Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

LISTA NAJOPASNIJIH NAVIJAČA SVETA

HORDE ZLA!

Autor: Ekipa Alo! | 13.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Dočekasmo da jednom na listi najvećih huligana nema „delija“ i „grobara“! Sajt „Purelyfootball“ napravio je listu od 10 najekstremnijih navijačkih grupa, na kojoj dominiraju Englezi, ali ima i Italijana, Argentinaca, Turaka...

Srećom, bar jednom da  „delije“ i „grobari“ nisu  na listi za izbegavanje

Srećom, bar jednom da „delije“ i „grobari“ nisu na listi za izbegavanje | Foto: Profimedia

10. Lids je jedan od najpoznatijih klubova Engleske, ali su poznati i njegovi huligani. Pored brojnih incidenata van stadiona, nedavno je jedan njihov pripadnik utrčao na teren i udario golmana Šefild Vensdeja Krisa Kirklanda u lice.


9. Možda pomalo i neočekivano, navijači Katanije su u top 10. Ovakvu reputaciju stekli su posle sicilijanskog derbija protiv Palerma, u kojem je jedan policajac poginuo dok je pokušavao da smiri nerede. On je stradao od navijača Katanije.

8. Kolumbijci su vatren narod, kako u životu, tako i na stadionima. Navijači Atletiko Nasionala su se sukobili sa rivalima iz Medeljina 2012. godine i tom prilikom je jedan navijač upucan u glavu. Devetorica fanova su završila sa teškim povredama.

Napolitanci su  ubedljivo  najluđi u Italiji

Napolitanci su ubedljivo najluđi u Italiji | Foto: Profimedia


7. Napoli je jedan od najvećih klubova u Seriji A, ali možda ima i najveće probleme sa navijačima. Pre nekoliko godina demolirali su restoran na „Hajberiju“ u Londonu, da bi u ove godine u Rimu, nakon sukoba sa Rominim huliganima, jedan Napolitanac preminuo.

6. Kada se sudare Vest Hem i Milvol, teško da može da prođe mirno. Čak je i film napravljen o ovom rivalstvu („Grin strit huligans“). Jednom su se toliko potukli da je lokalna dečja manifestacija otkazana.

5. Huligani Rome su nadaleko poznati po nasilju. Toliko rivalskih navijača je debelo povređeno u sukobima sa njima, neki su i nastradali. U seriji incidenata, romanisti su noževima ubadali navijače Liverpula, Midlsbroa, Junajteda...

Policija sa huliganima ima pune ruke posla

Policija sa huliganima ima pune ruke posla | Foto: Profimedia


4. Jedan od najgorih incidenata u novijoj istoriji dogodio se u Istanbulu, kada su huligani Galatasaraja na smrt izboli dvojicu navijača Lidsa. Nakon toga, izbodena su i dvojica navijača Čelsija.

3. Fanovi Boke juniors su veoma lojalni svom timu, ali kada je reč o sukobima sa drugim navijačima, tu se ne biraju sredstva. Sevaju noževi, mačete, pištolji!

2. Egipatski Al Masri dospeo je na vrh liste nakon velike tragedije u kojoj su učestvovali njihovi navijači. Nakon tuče protiv Al Ahlija, došlo je do stampeda, koji je rezultovao smrću 74 osobe na stadionu.

1. Prvo mesto zauzeo je Milvol. Najozloglašenija navijačka grupa u Engleskoj, možda i u svetu. Dovoljno je izdvojiti njihov slogan: „Niko nas ne voli, baš nas briga!“

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP