Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BIZARNO>>> MORBIDAN SMISAO ZA HUMOR ILI STVARNE PRETNJE?

Grobovi su u modi!

Autor: P. Vuković | 06.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Balkan je čudo! Šta je zajedničko za navijače u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj? Da noću upadaju na stadione noseći lopate i ašove i kopaju rake za fudbalere i rukovodioce! Razlog? Pretnje smrću ili šala, ostaje da se vidi, ali nekako nam se čini bliže ova prva opcija.

„Ideja“ potekla  sa Balkana: Grob  nasred igrališta

„Ideja“ potekla sa Balkana: Grob nasred igrališta | Foto: Shutterstock

Izgrednici verovatno misle - prozivke sa tribina neće ozbiljno uzdrmati igrače, ako im konkretno pokažemo šta će se dogoditi, možda se trgnu. Ako je to način da se pokaže smisao humor, onda je u najmanju ruku bizaran, ali je sigurno da onome kome se ovakve poruke upućuju nije svejedno.


Povod za priču je događaj iz Šapca od prošle nedelje, kada su huligani srpskoligaša Mačve iz Šapca posegnuli za ovom „merom“, a onda su samo dva dana kasnije isto učinili i huligani CSKA iz Sofije.

Ne znamo tačno ko je prvi i kada počeo sa ovakvom praksom, ali se zna da je sve počelo na brdovitom Balkanu... Šteta je samo što taj prvi koji se dosetio nije brendirao štos.

Hajduk, 2003.

Još 2003. godine, navijači splistskog Hajduka iskopali su rake na „Poljudu“ nakon serije loših rezultata. Oni su se popeli preko ograde izbegavši sigurnosne kamere i odradili posao. Neki kažu da su u rupe zasadili paradajz, masline, vinova lozu, kao i da su ostavili poruku čime bi trebalo da se bave u Hajduku umesto fudbalom, dok su drugi tvrdili da su posredi bile prazne rupe. U Hajduku su tada verovali da je napad bio usmeren na neke članove uprave, tačnije na tadašnjeg direktora Igora Štimca, sada selektora Hrvatske.

Zemun, 2006.

Ljudi zaposleni na stadionu Zemuna bili su šokirani kada su jednog jutra u leto 2006. godine zatekli zaboden krst nasred terena! Najekstremniji simpatizeri kluba iz Gornje varoši, ogorčeni propadanjem kluba, ustremili su se na direktora Ranka Karića, čije je ime bilo ispisano na krstu. Policija je obavila uviđaj, ali počinioci nikada nisu pronađeni. Zemun se u međuvremenu iz Superlige preselio u Srpsku.

Radnički Niš, 2012.

Niš, odnosno „Čair“ (koji je u to vreme bio u izgradnji) nikada nije doživeo i video ono što su mu priredili vandali - na igralištu su osvanuli raka i transparent na kojem je pisalo: „Superliga ili ovo“, sa strelicom koja pokazuje ka rupi. „Meraklije“ su demantovale da su imale veze sa ovim, ali je očigledno da je to uradio neko kome je bilo stalo da se Radnički vrati u elitu. Te sezone, gle čuda, Nišlije su obezbedile plasman u Superligu...

CSKA Sofija, 2013.

„Inspirisani“ Šapčanima, navijači sofijskog CSKA su učinili isto nedelo samo nekoliko dana kasnije. Besni na rukovodstvo kluba zbog slabih rezultata, posebno na kompaniju „Titan“, koja je većinski vlasnik, pristalice CSKA su na grobu ostavile krst na kojem je pisalo: „Titan“, uz poruku: „Pet godina je dosta, ‚Titane‘, odlazi“. CSKA je osvojio 31. titulu u istoriji, ali je klub poslednjih godina u krizi.

Mačva, 2013.

Navijači srpskoligaša Mačve su prošle nedelje zapanjili sugrađane identičnom akcijom i porukom: „Druga liga ili ovo“ (grob), uz potpis „Šapčani“. Mačva u Srpskoj ligi Zapad zauzima drugo mesto, ali u klubu su rekli da poruka nije poslata na pravu adresu jer i oni pokušavaju da pošalju sličnu poruku FS Srbije.
- Godinama pokušavamo da uđemo u Prvu ligu Srbije, uvek smo među prve tri ekipe, ali se u finišu prvenstva dešava svašta. To je pogubno za Mačvu, koja igra pošten fudbal. Godinama gubimo mesto u višem rangu u poslednje dve utakmice - objasnio je Zoran Jovanović, sekretar kluba.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP