešto slično očekuje fudbalere Srbije 22. marta 2013. godine, kada u okviru kvalifikacija za Mondijal budu gostovali Hrvatskoj na “Maksimiru”, jer će počasni gosti biti ratni zločinci Ante Gotovina i Mladen Markač.

Ratni zločinci koji su oslobođeni sramnom presudom Haškog
tribunala biće na “Maksimiru” u martu naredne godine

“Hrvatski fudbalski savez čestita generalima na oslobađajućoj presudi. Vidimo se na sledećoj utakmici”, napisano je na zvaničnoj “tviter” stranici pomenutog saveza, koji se tako pridružio euforiji nakon oslobađajuće presude generalima kojima su u Hagu oprošteni svi zločini počinjeni u akciji “Oluja”, kada je ubijeno 1.205 civila srpske nacionalnosti, a iz Krajine je proterano oko 220.000 Srba.


Kada je sportska Hrvatska u pitanju, selektor fudbalera Igor Štimac je nekoliko minuta nakon oslobađajuće presude napisao na “fejsbuku”:


“Hrvatska je konačno slobodna!!! Dobro nam došli kući, heroji naši!!!”, a novopečeni reprezentativac Samir, poreklom Brazilac, dodao je: “Sloboda”.


Najveći klubovi Dinamo i Hajduk pridružili su se čestitkama, a Ivica Kostelić je istakao:


“Rat je konačno gotov. Hrvatski vitezovi jašu kući. Hvala im što su toliko izdržali za Hrvatsku.”

Potpuno drugačijeg raspoloženja bio je Srbin australijskog porekla Aleks Marić, koji je na svom "tviteru", između ostalog, napisao "je*em ti Haški sud".

Ćiro Blažević: Zaplakao sam, “Oluja” je bila pravedna stvar!

Blaževića obradovalo pomirenje srpskog i hrvatskog selektora

Rasplako se: Ćiro Blažević| Foto: ALO!

“Gledao sam kod kuće prenos, otišao sam u sobu i rasplakao se. Ovo je istorijski dan za Hrvatsku, dokaz da rat nije bio zločinački poduhvat, nego pravedna stvar. Imao sam priliku jednom slušati razgovor pokojnog ministra Šuška i generala Ante Gotovine u kojem je pričao kako u ratu mora postojati fer plej. Mislio sam da mi je fudbal najvažnija stvar, ali sada sam shvatio da postoje važnije stvari od toga”, rekao je fudbalski trener Ćiro Blažević.

Goluža: Idemo u Zagreb da slavimo!

Goluža

Za njega je pravda pobedila: Slavko Goluža | Foto: AP

Vest smo čuli u avionu vozeći se s ekipom CO Zagreba iz Berlina prema Beču. Momci su rekli: ‘Ne idemo u Meškov, idemo u Zagreb slaviti’. Mogu samo zamisliti kako se oseća njegova porodica. Pravda je na kraju pobijedila”, rekao je selektor hrvatskih rukometaša Slavko Goluža.
Poslednji komentari
  • tiptop Vreme: 17.11.2012 00:16h

    Naravno da nema pravde za Srbe! Pa zar to uopste moze neko pomisliti , verovati da usrani zapad moze smisliti Srbe. Sinisa Mihajlovic treba jasno da im stavi na znanje da ako loptu budu pokrenuli neki od zlocinaca, da povuce tim sa terena. Istog momenta. Oni ne smeju biti deo nikakve ceremomije.Pa nekaa igraju sami sa sobom. Odmah upozoriti i fifa i uefa da cemo to uraditi!

  • KUM Vreme: 17.11.2012 08:57h

    Kakve ovo ima veze sa sportom? Gotovina i Markač su slobodni ljudi i mogu da idu gde god hoće. Čak da i dođu na utakmicu, to neće ništa pomoći reprezentaciji Hrvatske da lakše pobedi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP