Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RADOVAN ĆURČIĆ O STRAŠNIM „ORLIĆIMA“, KOJI SU ŠOKIRALI ŠPANCE

Hrabro srce donosi pobedu, ne milioni!

Autor: P. Vuković | 20.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Trijumf mlade fudbalske reprezentacije Srbije usred Španije, u drugoj utakmici baraža (2:1) i plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine, otprilike, odzvanja skoro podjednako kao kada bi “orlovi” izbacili šampiona sveta Nemačku u gostima.

Najveće iznenađenje  kvalifikacija: Mladi  reprezentativci Srbije

Najveće iznenađenje kvalifikacija: Mladi reprezentativci Srbije | Foto: FoNet

Možda se u našoj zemlji još nije stekao takav utisak, ali izabranici Radovana Ćurčića su napravili takav uspeh da se Španci, aktuelni šampioni Evrope, u uzrastu do 21 godine, još nisu opasuljili od šoka.


Nisam gubio nadu što nemam igrače


Činjenica da nije imao na raspolaganju petoricu igrača koji su prosleđeni timu Dika Advokata nije obeshrabrila Ćurčića.
- Još u septembru smo znali da nećemo računati na njih. Šta bi bilo sa njima, ne znam, ne treba širiti priču. Slava pripada ovim momcima koji su odigrali dve utakmice u baražu. I kada sam saznao da ne računam na petoricu igrača, nisam gubio nadu, verovao sam da možemo da izbacimo Špance - rekao je Ćurčić.

Na Iberijskom poluostrvu i nekoliko dana posle meča žale što Isko, Morata, Mankiljo, Deulofeu, neće moći da brane pehar osvojen pre dve godine. A na sve to treba dodati i da „orlići“ u svom sastavu nisu imali Lazara Markovića, Matiju Nastasića, Aleksandra Mitrovića, Miloša Jojića i Filipa Đuričića. Dakle, na jednoj strani su stajali momci vredni nekoliko desetina miliona evra (samo Isko i Morata vrede preko 50 miliona evra). Zapravo, mlada “furija” skuplja je od seniorskog tima Srbije.

- U Kadizu smo uveli utakmicu u tok koji nama odgovara. U Jagodini nismo primili gol, tu se videlo da možemo da im pariramo. U revanšu, znali smo da što vreme više prolazi bićemo u prednosti. Rekao bih da je presudilo veliko odricanje igrača, hrabro srce, timski rad, puno trčanja - rekao je selektor Radovan Ćurčić za “Alo!”.

Našao model za  tika-taka: Radovan  Ćurčić

Našao model za tika-taka: Radovan Ćurčić | Foto: Marko Metlaš


Očigledno je da je španski sistem tiki-taka provaljen i da su i Srbi upotrebili ono što su činile mnoge reprezentacije protiv „crvene furije“, koja prethodnu godinu dana igra daleko ispod očekivanja.

- Našao se model za taj način igre, ali i dalje izgleda nadmoćno. Mislim da je samo pitanje trenutka kada će se Španci ponovo vratiti u vrh. Igra protiv njih ne postoji, njihov kvalitet vam to ne dozvoljava, rade presing fenomenalno. Uopšte ne sumnjam da će ponovo dominirati svetskim fudbalom - zaključio je Ćurčić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP