Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DRAGIŠA BINIĆ ZA ALO! O OTKAZIVANJU MEČA OSIJEK - C. ZVEZDA:

Hapsite, a ne ubijajte fudbal!

Autor: P. Vuković | 25.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Osiječki navijači, ili bolje rečeno huligani, zabranili su odigravanje utakmice protiv Crvene zvezde 27. januara na pripremama u Sloveniji! Srpski i hrvatski klub imali su ugovoren prijateljski meč na veliki pravoslavni praznik, dan Svetog Save, ali je šačica huligana izvršila pritisak na upravu Osijeka, koja je potom morala da otkaže ovaj duel, koji je trebalo da se igra bez prisustva publike.

Zastrašili upravu,  zabranili meč: „Kohorta“

Zastrašili upravu, zabranili meč: „Kohorta“

Nekada su Zvezda i Osijek igrali pred 80.000 ljudi, a sada ne mogu ni pred praznim tribinama. Dragiša Binić je bio akter čuvene utakmice ova dva kluba 1991. godine, uoči finala Kupa evropskih šampiona u Bariju, kada su crveno-beli ugostili Osiječane na krcatoj „Marakani“ i do vrha im napunili mrežu (5:1). Binić je s nevericom dočekao vest o otkazivanju meča starih rivala.

Znao bi kako da  reši problem: Binić

Znao bi kako da reši problem: Binić | Foto: Marko Metlaš

„Kohorta“: Sa Srbima se igrate braće!


„Kohorta“, navijačka grupa Osijeka, pre dva dana je na praznom osiječkom stadionu postavila transparent: „Izdali ste klub i navijače, a sa Srbima se igrate braće?“, čime su jasno stavili do znanja upravi da se slučajno ne igra i odmeri snage sa beogradskim timom prvi put posle 23 godine.

- Ne verujem da bi njihovi navijači mogli to da urade! Tu bi trebalo reagovati, ili kazniti klub ili hapsiti te navijače. Hrvatski savez bi trebalo da suspenduje Osijek, koji nije smeo da podlegne pritisku zaludnih ludaka. Pretpostavljam da su to ljudi koji vise po internetu, pišu gluposti i šire mržnju, a u manjini su. Pustio bih da se utakmica odigra, baš sa navijačima, pa neka dođe do incidenata, ako smeju. Prvi koji bi otišao iza rešetaka naučio bi se pameti, pa se ubuduće ovakve stvari ne bi dešavale. Tada više niko ne bi ubijao fudbal - rekao je Binić za „Alo!“.
Nekadašnji fudbaler crveno-belih je pristalica regionalne lige, za koju smatra da bi donela samo dobro srpskom fudbalu.

Moraće da  nađu novog  rivala:  Fudbaleri  Zvezde

Moraće da nađu novog rivala: Fudbaleri Zvezde


- Još 2001. godine sam počeo da se zalažem za ponovo formiranje lige bivše Jugoslavije. Igrao sam u njoj, znam koliko je bila kvalitetna i koliko nam je svima značila. Ni 13 godina kasnije to se nije realizovalo, ali zaista mislim da ne bi bilo nikakvih problema, samo kada bi države sprovodile zakone. Vidite kako su Englezi disciplinovali svoje huligane, sada su kao devojčice - zaključio je Binić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP