Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

HULIGANI

Hrvati divljali u Milanu: Pevali "Ajmo ustaše" i "Za dom spremni", utakmica prekinuta! (FOTO+VIDEO)

Autor: 24sata.hr | 16.11.2014 - 22:23:00h | Komentara: 1

Novi fašistički ispad hrvatskih huligana. Na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Italija - Hrvatska u Milanu, oko 6.000 navijača "šahovničara" na "San Siru" je ubacivalo baklje na teren i uzvikivali sramotne pokliče "Ajmo ustaše" i "Za dom spremni". Posle divljanja u Bugarskoj, navijači Hrvatske napravili su ozbiljne incidente i na gostovanju u Milanu.

Italija - Hrvatska / Foto: AP

Baklje na terenu / Foto: AP

Na tribini su razvili veliku zastavu sa slovom U, oznaku za ustaše, zbog čega je FS Hrvatske ranije imao dosta kazni. Takođe, zviždalo se tokom intoniranje obe himne.

Sudija je nakratko prekinuo utakmicu zbog baklji koje su hrvatski navijači bacili na teren te je ne teren morala izaći i specijalna policijia.

Jedan od razloga zbog kojih su Italijani izabrali Milano za organizaciju utakmice s Hrvatskom upravo je zbog sigurnosnog aspekta. Osim što je stadion tako strukturiran da je prolaznost dobra, na Meaci ili San Siru postoje jasno određeni i dovoljno izdvojeni sektori tribina, pa je jednostavnije kontrolisati ponašanje gledalaca ti njihov izlazak sa stadiona.

Iskustva koje su imali sa Srbijom u Đenovi, na primer, doprinela su da italijanski savez ovom prilikom ne prepusti ništa slučaju u organizaciji utakmice. Tako je Hrvatskoj osigurano ipak više od 5 odsto kapaciteta stadiona (80 hiljada), a sve to iz razloga što je primećeno da se brojni hrvatski državljani snalaze za karte u Italiji, i to uprkos tome što se s hrvatskim dokumentima ne mogu kupiti ulaznice za nedeljnu utakmicu.

Italija - Hrvatska / Foto: AP

Italija - Hrvatska / Foto: AP

Sudija Kujpers bio je primoran da prekine meč nakon što su hrvatski navijači napravili bakljadu, što je prouzrokovalo da teren na San Siru bude prekriven gustim dimom.

Italijanska policija energično je intervenisala i sprečila veće nerede. Upala je na deo tribina gde su bili smešteni izgrednici, pa ih je uz primenu sile odstranila sa stadiona.

Italijanska policija jutros je kod Trsta na nekoliko sati zadržala veliki konvoj vozila sa hrvatskim navijačima i potom ih pod pratnjom sprovela do stadiona, bez ulaska u Milano.

Nema sumnje da će UEFA da kazni novi ispad hrvatskih huligana.

Poslednji komentari
  • Rile Vreme: 17.11.2014 08:37h

    Mi smo u Italiji kada smo tako nešto napravili drakonski kažnjeni i nije bilo meča. Šta će sada ta fudbalska demokratska evropa da uradi? Gde su sada naši vikaći i plaćenici: Hoćemo u Evropu!!! koja nas stalno ponižava pa i sa ovim zadnjom situacijom oko drona.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP