Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SLAVNI NAUČNIK KAO POJAČANJE ENGLESKOJ NA MONDIJALU

Hoking ima formulu za svetsku titulu!

Autor: M. Grujić | 30.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Englezi su toliko očajni da su u nameri da osvoje Svetsko prvenstvo i prekinu prokletstvo koje ih proganja još od 1966. godine, angažovali jednog od najznačajnijih naučnika svih vremena, Stivena Hokinga (72), kako bi im izračunao formulu koja će im pomoći da podignu pehar namenjen osvajaču Mundijala!

„Kao teoretičar fizike, smatram da sam više kvalifikovan da predviđam konačan rezultat nego oktopod Pol“: Hoking

„Kao teoretičar fizike, smatram da sam više kvalifikovan da predviđam konačan rezultat nego oktopod Pol“: Hoking | Foto: AP

Čovek koji je pronašao neispravnosti u Ajnštajnovoj teoriji relativiteta preporučio je selektoru Roju Hodžsonu da se drži formacije „4-3-3“, jer ima najjači psihološki uticaj na protivnika, kao i da igraju u crvenim dresovima, i ako zatreba da penale šutiraju ćelavi fudbaleri!


- Kao teoretičar fizike, smatram da sam više kvalifikovan da predviđam konačan rezultat nego oktopod Pol. Mislim da Brazil osvaja šampionat, ali sva matematika, nauka i racionalno mišljenje ništa ne vrede, pošto ću navijati za moju Englesku da ide sve do trofeja u Riju - rekao je Hoking.

Ovo je čuvena Hokingova formula

Ovo je čuvena Hokingova formula


Hoking je naravno svoju teoriju zasnovao formulom koju zaista nismo u stanju da dešifrujemo, ali imao je naučnik empatije i za „nas smrtnike“, pa je objasnio neke teze. Na primer, Englezi imaju mnogo veće šanse ukoliko im sudi arbitar sa evropskog područja, ali je i prilično zabrinuo sunarodnike jer kada se „gordi Albion“ suoči sa povećanom temperaturom od samo pet stepeni Celzijusovih, šanse za pobedu smanjuju se čak za 59 procenata.

Zvezde Engleske: Runi, Džerard i Velbek

Zvezde Engleske: Runi, Džerard i Velbek | Foto: Profimedia

To predstavlja problem za izabranike Roja Hodžsona, koji će započeti mundijalsku kampanju u području amazonskih prašuma. Kada je u pitanju šutiranje sa bele tačke, koje Englezi tradicionalno gube, Hoking je preporučio ćelavim i plavokosim igračima da to čine, i to tako da gađaju gornji levi ili desni ugao jer imaju 84 odsto šanse da postignu pogodak. Doduše, to bi trebalo da rade napadači, a ako su u pitanju vezisti i defanzivci, oni bi trebalo da šutiraju po zemlji.

Do početka SP u Brazilu ostalo je još samo 12 dana (počinje 12. juna i traje do 13. jula) i nema dileme da će već uvodni mečevi pokazati da li interesantna formula Hokinga „pije vodu“.

Ko je Stiven Hoking?


Stiven Hoking je čuveni engleski teoretičar i fizičar kojeg smatraju “najvećim umom” 20. veka posle Alberta Ajnštajna. Još kao kao student dobio je progresivnu neuromotoričku bolest koja ga je vezala za kolica. Onemogućen da govori i piše, izmislio je program koji mu pomaže da komunicira. Koliko je Hoking popularan, potvrđuje činjenica da se pojavio u čuvenoj seriji „Simpsonovi“, i to u više navrata.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP