Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NOVI DETALJI KATASTROFALNE ORGANIZACIJE VEČITOG DERBIJA

„Grobari” unosili baklje iz kombija!

Autor: E. A. | 09.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Svaki dan se pojavi poneka nova informacija vezana za 145. večiti derbi, o kojem se od prošle nedelje priča i piše samo kroz prizmu huligana i incidenata koje su izazvali na dan utakmice.

Gorelo nebo na Topčiderskom brdu, s južne, ali i sa severne strane...

Gorelo nebo na Topčiderskom brdu, s južne, ali i sa severne strane... | Foto: Marko Metlaš

U izveštajima službenih lica i ljudi neposredno uključenih u organizaciju utakmice može se pročitati i podatak da su navijački rekviziti na južnu tribinu stadiona Crvene zvezde dopremani kombijem, i to bez bilo kakve kontrole!
Logično, pretpostavlja se da je nakon toga iz pomenutog vozila na stadion unet čitav arsenal pirotehnike, koja je kasnije mogla da prouzrokuje posledice nesagledivih razmera.


Izveštaji koje su po završetku 145. večitog derbija nadležnim organima Superlige i Fudbalskog saveza Srbije poslala trojica glavnih bezbednjaka - Sveta Radosavljević, Đorđe Caran i Miodrag Lakčević, stoji da je ispred stadiona Crvene zvezde sat i 45 minuta pre početka meča kod južne tribine “Marakane” parkiran kombi, koji je je pregledala Žandarmerija.

“U obimnim izveštajima, Sveta Radosavljević, Đorđe Caran i Miodrag Lakčević, glavni bezbednjaci na meču, jasno su apostrofirali sve detalje koji su mogli da dovedu da skandaloznih posledica. Navedeno je, između ostalog, da je u 16.15 (sat i 45 minuta pre početka meča), kombi parkiran pored južne tribine, da je samo letimično pregledan, i to od pripadnika Žandarmerije.
Navijači su potom bez bilo kakve kontrole unosili šta god su hteli. Propusti u organizaciji redarske službe ocenjeni su kao nedopustivi”. Propusta je bilo i kada je oko 1.000 Partizanovih navijača, okupljenih u grupi “zabranjeni”, stiglo u pratnji Žandarmerije i konjice pred stadion Crvene zvezde.
- Pretresali su ih pripadnici redarske službe, ali uz velike propuste - navodi Caran.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP