Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MANČESTERSKA POLICIJA NA NOGAMA PRED SUTRAŠNJI DERBI

Helikopteri i 400 policajaca juriće dronove!

Autor: M. Zdravković | 01.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Mančesterska policija opasno se uspaničila zbog dronova pred sutrašnji (14.30, Sport klub) veliki gradski derbi na „Etihadu“!

Kolarov bi trebalo da bude u timu, a Valensija na klupi

Kolarov bi trebalo da bude u timu, a Valensija na klupi | Foto: Profimedia

Siti dočekuje Junajted u derbiju Premijer lige, a glavna opasnost za posetioce ove utakmice ponovo će biti bespilotna letelica koja je, podsetimo, izazvala haos u Humskoj na prekinutoj utakmici Srbija - Albanija (14. oktobra).

Lokalna policija podigla je nivo bezbednosti na maksimum, posebno pošto je i u okolini stadiona „građana“, samo nekoliko dana posle prekida utakmice u Beogradu, uhapšen čovek koji je iz supermarketa navodio letelicu ka stadionu tokom utakmice Mančester siti - Totenhem (4:1). Porast upotrebe ovih letelica iznad sportskih stadiona koji je primećen prethodnih nedelja, stvorio je probleme lokalnim organima reda, pa će i helikopter nadletati stadion “građana” u nedelju posle podne. Za dronovima će tragati i specijalno dresirani policijski psi, a svako ko bude u svom posedu imao opremu za upravljanje bilo kakvom letelicom, biće momentalno uhapšen. Čak 400 policajaca posmatraće okolinu stadiona i nebo iznad njega u potrazi za mogućom letelicom.

Policija će preduzeti  velike mere bezbednosti

Policija će preduzeti velike mere bezbednosti | Foto: Profimedia


- Navikli smo da podižemo stepen opreza kada dođu ovakve utakmice. Apelujem na navijače oba tima da dođu na vreme na stadion, zbog mera bezbednosti koje ćemo preduzeti. Voleli bismo da navijači uživaju tog posle podneva i da se opuste, iako će imati prilike da vide veliki broj policajaca koji će biti tu da se staraju za njihovu bezbednost. Moram napomenuti da, ako iko od navijača odluči da napravi neki incident, nećemo imati milosti. Uhapsićemo svakoga ko bude izazavao nerede - poručio je Krejg Tompson, glavni policijski inspektor.

I policajci na konjima pratiće kretanje letelica

I policajci na konjima pratiće kretanje letelica | Foto: Profimedia


Poslednjih godina rivalstvo između dva kluba postalo je oštro. Čak i baklje su počele da se pale na tribinama, a posebna tenzija viđena je pre dve godine kada je Rio Ferdinand pogođen novčićem u glavu dok je slavio gol.

Dolaze i oslobođeni huligani!


Osim mogućeg napada dronom, mančesterska policija strahuje i od obračuna huligana, jer je, prema informacijama sa Ostrva, mnogim registrovanim izgrednicima istekla višegodišnja zabrana ulaska na stadione i mogli bi da se pojave na „Etihadu“ u nedelju po podne.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP