Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

UEFA IM NEĆE OPROSTITI NOVU FAŠISTIČKU SVINJARIJU

Hrvate izbacuju sa Evro 2016!

Autor: M. Zdravković | 14.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 10

Reprezentacija Hrvatske suočava se sa mogućom eliminacijom iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Novu fašističku svinjariju priredili su navijači splitskog Hajduka u petak uveče na meču s Italijom (1:1).

Poljuda kukasti krst

Teren splitskog „Poljuda“ sada „krasi“ stari nacistički simbol | Foto: Profimedia

 

Rat između „torcide“ i HNS-a otišao je predaleko, a na tvrdoglavo insistiranje predsednika Saveza Davora Šukera da se meč pred praznim tribinama sa „azurima“ odigra na „Poljudu“ (nakon kazne zbog nacističkih skandiranja na utakmici sa Norveškom), Splićani su odgovorili potezom koji bi mogao da izbaci reprezentaciju iz daljeg takmičenja. Oni su, naime, travnjak legendarnog stadiona polili nekakvom hemikalijom, pretpostavlja se kiselinom i iscrtali „svastiku“ - kukasti krst, simbol Trećeg Rajha!?

Njihov duel ostao u senci skandala: Mandžukić i Bufon

Njihov duel ostao u senci skandala: Mandžukić i Bufon | Foto: Profimedia

 

Hemikalija bačena dva dana ranije!

Kada je reč o sabotaži travnjaka na „Poljudu“, izgleda da je teren poliven hemikalijom danima pre utakmice, kako bi ona izgrizla travu i požutela, ali tako da se to ne vidi pod dnevnim svetlom, već samo pod svetlošću reflektora.
Na splitskom stadionu su instalirane 84 kamere koje snimaju 24 časa dnevno, ali samo tribine, ne i teren. Iako na stadionu nema čuvara non-stop, teško da je neko mogao da uđe neopaženo i izazove sabotažu.
U Hajduku tvrde da je od prošlog ponedeljka njihovim stadionom upravljao HNS, a od četvrtka i UEFA, tako da oni nemaju ništa s tim.

Podsetimo, Hrvati su sličan potez izveli i 2006. godine u Livornu, kada su telima formirali fašistički simbol, isti ispad napravili su i protiv Gruzije, ali bi sada mogli da plate veću cenu, s obzirom na to da ih UEFA već neko vreme pažljivo posmatra, a nakon serije suspenzija koje im je izrekla zbog propagiranja fašizma od strane njihovih navijača.


- Ono što tražim od svih relevantnih institucija je da rade svoj posao i da pomognu fudbalu. Osuđujem i tražim od svih relevantnih institucija da utvrde počinitelje i pomognu fudbalu. Svi ste videli šta se dogodilo na „Poljudu2. Ogorčen sam, mogu videti lica disciplinaca u Ženevi i Nionu, i zbog toga mi je teško. Nadam se da huligani neće pobediti i tražim od svih da zaštite hrvatski fudbal, HNS, hrvatsku državu i grad Split - poručio je Šuker.
Ovaj skandal verovatno će označiti i kraj kratkog odnosa između Splita i hrvatske reprezentacije i gotovo je sigurno da se utakmica Hrvatska-Bugarska u septembru neće igrati u Splitu, iako je „Poljudu“ HNS već dodelio domaćinstvo. Zapravo, pitanje je da li će se uopšte igrati...

Kolinda: Uhapsite huligane!

Kancelarija hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović osudila je postavljanje kukastog krsta na travnjaku splitskog stadiona „Poljud“ uoči utakmice kvalifikacija za prvenstvo Evrope, između Hrvatske i Italije.
- Najoštrije osuđujem pojavu „svastike“ na travnjaku na sinoćnoj utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije u Splitu. Hrvatska ima najbolje i najvernije navijače, ali i vrlo ozbiljan problem s huliganima kojima je cilj da ocrne ne samo hrvatski fudbal nego i hrvatsku državu. Tražim nužnu istragu, odlučnu reakciju svih nadležnih institucija u cilju pronalaženja i procesuiranja počinilaca - saopštila je kancelarija predsedice Grabar Kitarović.

HNS: To je klasičan akt terorizma!

Direktor HNS Damir Vrbanović bio je ogorčen na predstavnike grada Splita i kluba Hajduk, koji se nisu pojavili na meču protiv Italije.
- Umesto da prisustvujemo svečanosti koja nam znači plasman na EVRO, mi insistiramo na privatnim animozitetima. To je taština. Tužna je istina što neki funkcioneri doživljavaju problem na nivou zafrkancije. Ovaj problem nisu napravila dva idiota koja su preskočila ogradu. Slepi smo ako mislimo da su ovakve akcije navijača borba za pošteni fudbal. Ovaj huliganizam je na nivou terorizma - rekao je Vrbanović.

Šukeru, ko je najgori?

Davor Šuker, predsednik HNS-a, pre neki dan je rekao da ga srce boli što je UEFA Hrvate zbog navijača stavila u koš sa „najgorim“ Srbima. „Alo!“ je tog dana uporedio incidente Hrvata i Srba, i komšije su, crno na belo, neuporedivo više haosa pravile nego srpski navijači, koji, naravno, nisu cvećke.
Ali verujemo da Šuker i nakon ovog ispada i dalje misli da smo mi najgori na svetu, a da oni su ipak „gospoda“ za nas.

Poslednji komentari
  • Miodrag BG Vreme: 14.06.2015 11:44h

    Ma nema šanse da ih izbace, pazite šta vam kažem ima da ih kazne novčano i to je to a da je tako nesto urađeno kod nas dobili bi zabranu bar 50 godina.

  • sima Vreme: 14.06.2015 11:46h

    kako to da se desi u slobodarskom splitu. iver ne pada daleko od klade.

  • Majkl Vreme: 14.06.2015 12:00h

    Da se kladimo u 100 marke, da će i ovaj put da im progledaju kroz prste? Mnooogo je kume, progledaće im.

  • ratko Vreme: 14.06.2015 14:54h

    Baš čudno...tompson pjeva pred sto hiljada ljudi sa ustaškim simbolima,niko ne vidi,baš čudno...igrači pozdravljaju publiku sa nacističkim pozdravom,niko ne vidi,baš čudno...publika pozdravlja svoje igrače sa nacističkim pozdravom,niko ne vidi,baš čudno...igrači se medjusobno pozdravljaju sa nacističkim pozdravom,niko ne vidi,baš čudno...čudom se ne mogu načuditi da je neko ispisao nacistički simbol,baš čudno

  • marcelo Vreme: 14.06.2015 15:08h

    Dali ja taj Suker bio neki dan u Srbiji da trazi podrsku za neku svoju kandidaturu ili ja gresim, ali znam sigurno da je to bilo u Srbiji oni bi nas izbacili za stalno iz svih fudbalskih takmicenja plus kazna . Ovako ce oni to Hrvatima oprostiti

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP